Chocolate Lava

Bαθμολογία: 4.7727
       
 
22 ψήφοι
Eternity, 22.02.09

Περιγραφή

Τρως, τρως μεχρι να τελειώσει

Chocolate Lava
photo: StefanVas

Συνταγή από:

Eternity

7 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά
  • 250γρ κουβερτούρα
  • 250γρ βούτηρο ανάλατο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 ποτήρια αλεύρι (Self raising)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Αβγά , Σοκολάτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώσε τον βούτηρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
  2. Σε ένα άλλο δοχείο κτύπας τα αυγά με την ζάχαρη.
  3. Ένωσε το μείγμα των αυγών με το μείγμα της σοκολάτας.
  4. Πρόσθεσε το αλεύρι και βεβαιώσου οτι ενώθηκαν όλα μαζί.
  5. Βάλε το μείγμα σε φόρμα με τρύπα στην μέση και ψήσε το για 22 λεπτά.
  6. Άφησε το να κρυώσει για 20 λέπτα και σέρβιρε το.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται ζεστό με παγώτο βανίλια ή φρέσκα κρέμα

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kor_, 2-3-09  
    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ. Ωστόσο, 6 αυγά δεν είναι πολλα; Μορώ να βάλλω λιγότερα ή όχι;
    #
    Σχόλιο από twins, 31-8-09  
    #
    Σχόλιο από chocaholic, 12-10-09  
    ΕΚΑΝΑ ΤΟ CHOCOLATE LAVA ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ. ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΨΙΧΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΒΑΛΑ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΤΡΟΥΦΑ. ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΚΑΡΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΛΙΩΝΕΙ.
    #
    Σχόλιο από nkousela, 19-12-09  
    πολυ καλο!!!! πρεπει να πω οτι προσθεσα και μιξ ξηρων καρπων (φουντουκι, αμυγδαλο, κασιους) και λιωμενη κουβερτουρα στο κεντρο και βγηκε πολυ ωραιο!!! μονο που το ψησιμο κρατησε γυρω στη μια ωρα στους 150 βαθμους...
    #
    Σχόλιο από eating girl, 15-1-10  
    ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ.ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΙΤΑ!!
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΛΕΙΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΟΥ!
    #
    Σχόλιο από StefanVas, 7-2-10  
    Telia,evala 5 auga. Episis evala kai leuki sokolata kai ligo roumi gia perisoteri geustiki poikilia.
    #
    Σχόλιο από ioanna ch., 12-2-10  
    καλησπερα! μια ερωτηση θα ηθελα να κανω αν μπορει καποιος να με βοηθησει.... το ποτηρι ζαχαρη και το ποτηρι αλευρι ειναι νερου? θελω να το φτιαξω σημερα και εχω μπλεχτει λιγο! ευχαριστω πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από Eternity, 12-2-10  
    einai potiria nerou pou hreisimopoio
    #
    Σχόλιο από ioanna ch., 16-2-10  
    ηταν ωραια η συνταγη απλα δεν μου βγηκε τοσο ρευστο μεσα μαλλον χρειαζεται διαφορετικο χρονο απο φουρνο σε φουρνο!
    #
    Σχόλιο από Lilith, 6-3-10  
    #
    Σχόλιο από ppaffourou, 5-5-10  
    ψάχνω εδώ και πολλύ καιρό αυτή τη συνταγή και θέλω να την φτιάξω! σε τι θερμοκρασία το ψήνουμε;
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 10-6-10  
    τέλειο! εγώ έβαλα 5 αυγά...
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 17-6-10  
    Το έψησα σε μέτρια θερμοκρασία (ακριβώς δε θυμάμαι)...
    #
    Σχόλιο από Nicolettanna, 1-7-10  
    ΑΠΙΘΑΝΟ!!! ΤΟ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ. ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΚΕΤΤΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!!ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!
    #
    Σχόλιο από Nicolettanna, 1-7-10  
    ΕΓΩ Ο ΕΧΩ ΨΗΣΕΙ ΣΕ 170 ΣΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΗΡΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. Η ΟΛΗ ΤΕΧΝΗ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟΥΛΟ. ΤΕΛΕΙΟ !!
    #
    Σχόλιο από fani24, 10-8-10  
    mia erwtisi 8elw na kanw..to psinw gia 22 lepta alla se ti 8ermokrasia?? 180? 200?
    pleazze peite m!
    eimai psiloprwtara..(hehehehe) :P
    #
    Σχόλιο από elenakr, 11-8-10  
    Τέλεια συνταγή,πάντα επιτυχημένη και πολύ σοκολατένια.Εγώ το ψήνω στους 180ο για 20 με 22 λεπτά και μέσα είναι ρευστό,πρέπει όμως να εξαρτάται και από το φούρνο!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 14-8-10  
    νοστιμ0ο φαιναιται!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 7-10-10  
    Το ξαναέκανα σήμερα...μμμμμ!
    #
    Σχόλιο από XARA XAROULA, 26-10-10  
    ΑΠΛΑ ΘΕΙΚΟ................ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ..ΤΟ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΟ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.....!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kor_, 2-3-09  
