Chocolate chip cookies

Bαθμολογία: 3.8
       
 
15 ψήφοι
sidarieva, 08.01.08

Περιγραφή

Τα γνωστά chocolate chip cookies! Με σοκολάτα και καρύδια. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!!!


Τι χρειαζόμαστε:

  • 335 γρ. μαύρη και άσπρη ζάχαρη
  • 335 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά νερό
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • λίγο αλάτι
  • 115 γρ. καρύδια κομμένα
  • 546 αλεύρι μαλακό
  • 225 γρ. κουβερτούρα κομματάκια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: Λίγους :-)
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με τις ζάχαρες, τα αυγά, το νερό, το αλάτι, τη σόδα μέχρι να γίνει αφρός.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύετε το μίγμα με τα καρύδια, το αλεύρι και την κουβερτούρα.
  3. Με κουτάλι κόβετε τα μπισκότα στο μέγεθος που θέλετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν θυμάμαι που την βρήκα, ξέρω μόνο ότι είναι φανταστικά!! Τόσο πολύ που αποφεύγω να τα φτιάξω γιατί τα τρώμε όλα αμέσως!

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Zetaki, 19-1-08  
    Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, αν και θα βοηθούσε πολύ εμάς τις "αρχάριες" στα γλυκά οι δοσολογίες να ήταν υπολογησμένες και σε φλυτζάνια.Εγώ πρόσθεσα και 2 βανίλιες για άρωμα και γεύση!Μπερδεύτηκα λίγο με το πάχος που έπρεπε να έχουν τα μπισκότα στο ψήσιμο, άλλα τη δεύτερη φορά θα τα κάνω πιο σωστά.Συγχαρητήρια για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-1-08  
    Εάν θέλεις υπάρχουν οι "Μετατροπές" (από το μενού των Συνταγών επάνω). Εκεί μπορείς να δεις σε πόσα φλυτζάνια αντιστοιχούν οι ποσότητες.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-2-08  
    Μάλλον είχα πολύ υψηλές απαιτήσεις και με ψιλοαπογοήτευσαν... Βέβαια, είναι νοστιμότατα, αλλά εγώ φανταζόμουνα ότι θα έμοιαζαν πολύ με τα αντίστοιχα του εμπορίου...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-2-08  
    Να προσθέσω ότι συνάδελφος μόλις μου είπε ότι είναι τα καλύτερα που έχει δοκιμάσει ποτέ... Ίσως να τα αδίκησα λίγο...
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 18-7-08  
    δεν μου βγήκαν όσο αφράτα τα ήθελα αλλά ήταν πολύ ωραία!!!όλοι ξετρελάθηκαν!!!μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από lichoudaki, 8-10-08  
    μολις εφτιαξα τα cookies, και βγηκαν σαν τη ζυμη του κεικ...σαν να τρως κεικ..την μπορει να εφταιξε?δεν εχουν δηλαδη καμια σχεση με την υφη του εμποριου. φυσικα μπορει να εβλαψε και το οτι τα εκανα πιο χοντρα απο οτι ισωσ επρεπε..αλλα παρολα αυτα...βοηθεια:)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-10-08  
    Lichoudaki, αύριο θα γίνουν πιο σκληρά και τραγανά. Δεν μοιάζουν με του εμπορίου ιδιαίτερα, αλλά είναι πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από tsinos, 9-12-08  
    Τα περίμενα πιο...cookies!!Δεν ήτανε άσχημα αλλά μου θύμισαν κάτι μπισκότα που λέγονται πτι-φουρ.Αλλιώς τα περίμενα αλλά όπως κ να'ναι....συγχαρητήρια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Barbie21, 22-12-08  
    ΦΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ???
