Chocolate chip cookies 2

Bαθμολογία: 4.7593
       
 
108 ψήφοι
gremlin, 11.12.08

Περιγραφή

Αυθεντική αμερικάνικη συνταγή για απίστευτα μαλακά cookies!!
Chocolate chip cookies 2
photo: feggaraki

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ½ κούπες αλεύρι
  • ½ κούπα βούτυρο
  • ½ κούπα μαργαρίνη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη (light brown)
  • ½ ζάχαρη κανονική
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 ½ κουταλάκι βανίλια (2 βανίλιες)
  • 2 κούπες κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα και αλάτι. Σε άλλο μπώλ χτυπάμε βούτυρο και μαργαρίνη για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης και χτυπάμε να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το ανακατεμένο αλεύρι και τέλος τη σοκολάτα και τα καρύδια ανακατεύοντας με το χέρι.
  2. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί σε απόσταση 2 ½ με 3 πόντους και τα ψήνουμε στους 180ο για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο ψήσιμο να μην ψηθούν υπερβολικά. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά και είναι ακόμα μαλακά οπότε τα βγάζουμε με σπάτουλα. Διατηρούνται άψογα για πολλές μέρες σε σιδερένιο κουτί για μπισκότα

Σχετικές συνταγές

Hershey kiss cookies Hershey kiss cookies
5
       
       
(2)
Chocolate chip cookies νηστίσιμα Chocolate chip cookies νηστίσιμα
4.8372
       
       
(86)
Σπιτικά cookies Σπιτικά cookies
5
       
       
(2)

