κύρια φωτογραφία συνταγής Clam chowder (άσπρη σούπα θαλασσινών)
Evasmakou
Evasmakou @Eva_1305

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τα βιβλία της Βέφας. Την έχω δοκιμάσει στην Αμερική και ένα έχω να πωείναι φανταστική σούπα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 36 clams ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια
  2. 4 κουταλιές βούτυρο
  3. 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
  4. 2 κουταλιές αλεύρι
  5. 2 1/2 κούπες νερό
  6. 400 γρ πατάτες σε μικρούς κύβους
  7. 1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
  8. 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
  9. 4 κουταλιές ψιλικομμένο μαϊντανό
  10. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίψτε καλά τα κοχύλια με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει, να φύγει όλη η άμμος και να καθαρίσουν καλά. Ξεπλύντε τα με άφθονο νερό.

  2. 2

    Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά, ν΄ανοίξουν. Στραγγίστε τα και κρατήστε το ζουμί. Περάστε το ζουμί από λεπτό τουλπάνι. Καθαρίστε τα κοχύλια, κρατήστε το φαϊ και πετάξτε τα όστρακα.

  3. 3

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να μαραθει καλά. Ρίξτε το αλεύρι και σωτάρετε για 1΄. Προσθέστε το ζουμί από τα κοχύλια, το νερό, τις πατάτες, πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν οι πατατες.

  4. 4

    Ψιλοκόψτε το φαϊ από τα κοχύλια και προσθέστε το μαζί με την κρεμα γάλακτος στη σούπα. Ανακατέψτε πάνω στη φωτιά, ώσπου να ζεσταθεί καλά η σούπα χωρίς να βράσει.

  5. 5

    Πασπαλίστε τη με μαϊντανό και σερβίρετέ την

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (24)

nickyriakoy
nickyriakoy @cook_8451195
Mou exoun lipsi i soupes ton Diner stin ameriki,kai tora arxizo kai ftiaxno aytes pou mou aresoun mia mia,Poli oraia i soupa sou,GOOD JOB !!!!!!!!!

Από

Evasmakou
Evasmakou @Eva_1305
στις