Chocoτρουφάκια πανεύκολα, πεντανόστιμα, πάμφθηνα
Σοκολατένια τρουφάκια με τρία μόνο υλικά και όλη την νοστιμιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφήστε τα να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου λίγη ώρα πριν τα σερβίρετε. Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, με αυγά, με ζαχαρούχο, με βούτυρο, με ζάχαρη, με όλα μαζί και έχω καταλήξει σε αυτήν την απλούστατη και πεντανόστιμη συνταγή που κάνει η κολλητή μου. Το μυστικό είναι, οτι δεν υπάρχει μυστικό... Αν ταιριάζει και στις δικές σας γεύσεις, δεν θα την αποχωρίζεστε για την ευκολία της και την νοστιμιά της!! Αλλά πάλι, γούστα είναι αυτά) Εμείς τα προτιμάμε σκέτα, με την βασική συνταγή, χωρίς προσμίξεις με ξηρούς καρπούς και αλκοόλ. Εσείς , κάντε την κατά βούληση!
Υλικά
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
-
225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
-
150 ml γάλα εβαπορέ
-
Για την επικάλυψη
-
τρούφα σοκολάτας
-
ή τριμμένο μπισκότο που περίσσεψε
-
ή σκόνη κακάο
-
ή νιφάδες σοκολάτας
-
(ό, τι προτιμάτε)
-
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
-
Αν το προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 χούφτες χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (φουντούκι, καρύδια, φυστίκι αιγίνης κλπ)
-
ή/και 1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ, ρούμι, ή λικέρ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το εβαπορέ γάλα μαζί με την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια σε μπεν- μαρί σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-
2
Στο μεταξύ τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
-
3
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
-
4
Προσθέτουμε το τρίμμα των μπισκότων σταδιακά, ανακατεύοντας. Αν δεν το πάρει όλο, δεν επιμένουμε. Γίνεται ένα μέτρια σφιχτό μίγμα που αρχίζει να ξεκολλάει απ' τα τοιχώματα του σκεύους. Ούτε ρευστό, ούτε πολύ σφιχτό.
-
5
Σε αυτή την φάση προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς και/ή το αλκοόλ αν χρησιμοποιήσουμε.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα μέχρι να είναι χλιαρό και όχι καυτό.
-
7
Ετοιμάζουμε τα χαρτάκια μας αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε (τα απλώνουμε ένα- ένα σε μια κοντινή επιφάνεια), για να μην τα λερώσουμε στην συνέχεια.
-
8
Με ένα κουταλάκι η με το χέρι, ξεχωρίζουμε ποσότητα μιάς τρουφίτσας, την πλάθουμε σε μπαλάκι και την ρολάρουμε μέσα στο υλικό επικάλυψης.
-
9
Την αφήνουμε στο χαρτάκι της η σε ένα σκεύος.
-
10
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
-
11
Τα βάζουμε στο ψυγείο.
-
12
Γίνονται περίπου 30 τρουφάκια, ανάλογα με το μέγεθος που τα πλάθουμε,
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)
Μπραβο και συγχαρητηρια στην NIN για την συνταγη...