Cinnamon κολοκύθας
Κολοκύθα, κανέλα, γλάσο λευκό ή καραμέλας δένουν γευστικά μεταξύ τους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έχω φτιάξει το λευκό γλάσο,το γλάσο καραμέλας θα ήταν πολύ καλύτερο πιστεύω. Επίσης την κολοκύθα δεν την πολτοποίησα αλλά την έτριψα μου άρεσε περισσότερο. Το βίντεο της συνταγής http//www.youtube.com/watch?v=x6-tziWozrQ&list=PLhZqgyAjcCYUmpFwQ_xoIlKp8IFC1dgkv
Υλικά
-
Ζύμη
-
4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι μαγιά
-
1 αυγό
-
1/2 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
-
1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
1/4 φλ. ζεστό νερό
-
1/2 φλ. πολτοποιημένη κολοκύθα στο μούλτι ή τριμμένη στον τρίφτη
-
1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο
-
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
-
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
5 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
-
2 κουτ. σ. κανέλα
-
1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη.
-
Γλάσο λευκό
-
1/4 φλ. τυρί κρέμα
-
1/4 φλ. γάλα
-
1 φλ. ζάχαρη άχνη
-
1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
-
Γλάσο καραμέλας
-
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
-
1/4 φλ. βιτάμ
-
3/4 φλ. άχνη
-
2 κ.σ. γάλα
-
1/4 κ.γλ. κανέλα
-
1 βανίλια ή 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1/4 φλ. πασατέμπο για το τέλος (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μπολ το ζεστό νερό, τη μαγιά και την άχνη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά το μείγμα.
-
2
Προσθέτουμε στο μείγμα μαγιάς τον πουρέ κολοκύθας, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και μπαχαρικά, βανίλια, το αυγό και την κρυσταλλική ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε με σπάτουλα ή χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά καλά μέχρι να ενωθούν.
-
3
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας καλά μέχρι να το απορροφήσει, μην το ρίξετε όλο μαζί. Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη, τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
-
4
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε πάγκο αλευρωμένο, την ξεφουσκώνουμε και ανοίγουμε φύλλο ορθογώνιο.
-
5
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το φύλλο και πασπαλίζουμε με κανέλα-ζάχαρη καστανή και κρυσταλλική.
-
6
Βρέχουμε τις άκρες του φύλλο με λίγο νεράκι και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε 16 μικρά ρολάκια, τα βάζουμε σε ταψάκι.
-
7
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι για 30 λεπτά.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο αντιστάσεις για μισή ώρα να ροδίσουν.
-
9
Ετοιμάζουμε το λευκό γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά στο μίξερ και περιχύνουμε τα ρολά μας μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Για το γλάσο καραμέλας βάζουμε σε μπρίκι το γάλα με τη ζάχαρη για 2 λεπτά ανακατεύοντας να λιώσει, αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τη βανίλια, κανέλα, άχνη και βιτάμ. Χτυπάμε καλά με μίξερ ή στο χέρι σε πηχτό γλάσο και πασπαλίζουμε τα ρολάκια μας. Τέλος, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καθαρισμένο κολοκυθόσπορο.
Σχόλια (5)