Chocolate chip flapjacks
Πρόκειται για μπάρες με βρώμη και σοκολάτα! Είναι αρκετά εύκολες και γευστικές!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα αγγλικό βιβλίο μαγειρικής, λέγεται home making cookbook!
Έχω κάνει μικρές παραλλαγές γιατί δεν έβγαιναν σωστές οι αναλογίες.
Εγώ τις έφτιαξα σε μικρό τετράγωνο ταψάκι, πρέπει να έχουν κάποιο πάχος να μην είναι πολύ λεπτές, αν δεν έχετε μικρό ταψί ρυθμίστε το με τη λαδόκολλα όσο το θέλετε!
Διατηρούνται εως και μια εβδομάδα (όχι πως θα υπάρχουν για τόσο)! Το καλοκαίρι φυλαξτε τα στο ψυγείο.
Τις έχω δοκιμάσει και με κράνμπερις αντί για σταφίδες και ταιριάζουν πολύ και με καστανή ζάχαρη βγαίνουν σούπερ!
Μου άρεσε πάρα πολύ και ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας! Ελπίζω να σας αρέσει!
Υλικά
-
75 γρ ζάχαρη
-
1 κ.σ. μέλι
-
200-250 γρ νιφάδες βρώμης
-
75 γρ σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη
-
50 γρ σταφίδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
-
2
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενοποιηθούν.
-
3
Αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνω τη βρώμη, τόση ώστε να απορροφηθεί το υγρό.
-
4
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
-
5
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι (στρογγυλό Νο 20) ή καλυμμένο με λαδόκολλα και πατάμε καλά το μείγμα.
-
6
Ψήνουμε για 25-30'. Αφού κρυώσει ελαφρά, χαράζουμε και όταν έχει κρυώσει σχεδόν τελείως κόβουμε σε κομμάτια.
Σχόλια (3)