    141 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από iris, 14-12-08  
    Να σε ρωτησω κατι:γινονται μαλακα σαν τα soft-kings?η ειναι σαν τα cookies τα κλασσικα?
    #
    Σχόλιο από gremlin, 15-12-08  
    iris γίνονται κάτι ενδοιάμεσο. Όταν τα βγάζεις βέβαια από το φούρνο είναι λίγο σαν τα soft kings αλλά μόλις κρυώσουν λίγο γίνονται ελάχιστα πιο σκληρά. Αν σου βγούν σκληρά σαν τα κλασσικά cookies θα τα έχεις παραψήσει
    #
    Σχόλιο από ΤΖΟΥΛΙΑ, 11-1-09  
    ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΙΚΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΕΨΗΣΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ 8 ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
    #
    Σχόλιο από gremlin, 12-1-09  
    ΤΖΟΥΛΙΑ δε χρειαζεται να τα πλάσεις με ένα κουταλάκι τη βάζεις τη ζύμη στο ταψί, δε χρειαζεται περισσότερο αλεύρι πρέπει να κολλάει λίγο. Οχρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο, τα ψήνεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ, 11-2-09  
    καλημέρα!! ερώτηση : 1)τι αλεύρι βάζεις??
    2) όταν λες βουτυρό ενοείς φρέσκο?
    θέλω να τα κάνω για την μικρούλα μου σήμερα, οπότε αύριο η ψήφος "εμπιστοσύνης" μου...
    #
    Σχόλιο από gremlin, 11-2-09  
    ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ εγώ αλεύρι βάζω το απλό για όλες τις χρήσεις και βούτυρο τύπου κερκύρας. Θα τα λατρέψει η μικρούλα σου σίγουρα :) πρόσεχε λίγο μόνο στο ψήσιμο μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα ας σου φαίνονται μαλακά βγάζε τα με μια σπάτουλα και μολις κρυώσουν θα είναι τέλεια. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 10-3-09  
    Γίνεται να μη βάλω καρύδια, για να φάνε και τα μικρά μου?
    #
    Σχόλιο από dimitroula24, 22-7-09  
    Ουφ!Μόλις τελείωσα!Ξεκίνησα από το απόγευμα και τελείωσα τώρα!Έγιναν όμως τέλεια!Βέβαια μέρικά βγήκαν άψητα, μερικά καμμένα αλλά... όταν πέτυχα τον χρόνο έγιναν άψογα!Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από nikikarily, 26-8-09  
    Τα θερμά μου συγχαρητήρια μαζί με τα πέντε πιρουνάκια μου σου αξίζουν!είναι από τις καλύτερες συνταγές που έχω κάνει.
    Η οδηγίες σου πολυ καλές και τα μπισκοτα έκαναν τον άντρα μου να αναζητάει χάπι για το στομάχι αφου έφαγε 14 μπισκοτα μόνος του!!!!!!ευχαριστώ πολυ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από gremlin, 27-8-09  
    χαχαχαχα!!!!!
    Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκινάς δε μπορείς να σταματήσεις!!! Την έχω πάθει κι εγώ πολλές φορές :) Χαίρομαι που σας άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από neraidomama, 25-9-09  
    Πολύ νόστιμα και σχετικά εύκολα!!!
    Πράγματι πρέπει να πετύχεις τη σωστή ώρα στο ψήσιμο αλλά αν το καταφέρεις είναι φοβερά. Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Χαλκιδεα, 26-9-09  
    όντως πολύ ωραία! εγώ αντικατέστησα το καρύδι με φουντούκι, έβαλα κ κομματάκια λευκής σοκολάτας, έγιναν φοβερά!!
    #
    Σχόλιο από sweet_tooth, 17-10-09  
    loipon ta dokimasa k egw!!einai polu nostima!!k sxetika eukolh syntagh(eimai arxaria sthn kouzina!!)nomizw vevaia pws ithelan ligo logotero pshsimo...alla tha to petyxw thn epomenh fora!!
    #
    Σχόλιο από Βερυκοκάκι, 20-10-09  
    Σήμερα τα έφτιαξα και έγιναν πεντανόστιμα. Δεν ήξερα ότι φουσκώνουν τόσο πολύ και στο πρώτο ταψί τα έκανα μεγαλούτσικα και κόλλησαν μεταξύ τους. Από μένα λοιπόν 5 πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από giannak, 24-10-09  
