Chocosalami
Σαλάμι σοκολάτας με εσπεριδοειδή και ξηρούς καρπούς.
Υλικά
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
1 πακέτο μπισκότα petit beurre
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
2 κ.σ. κακάο σκόνη
-
1 φλ. ζάχαρη άχνη
-
1 φλ. ξηρούς καρπούς
-
1 συσκ. ζαχαρωμένους κύβους εσπεριδοειδών
-
1/2 φλ. cognac (μπράντυ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τους ξηρούς καρπούς και τους κύβους εσπεριδοειδών.
-
2
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε να λιώσει με τη μαργαρίνη.
-
3
Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με αναδευτήρα προσθέτοντας το κακάο, τη ζάχαρη και το cognac. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο bowl με τα μπισκότα.
-
4
Ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε σε λαδόκολλα κάνοντάς το ρολό.
-
5
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σφίξει ή στην κατάψυξη για ταχύτερο αποτέλεσμα.
Σχόλια (8)