    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ. Ωστόσο, 6 αυγά δεν είναι πολλα; Μορώ να βάλλω λιγότερα ή όχι;
    #
    Σχόλιο από twins, 31-8-09  
    #
    Σχόλιο από chocaholic, 12-10-09  
    ΕΚΑΝΑ ΤΟ CHOCOLATE LAVA ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ. ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΨΙΧΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΒΑΛΑ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΤΡΟΥΦΑ. ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΚΑΡΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΛΙΩΝΕΙ.
    #
    Σχόλιο από eating girl, 15-1-10  
    ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ.ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΙΤΑ!!
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΛΕΙΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΟΥ!
    #
    Σχόλιο από ioanna ch., 16-2-10  
    ηταν ωραια η συνταγη απλα δεν μου βγηκε τοσο ρευστο μεσα μαλλον χρειαζεται διαφορετικο χρονο απο φουρνο σε φουρνο!
    #
    Σχόλιο από Lilith, 6-3-10  
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 10-6-10  
    τέλειο! εγώ έβαλα 5 αυγά...
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 17-6-10  
    Το έψησα σε μέτρια θερμοκρασία (ακριβώς δε θυμάμαι)...
    #
    Σχόλιο από Nicolettanna, 1-7-10  
    ΑΠΙΘΑΝΟ!!! ΤΟ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ. ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΚΕΤΤΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!!ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!
    #
    Σχόλιο από Nicolettanna, 1-7-10  
    ΕΓΩ Ο ΕΧΩ ΨΗΣΕΙ ΣΕ 170 ΣΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΗΡΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. Η ΟΛΗ ΤΕΧΝΗ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟΥΛΟ. ΤΕΛΕΙΟ !!
    #
    Σχόλιο από elenakr, 11-8-10  
    Τέλεια συνταγή,πάντα επιτυχημένη και πολύ σοκολατένια.Εγώ το ψήνω στους 180ο για 20 με 22 λεπτά και μέσα είναι ρευστό,πρέπει όμως να εξαρτάται και από το φούρνο!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 14-8-10  
    νοστιμ0ο φαιναιται!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 7-10-10  
    Το ξαναέκανα σήμερα...μμμμμ!
    #
    Σχόλιο από XARA XAROULA, 26-10-10  
    ΑΠΛΑ ΘΕΙΚΟ................ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ..ΤΟ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΟ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.....!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!!!
    #
    Σχόλιο από 84367, 1-12-10  
    mpravo pragmatikaaaaa
    #
    Σχόλιο από elenavan, 7-1-11  
    Πρώτα απ'όλα Καλή Χρονιά!! Το έχω φτιάξει κάποιες φορές και ξέχασα να βαθμολογήσω. Είναι καταπληκτικό!!!! Το φτιάχνω με 5 αυγά, και 180γρ. βούτυρο, λόγω τύψεων και ενοχών. Το ψήνω στους 180 β. για 22 λεπτά. Είναι τέλειο και έχει κλέψει τις καρδιές όλων όσων το δοκίμασαν. Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από GeorgiaP, 8-9-11  
    ΑΠαναγία μου λεμέ στα Κυπριακά εν παίζεται!!!!! Τι να πω είναι τέλια!!! Την έκανα σε μικρά μπολ και την άφησα πολύ νερουλή στη μέση, όσο κρύωνε γινόταν σαν καραμέλα εκεί που ήταν νερουλή. Την σέρβιρα με παγωτό βανίλια . Μπράβο σου Eternity, μακάρι όλοι να ανεβάζουν τέτοιες πετυχημένες συνταγές!!!
    #
    Σχόλιο από celest, 25-12-11  
    Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Το έκανα με 5 αυγά και 200γρ βούτυρο. Απλά θα προτιμούσα να είναι πιο τραγανό και όχι τόσο 'κέικ' το απ'έξω, για να κάνει μεγαλύτερη αντίθεση με την υγρή σοκολάτα μέσα. Αλλά γούστα είναι αυτά. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από gogona, 6-11-12  
    teleio1!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από giota k, 20-2-13  
    teleia syntagh egw omos prosthesa ligo koniak kai glasso sokolatas apo panw kai egine akoma pio mourlia
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ioanna ch., 12-2-10  
    καλησπερα! μια ερωτηση θα ηθελα να κανω αν μπορει καποιος να με βοηθησει.... το ποτηρι ζαχαρη και το ποτηρι αλευρι ειναι νερου? θελω να το φτιαξω σημερα και εχω μπλεχτει λιγο! ευχαριστω πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από Eternity, 12-2-10  
    einai potiria nerou pou hreisimopoio
    #
    Σχόλιο από ppaffourou, 5-5-10  
    ψάχνω εδώ και πολλύ καιρό αυτή τη συνταγή και θέλω να την φτιάξω! σε τι θερμοκρασία το ψήνουμε;
    #
    Σχόλιο από fani24, 10-8-10  
    mia erwtisi 8elw na kanw..to psinw gia 22 lepta alla se ti 8ermokrasia?? 180? 200?
    pleazze peite m!
    eimai psiloprwtara..(hehehehe) :P
    #
    Σχόλιο από divinas, 10-2-12  
    Ωραίο φαινεται το γλυκάκι σου μονο θέλω μια διευκρίνιση τι ειναι το αλεύρι Self raising) τύπου αλευρι για ολα?