    Μεγάλη αμαρτία αυτά τα cookies, ότι και να πώ είναι λίγο. Δεν έχουν να συγκριθούν με τίποτα έτοιμο. Τα έχω φτιάξει πολλές φορές και πάντα γίνονται τέλεια. Καμιά φορά βάζω δύο κούπες αλεύρι και μία κακάο και γίνονται σοκολανόστιμα. Τώρα τελευταία δεν βάζω σόδα και γίνοντα καλύτερα στην εμφάνιση. Χίλια πιρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από annnone, 22-11-09  
    !!!!
    #
    Σχόλιο από kiki4, 25-11-09  
    aresan poly ta biskotakia kai xarhka. vgenoun malaka kai einai wraia . dokimasa tin allh mera pou eixan sklirinei ligo kai htan nostimaaaa .
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 20-12-09  
    Τα έχω κάνει αρκετές φορές, πάντα βγαίνουν νόστιμα αλλά θα ήθελα να μην μου απλώνουν τόσο πολύ. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω όπως giannak χωρίς σόδα.
    #
    Σχόλιο από idimou68, 22-12-09  
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΞΕΚΩΛΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ, ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ
    #
    Σχόλιο από gremlin, 23-12-09  
    idimou68 εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ.Πρέπει να τα βγάζεις με σπάτουλα. Όταν τα βγάζεις από το ταψί είναι μαλακά και όσο κρυώνουν σκληραίνουν.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    106 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΖΟΥΛΙΑ, 11-1-09  
    ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΙΚΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΕΨΗΣΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ 8 ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
    #
    Σχόλιο από gremlin, 12-1-09  
    ΤΖΟΥΛΙΑ δε χρειαζεται να τα πλάσεις με ένα κουταλάκι τη βάζεις τη ζύμη στο ταψί, δε χρειαζεται περισσότερο αλεύρι πρέπει να κολλάει λίγο. Οχρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο, τα ψήνεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
    #
    Σχόλιο από dimitroula24, 22-7-09  
    Ουφ!Μόλις τελείωσα!Ξεκίνησα από το απόγευμα και τελείωσα τώρα!Έγιναν όμως τέλεια!Βέβαια μέρικά βγήκαν άψητα, μερικά καμμένα αλλά... όταν πέτυχα τον χρόνο έγιναν άψογα!Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από nikikarily, 26-8-09  
    Τα θερμά μου συγχαρητήρια μαζί με τα πέντε πιρουνάκια μου σου αξίζουν!είναι από τις καλύτερες συνταγές που έχω κάνει.
    Η οδηγίες σου πολυ καλές και τα μπισκοτα έκαναν τον άντρα μου να αναζητάει χάπι για το στομάχι αφου έφαγε 14 μπισκοτα μόνος του!!!!!!ευχαριστώ πολυ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από gremlin, 27-8-09  
    χαχαχαχα!!!!!
    Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκινάς δε μπορείς να σταματήσεις!!! Την έχω πάθει κι εγώ πολλές φορές :) Χαίρομαι που σας άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από neraidomama, 25-9-09  
    Πολύ νόστιμα και σχετικά εύκολα!!!
    Πράγματι πρέπει να πετύχεις τη σωστή ώρα στο ψήσιμο αλλά αν το καταφέρεις είναι φοβερά. Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από sweet_tooth, 17-10-09  
    loipon ta dokimasa k egw!!einai polu nostima!!k sxetika eukolh syntagh(eimai arxaria sthn kouzina!!)nomizw vevaia pws ithelan ligo logotero pshsimo...alla tha to petyxw thn epomenh fora!!
    #
    Σχόλιο από Βερυκοκάκι, 20-10-09  
    Σήμερα τα έφτιαξα και έγιναν πεντανόστιμα. Δεν ήξερα ότι φουσκώνουν τόσο πολύ και στο πρώτο ταψί τα έκανα μεγαλούτσικα και κόλλησαν μεταξύ τους. Από μένα λοιπόν 5 πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από annnone, 22-11-09  