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 22-12-08  
    Και με φουντούκια, και με αμύγδαλα...και ό,τι άλλο θες. Μπορείς να μη βάλεις και καθόλου ξηρούς καρπούς!
    #
    Σχόλιο από Barbie21, 22-12-08  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΑΓΕΥΣΤΑ, ΕΝΩ ΕΒΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ???
    #
    Σχόλιο από tas, 31-1-09  
    Νομιζω οτι απο τη συνταγη λειπει κατι.Ισως χρειαζεται λιγο ξυσμα πορτοκαλιου η λεμονιου για να δωσει λιγο αρωμα.Γιατι στη δοση που εφταιξα ηταν καπως εντονη η γευση του αυγου...
    #
    Σχόλιο από despoina_Santa, 6-10-09  
    Το βούτυρο που χρησιμοποιείς είναι ζωικό ή φυτικό;
    #
    Σχόλιο από steffie, 18-11-09  
    Είναι πεντανόστιμα!!!Τα έφτιαξα 2-3 φορές μέχρι να καταλήξω στην τελειοποίησή τους! Φτιάχνω τη μισή δόση και βγαίνουν 2 μεγάλα ταψιά cookies(περίπου 60 κομμάτια)σε μέγεθος ίσο με αυτών του εμπορίου. Για το καθένα βάζω μια πολύ μικρή κουταλίτσα απο τη ζύμη στο ταψί και σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο λιώνει το βούτυρο και απλώνουν. Τα ψήνω για 15 λεπτά, γιατί μετά ξεραίνονται πολύ. Τέλος, χρησιμοποιώ ζωικό βούτυρο, σταγόνες σοκολάτας γάλακτος αντί για κουβερτούρα και δε βάζω καρύδια.
    #
    Σχόλιο από ΣΑΚΙΡΑ, 20-6-10  
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΩ ΜΑΛΑΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΡΑΖΕΙ?????
    #
    Σχόλιο από mikrh xristina, 15-7-10  
    ta dokkimassa ta mpiskota kai eginan para polu nostima!!
    #
    Σχόλιο από Betty Spaghetti, 6-1-11  
    5 πιρουνακια απο εμενα :D με ενθουσιασαν ιδιαιτερα και εμενα και τους γονεις μου και μπορω να πω πως ολοι οι συγγενεις αρχισαν να μου ζητανε κουτια ολοκληρα με μπισκοτα!!! ομως εμενα μου βγηκανε σε στυλ soft kings...επρεπε να βγουνε ετσι η εγω τα καταφερα και τα εκανα διαφορετικα?
    #
    Σχόλιο από miss piggy, 3-2-11  
    Δυστυχώς εμένα δεν μου άρεσαν!Και έκανα και ολόκληρη τη δόση, απλά δεν χρησιμοποίησα βουτυρο αλλά βιτάμ.Σα να μου μύριζαν, δεν ξέρω.Και δεν τα έψησα 30 λεπτά γιατί μου φάνηκε πολύ.Κανένα τεταρτάκι τα έψησα.Επίσης επειδή ήταν πολύ μαλακή η ζύμη, σαν του κέικ, όπως είπε και μια άλλη κοπέλα, τα έβαλα στην κατάψυξη για να σφίξουν λιγάκι.
    #
    Σχόλιο από angel25glik, 12-2-11  
    τα μπισκοτακια ηταν νοστιμα και μπορουν να το επιβεβαιωσουν και οι συναδερφοι μου απο τη δουλεια που τα εφαγαν...ολα! ομως εχω ενα θεμα με τη ζυμη η οποια κολλαει παρα πολυ στα δαχτυλα και δεν μπορω να την πλασω. αρα απο εμφανιση ηταν λιγο...ο,τι ναναι! τι μπορω να κανω γιαυτο;; επισης βγηκαν πολυ τραγανα. αν τα εχω παραψησει και βαλω λιγο σιροπι μετα θα γινουν πιο αφρατα;
    #
    Σχόλιο από gosp, 19-5-11  
    Μιλαμε για τα τελεια μπισκοτακια!!!!

    επαθαν πλακα τα φιλαρακια μου!!!

    τα φαγαμε ολα φυσικα!!!!

    εβαλα τι μιση δοση σε ολα και βγηκανε καπου 25 μπισκοτα

    εβαλα ζωικο βουτυρο και λιγο ξυσμα πορτοκαλιου και σε 30 λεπτα το καθε ταψι ητανε ετοιμο! μετα τα 30 λεπτα αρχιζουνε να γινονται τραγανα!!

    εκτος απο το σχημα που σου βγαινει "σπιτικο" ειναι καλυτερα και απο του εμποριου στη γευση!!