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-2-12  
    Self raising είναι το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όπως το φαριναπ για παράδειγμα.
    #
    Σχόλιο από Καγιού, 4-3-13  
    Βοήθεια!!!!!! Πως πρέπει να είναι η υφή του όταν είναι έτοιμο? Το έχω ήδη στο φούρνο για 35 λεπτά και η επιφάνεια είναι εύθρυπτη και το εσωτερικό εμφανέστατα αρκετά υγρό (όντως θυμίζει λάβα υφαιστίου). Να το βγάλω? Θα σφίξει όταν κρυώσει ή θέλει ακόμα ψήσιμο?

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από nkousela, 19-12-09  
    πολυ καλο!!!! πρεπει να πω οτι προσθεσα και μιξ ξηρων καρπων (φουντουκι, αμυγδαλο, κασιους) και λιωμενη κουβερτουρα στο κεντρο και βγηκε πολυ ωραιο!!! μονο που το ψησιμο κρατησε γυρω στη μια ωρα στους 150 βαθμους...
    #
    Σχόλιο από StefanVas, 7-2-10  
    Telia,evala 5 auga. Episis evala kai leuki sokolata kai ligo roumi gia perisoteri geustiki poikilia.
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 21-8-11  
    Τέλειο! Έβαλα 5 αυγά, λίγο νερό και 1,5 ποτήρι αλεύρι. Ρέει η σοκολάτα από μέσα..!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σοκολάτα-(όπιτες)-Μπράουνις
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της κεανίτα
    Σοκολατένιοι πειρασμοί
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    <3
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της MarwMew
    ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της july88