    !!!!
    #
    Σχόλιο από kiki4, 25-11-09  
    aresan poly ta biskotakia kai xarhka. vgenoun malaka kai einai wraia . dokimasa tin allh mera pou eixan sklirinei ligo kai htan nostimaaaa .
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 20-12-09  
    Τα έχω κάνει αρκετές φορές, πάντα βγαίνουν νόστιμα αλλά θα ήθελα να μην μου απλώνουν τόσο πολύ. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω όπως giannak χωρίς σόδα.
    #
    Σχόλιο από babycorn, 5-1-10  
    Συγχαρητήρια gremlin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μόλις έφτιαξα τα μπισκότα και είναι απλά τέλεια!!!!! Ανυπομονώ να τα απολαύσω αύριο το πρωί με το γάλα μου :-)
    #
    Σχόλιο από mirabelle, 19-1-10  
    Μπράβο gremlin!!!!!!!! Είναι φοβερά τα cookies σου! Ευχαριστούμε για την συνταγή!:)
    #
    Σχόλιο από babycorn, 13-2-10  
    Απλά τέλεια!!! Τα 5 πιρουνάκια είναι λίγα!!! Απ' τις καλύτερες συνταγές ζαχαροπλαστικής που έχω φτιάξει!!!
    #
    Σχόλιο από I.Ps, 15-3-10  
    Καταπληκτικά!
    #
    Σχόλιο από Vinny, 8-6-10  
    Επιδή θα έσκαγα, τα ξαναέφτιαξα! Πολύ πολύ καλά, ευχαριστούμε gremlin! :-)
    #
    Σχόλιο από gremlin, 2-7-10  
    xeimaira, δεν έχω δοκιμάσει να τα κάνω με λευκή ζάχαρη οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω. Λογικά δε θα είναι πολύ διαφορετικά
    #
    Σχόλιο από curls, 3-7-10  
    πολυ καλη!!!!!!!!!!!!!!
    κ ευκολη!!!!!!!!!!!!
    αυτος που ξετρελαθηκε ηταν ο αντρας :)))
    #
    Σχόλιο από nikolte, 13-7-10  
    απλα τελεια!!!!ξετρελλαθηκαμε ολοι!!
    #
    Σχόλιο από Vasso@, 5-8-10  
    Θερμα συγχαρητηρια.Ειναι νοστιμοτατα,πανευκολα και ακριβως οπως Αμερικη!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από iris, 14-12-08  
    Να σε ρωτησω κατι:γινονται μαλακα σαν τα soft-kings?η ειναι σαν τα cookies τα κλασσικα?
    #
    Σχόλιο από gremlin, 15-12-08  
    iris γίνονται κάτι ενδοιάμεσο. Όταν τα βγάζεις βέβαια από το φούρνο είναι λίγο σαν τα soft kings αλλά μόλις κρυώσουν λίγο γίνονται ελάχιστα πιο σκληρά. Αν σου βγούν σκληρά σαν τα κλασσικά cookies θα τα έχεις παραψήσει
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ, 11-2-09  
    καλημέρα!! ερώτηση : 1)τι αλεύρι βάζεις??
    2) όταν λες βουτυρό ενοείς φρέσκο?
    θέλω να τα κάνω για την μικρούλα μου σήμερα, οπότε αύριο η ψήφος "εμπιστοσύνης" μου...
    #
    Σχόλιο από gremlin, 11-2-09  
    ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ εγώ αλεύρι βάζω το απλό για όλες τις χρήσεις και βούτυρο τύπου κερκύρας. Θα τα λατρέψει η μικρούλα σου σίγουρα :) πρόσεχε λίγο μόνο στο ψήσιμο μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα ας σου φαίνονται μαλακά βγάζε τα με μια σπάτουλα και μολις κρυώσουν θα είναι τέλεια. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 10-3-09  
    Γίνεται να μη βάλω καρύδια, για να φάνε και τα μικρά μου?
    #
    Σχόλιο από idimou68, 22-12-09  
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΞΕΚΩΛΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ, ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ
    #
    Σχόλιο από gremlin, 23-12-09  
    idimou68 εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ.Πρέπει να τα βγάζεις με σπάτουλα. Όταν τα βγάζεις από το ταψί είναι μαλακά και όσο κρυώνουν σκληραίνουν.
    #
    Σχόλιο από Vinny, 4-6-10  
    Βρε παιδιά, τι έκανα λάθος? Όλα καλά μέχρι να μπουν στο φούρνο και μετά η καταστροφή! Άπλωσαν κανονικά, ψιλοφούσκωσαν και μετά πλάφ! έπεσαν και όταν τα έβγαλα (στα 9 περίπου λεπτά) ήταν επίπεδα σαν τηγανίτες! Πολύ πολύ νόστιμα, αλλά τελείως flat! Τι μπορεί να πήγε στραβά ?