    ειναι απλα τελεια και αξιζει να τα κανεις!!!!

    πολλα thanks στην sidarieva!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Zetaki, 19-1-08  
    Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, αν και θα βοηθούσε πολύ εμάς τις "αρχάριες" στα γλυκά οι δοσολογίες να ήταν υπολογησμένες και σε φλυτζάνια.Εγώ πρόσθεσα και 2 βανίλιες για άρωμα και γεύση!Μπερδεύτηκα λίγο με το πάχος που έπρεπε να έχουν τα μπισκότα στο ψήσιμο, άλλα τη δεύτερη φορά θα τα κάνω πιο σωστά.Συγχαρητήρια για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-1-08  
    Εάν θέλεις υπάρχουν οι "Μετατροπές" (από το μενού των Συνταγών επάνω). Εκεί μπορείς να δεις σε πόσα φλυτζάνια αντιστοιχούν οι ποσότητες.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-2-08  
    Μάλλον είχα πολύ υψηλές απαιτήσεις και με ψιλοαπογοήτευσαν... Βέβαια, είναι νοστιμότατα, αλλά εγώ φανταζόμουνα ότι θα έμοιαζαν πολύ με τα αντίστοιχα του εμπορίου...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-2-08  
    Να προσθέσω ότι συνάδελφος μόλις μου είπε ότι είναι τα καλύτερα που έχει δοκιμάσει ποτέ... Ίσως να τα αδίκησα λίγο...
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 18-7-08  
    δεν μου βγήκαν όσο αφράτα τα ήθελα αλλά ήταν πολύ ωραία!!!όλοι ξετρελάθηκαν!!!μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από lichoudaki, 8-10-08  
    μολις εφτιαξα τα cookies, και βγηκαν σαν τη ζυμη του κεικ...σαν να τρως κεικ..την μπορει να εφταιξε?δεν εχουν δηλαδη καμια σχεση με την υφη του εμποριου. φυσικα μπορει να εβλαψε και το οτι τα εκανα πιο χοντρα απο οτι ισωσ επρεπε..αλλα παρολα αυτα...βοηθεια:)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-10-08  
    Lichoudaki, αύριο θα γίνουν πιο σκληρά και τραγανά. Δεν μοιάζουν με του εμπορίου ιδιαίτερα, αλλά είναι πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από tsinos, 9-12-08  
    Τα περίμενα πιο...cookies!!Δεν ήτανε άσχημα αλλά μου θύμισαν κάτι μπισκότα που λέγονται πτι-φουρ.Αλλιώς τα περίμενα αλλά όπως κ να'ναι....συγχαρητήρια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Barbie21, 22-12-08  
    ΦΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ???
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 22-12-08  
    Και με φουντούκια, και με αμύγδαλα...και ό,τι άλλο θες. Μπορείς να μη βάλεις και καθόλου ξηρούς καρπούς!
    #
    Σχόλιο από Barbie21, 22-12-08  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΑΓΕΥΣΤΑ, ΕΝΩ ΕΒΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ???
    #
    Σχόλιο από tas, 31-1-09  
    Νομιζω οτι απο τη συνταγη λειπει κατι.Ισως χρειαζεται λιγο ξυσμα πορτοκαλιου η λεμονιου για να δωσει λιγο αρωμα.Γιατι στη δοση που εφταιξα ηταν καπως εντονη η γευση του αυγου...
    #
    Σχόλιο από steffie, 18-11-09  
    Είναι πεντανόστιμα!!!Τα έφτιαξα 2-3 φορές μέχρι να καταλήξω στην τελειοποίησή τους! Φτιάχνω τη μισή δόση και βγαίνουν 2 μεγάλα ταψιά cookies(περίπου 60 κομμάτια)σε μέγεθος ίσο με αυτών του εμπορίου. Για το καθένα βάζω μια πολύ μικρή κουταλίτσα απο τη ζύμη στο ταψί και σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο λιώνει το βούτυρο και απλώνουν. Τα ψήνω για 15 λεπτά, γιατί μετά ξεραίνονται πολύ. Τέλος, χρησιμοποιώ ζωικό βούτυρο, σταγόνες σοκολάτας γάλακτος αντί για κουβερτούρα και δε βάζω καρύδια.
    #
    Σχόλιο από mikrh xristina, 15-7-10  
    ta dokkimassa ta mpiskota kai eginan para polu nostima!!
    #
    Σχόλιο από miss piggy, 3-2-11  
    Δυστυχώς εμένα δεν μου άρεσαν!Και έκανα και ολόκληρη τη δόση, απλά δεν χρησιμοποίησα βουτυρο αλλά βιτάμ.Σα να μου μύριζαν, δεν ξέρω.Και δεν τα έψησα 30 λεπτά γιατί μου φάνηκε πολύ.Κανένα τεταρτάκι τα έψησα.Επίσης επειδή ήταν πολύ μαλακή η ζύμη, σαν του κέικ, όπως είπε και μια άλλη κοπέλα, τα έβαλα στην κατάψυξη για να σφίξουν λιγάκι.
    #
    Σχόλιο από gosp, 19-5-11  
    Μιλαμε για τα τελεια μπισκοτακια!!!!

