Choco-Bananaki
Ένα τέλειο γλυκό ψυγείου, πανεύκολο και πεντανοστιμο! Σε βγάζει απ' τή δύσκολη θέση των απρόσμενων καλεσμένων! Όλα σε ένα μιξερ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πιστέψτε με οι μεγάλοι το αγαπουν, τα παιδιά το λατρευουν. Θα γίνει η αγαπημένη σας λιχουδια !
Υλικά
-
1 πακέτο digestive
-
3-4 ώριμες μπανάνες
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1 κουτί μόρφατ (στο τσιγκινο κουτί)
-
1 χούφτα τρούφα σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας
-
1 κουβερτούρα 125 γρ.
-
1 κρέμα γάλακτος 200 γρ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το ζαχαρούχο με την μόρφατ μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
-
2
Ρίχνουμε στο μείγμα τα digestive σπασμένα αρκετά με τα χέρια μας.
-
3
Έπειταρίχνουμε τις ψιλοκομμενες μπανάνες και την τρούφα.
-
4
Ανακατεύουμε το μείγμα για να ομογενοποιηθεί με μια σπάτουλα.
-
5
Το βάζουμε σε ένα ωραίο πυρέξ και έτοιμο για ψυγείο.
-
6
Για το γλάσο, βάζουμε σε μπεν μαρί η κουβερτούρα με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ωραία γυαλιστερη κρέμα γκαναζ.
-
7
Ρίχνουμε την γκαναζ πάνω στο γλυκό μετά από κανένα 15λεπτό που έχει μείνει στο ψυγείο.
Σχόλια (149)