    #
    Σχόλιο από gremlin, 4-6-10  
    Vinny δε μπορώ να καταλάβω τι μπορει να πήγε στραβα,εμένα πάντα καλά μου γίνονται. :(
    #
    Σχόλιο από xeimaira, 1-7-10  
    καλησπερα επειδη δεν αγαπω την καστανη ζαχαρη αν χρησιμοποιησω μονο λευκη χαλαει η συνταγη?
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 10-9-10  
    Πόσα περίπου βγαίνουν; Κι επίσης, μπορώ να παραλείψω τη σόδα και να βάλω αλεύρι up;
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 10-9-10  
    Καλησπερα και απο μενα μια ερεωτηση θελω να κανω οταν λες μιση ζαχαρη εννοεις μιση κουπα ή μισο πακετο?
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 12-9-10  
    tonia13v, εννοεί μισή κούπα ζάχαρη. Ρινιώ νομίζω βγαίνουν περίπου 60 με διάμετρο 5 εκ. ;)
    #
    Σχόλιο από nefelangel, 13-9-10  
    Καταπληκτικά μπισκότα, τα τιμήσαμε δεόντως!! Επίσης, μου άρεσε πολύ που είναι πανεύκολα και γρήγορα! Προτού σε βαθμολογήσω όμως, θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση. Ακολολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή σου με μόνη διαφορά το ότι έβαλα μισή κούπα φουντούκι με μισή καρύδι αντί για μία κούπα καρύδι. Βγήκαν ακριβώς όπως περιγράφεις, μαλακά με σπάτουλα και σκλήρυναν αργότερα. Είναι φυσιολογικό το ότι μου μένει η γεύση της ζύμης τώρα που κρύωσαν ή έκανα κάτι λάθος; Διότι είναι λίγο ενοχλητικό.
    #
    Σχόλιο από natasam, 3-12-11  
    φαίνονται τέλεια. θα τα φτιάξω το βράδυ. εγώ δε θέλω να χρησιμοποιήσω βούτυρο γιατί δε θέλω να βάζω ζωικό λίπος. μπορώ να βάλω βιτάμ;;;
    #
    Σχόλιο από tjetje, 28-1-12  
    Παρα πολυ καλα τα cookies! Αρεσαν και στον αντρα μου και στον μικρο μου!Μια ερωτηση μονο... αν δεν βαλω τη σοδα τι δεν θα γινει? Καπως με ενοχλει η μυρωδια της γενικα.
    #
    Σχόλιο από tjetje, 29-1-12  
    Ηταν τοσο νοστιμα που ηθελα να γραψω βανιλια και εγραψα σοδα!!!! Ισως αν δοκιμαζα βανιλια οχι σε σκονη αλλα σε υγρη μορφη θα ειχε διαφορα?
    #
    Σχόλιο από Alexandra1037, 28-9-12  
    τα εφτιαξα σημερα και ειναι υπεροχα!!! δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο του εμποριου, θελω να σε ρωτησω ομως σε ποια σκαλα τα ψηνεις;;; εγω τα εψησα πανω κατω και απο κατω αρπαξαν κατευθειαν στους 180 ενω απο πανω ηταν ακομα ωμα σχετικα.
    #
    Σχόλιο από Poodle!, 6-10-12  
    Γεια, θέλω να φτιάξω τα μπισκοτάκια αλλά έχω μερικές απορίες..Τι είδος αλεύρι βάζουμε; φαρίνα ή κάτι άλλο; Και επίσης ποια η διαφορά της μαργαρίνης και του βούτυρου; Νόμιζα πως είναι το ίδιο..Η μαργαρίνη είναι το λεγόμενο βιταμ; Πως το βρίσκω στο σουπερμαρκετ; Τέλος, μπορούμε να τα χτυπήσουμε με το χέρι ή πρεπει να τα βάλω στο μίξερ;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 6-10-12  
    Το αλεύρι είναι αυτό για όλες τις χρήσεις, όταν δεν διευκρινίζεται διαφορετικά. Η μαργαρίνη είναι φυτικής προέλευσης (τύπου βιτάμ), ενώ το βούτυρο είναι ζωικό. Το βούτυρο είναι και πιο λευκό και πιο σκληρό και πιο γευστικό και πιο ακριβό, αν και δεν είναι λίγες οι φορές που μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ένα με το άλλο. Και δεν νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις στο χέρι, αφού πρεπει να χτυπήσεις το βούτυρο με την ζάχαρη για να αφρατέψει.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Χαλκιδεα, 26-9-09  
    όντως πολύ ωραία! εγώ αντικατέστησα το καρύδι με φουντούκι, έβαλα κ κομματάκια λευκής σοκολάτας, έγιναν φοβερά!!