    επαθαν πλακα τα φιλαρακια μου!!!

    τα φαγαμε ολα φυσικα!!!!

    εβαλα τι μιση δοση σε ολα και βγηκανε καπου 25 μπισκοτα

    εβαλα ζωικο βουτυρο και λιγο ξυσμα πορτοκαλιου και σε 30 λεπτα το καθε ταψι ητανε ετοιμο! μετα τα 30 λεπτα αρχιζουνε να γινονται τραγανα!!

    εκτος απο το σχημα που σου βγαινει "σπιτικο" ειναι καλυτερα και απο του εμποριου στη γευση!!

    ειναι απλα τελεια και αξιζει να τα κανεις!!!!

    πολλα thanks στην sidarieva!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 19-5-11  
    σ ευχαριστώ πάρα πολύ!!!Χαίρομαι που σου άρεσαν!!!!
    #
    Σχόλιο από fgramma, 22-9-11  
    βγηκε ακριβως οπως το ηθελα. προσθεσα βεβαια και μια βανιλια. τελεια! ευχαριστω!

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από despoina_Santa, 6-10-09  
    Το βούτυρο που χρησιμοποιείς είναι ζωικό ή φυτικό;
    #
    Σχόλιο από ΣΑΚΙΡΑ, 20-6-10  
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΩ ΜΑΛΑΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΡΑΖΕΙ?????
    #
    Σχόλιο από Betty Spaghetti, 6-1-11  
    5 πιρουνακια απο εμενα :D με ενθουσιασαν ιδιαιτερα και εμενα και τους γονεις μου και μπορω να πω πως ολοι οι συγγενεις αρχισαν να μου ζητανε κουτια ολοκληρα με μπισκοτα!!! ομως εμενα μου βγηκανε σε στυλ soft kings...επρεπε να βγουνε ετσι η εγω τα καταφερα και τα εκανα διαφορετικα?
    #
    Σχόλιο από angel25glik, 12-2-11  
    τα μπισκοτακια ηταν νοστιμα και μπορουν να το επιβεβαιωσουν και οι συναδερφοι μου απο τη δουλεια που τα εφαγαν...ολα! ομως εχω ενα θεμα με τη ζυμη η οποια κολλαει παρα πολυ στα δαχτυλα και δεν μπορω να την πλασω. αρα απο εμφανιση ηταν λιγο...ο,τι ναναι! τι μπορω να κανω γιαυτο;; επισης βγηκαν πολυ τραγανα. αν τα εχω παραψησει και βαλω λιγο σιροπι μετα θα γινουν πιο αφρατα;
    #
    Σχόλιο από natalaki26, 27-5-12  
    Η συνταγή σου είναι πολύ ωραία!!!!ΑΑΑ και κάτι ακόμα θα μπωρούσα να αντικαταστήσω τα καρύδια με φουντουκια? Γιατι εχώ αλεργία.....

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές 1
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της lemonanthos
    panmarkis
    Ένα βιβλίο 189 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της kritimanos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    ΜΠΙΣΚΟΤΑ
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της fairy369