    #
    Σχόλιο από giannak, 24-10-09  
    Μεγάλη αμαρτία αυτά τα cookies, ότι και να πώ είναι λίγο. Δεν έχουν να συγκριθούν με τίποτα έτοιμο. Τα έχω φτιάξει πολλές φορές και πάντα γίνονται τέλεια. Καμιά φορά βάζω δύο κούπες αλεύρι και μία κακάο και γίνονται σοκολανόστιμα. Τώρα τελευταία δεν βάζω σόδα και γίνοντα καλύτερα στην εμφάνιση. Χίλια πιρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από ddora, 1-2-10  
    Πολύ πολύ καλή συνταγή ! Εγώ βάζω σοκολάτα σε σταγόνες και κουβερτούρα και γάλακτος και φουντούκια.. Για να μην κολήσουν κατά το ψήσιμο, καλά είναι να τα απλώσει κανείς σε λαδόκολλα. Μπράβο σου και πάλι!
    #
    Σχόλιο από ka8y, 7-2-10  
    Eginan iperoxa! Den evala karydia, alla evala ksisma portokaliou.. episis epeidi den eixa alevri kanoniko, evala farina kai den evala soda. slourp!
    #
    Σχόλιο από biskotaki, 18-2-10  
    Bravo! Bravo! Bravo! teleia ta cookies.Molis ta eftiaksa kai ta trwmw oloi akoma zesta. Poly amfibalw an tha prolaboun na krywsoun.Pantws kai egw, apefyga thn soda, kai antikatestisa to 1/2 flytzani aleuri me kakao. Diplh sokolatenia apolaysi!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από elg, 27-7-12  
    Την πρώτη φορά τα έφτιαξα ακριβώς όπως λες, ήταν πολύ νόστιμα αλλά μου φάνηκαν πολύ γλυκά. Έτσι, σήμερα έβαλα 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη και 1/2 κούπα καστανή, πρόσθεσα 1 κουταλιά κακάο, παρέλειψα το βούτυρο (έβαλα μόνο τη 1/2 κούπα μαργαρίνη) και αφαίρεσα τα καρύδια (επειδή δεν είχα!). Έγιναν ΤΕΛΕΙΑ!!! Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stefian, 31-8-12  
    teleia ego ebala anti gia ksirous karpous bromh kai eginan polu kala epishs.
    #
    Σχόλιο από stellakap, 5-12-12  
    Καταπληκτικα!!Αντικατέστησα τη σόδα με baking powder και έβαλα αλεύρι μαλακό και 3 είδη σοκολάτας (λευκή, μαύρη και γάλακτος). Το αποτέλσμα: ονειρεμένα καταπληκτικά cookies που εξαφανίζονται αμέσως!!!
    #
    Σχόλιο από marina2791, 3-3-13  
    Δεν έβαλα καρύδια, και σε μία φουρνιά έβαλα ξύσμα πορτοκάλι. Επίσης έβαλα 1 κουπα βιτάμ.
    #
    Σχόλιο από konstantina93, 31-1-14  
    Εγω επειδη κανω καποια διατροφη και μου εχουν απαγορευτει καποιες τροφες εκανα αρκετες παραλαγες και μπορω να πω οτι βγηκαν ωραια! Εβαλα 2 μιση κουπες αλευρι ντιγκελ, 1 κουπα βιταμ, 1 κουπα σκονη ζαχαρινης, 3 ασπραδια αυγων, 1 κουταλια μαγια, 1 κουταλια κανελλα, μοσχοκαρυδο, αλατι, 2 βανιλιες και 2 μικρες σοκολατες βουτυρου χωρις ζαχαρη.. Βγηκαν λιγο ανοστα αλλα οχι χαλια..Για μενα τουλαχιστον που δεν εχω και πολλες επιλογες για κατι ''γλυκο'' τα απολαμβανω! Την αλλη φορα σκεφτομαι να προσθεσω και λιγο ξυσμα πορτοκαλιου για πιο καλη γευση!! Συγχαρητηρια για την συνταγη!! Φανταζομαι οτι με τα υλικα που την δινεις χωρισ παραλλαγες θα ειναι θεσπεσια!
    #
    Σχόλιο από katerina_ko, 5-2-14  
    εκανα τη συνταγη χθες και οσοι τα εφαγαν ξετρελαθηκαν!εβαλα μια κουπα βουτυρο και αντι για καρυδια προςθεςα ψιλοκομμενα αμυγδαλα...η λευκη και γαλακτος σοκολατα τα απογειωσαν!
    #
    Σχόλιο από pasxalitsa2, 6-2-14  
    Πολύ καλή η συνταγή σου. Την έκανα με μια μικρή παραλλαγή. Δεν είχα καρύδια και εκτός από σταγόνες κουβερτούρας έβαλα και αποξηραμένα cranberries και mango! Να 'σαι καλά

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της despoina83
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της GINADARA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της eirini_d
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa