Clam chowder (άσπρη σούπα θαλασσινών)
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από τα βιβλία της Βέφας. Την έχω δοκιμάσει στην Αμερική και ένα έχω να πωείναι φανταστική σούπα!
Υλικά
-
36 clams ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια
-
4 κουταλιές βούτυρο
-
1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
-
2 κουταλιές αλεύρι
-
2 1/2 κούπες νερό
-
400 γρ πατάτες σε μικρούς κύβους
-
1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
-
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
-
4 κουταλιές ψιλικομμένο μαϊντανό
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίψτε καλά τα κοχύλια με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει, να φύγει όλη η άμμος και να καθαρίσουν καλά. Ξεπλύντε τα με άφθονο νερό.
-
2
Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά, ν΄ανοίξουν. Στραγγίστε τα και κρατήστε το ζουμί. Περάστε το ζουμί από λεπτό τουλπάνι. Καθαρίστε τα κοχύλια, κρατήστε το φαϊ και πετάξτε τα όστρακα.
-
3
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να μαραθει καλά. Ρίξτε το αλεύρι και σωτάρετε για 1΄. Προσθέστε το ζουμί από τα κοχύλια, το νερό, τις πατάτες, πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν οι πατατες.
-
4
Ψιλοκόψτε το φαϊ από τα κοχύλια και προσθέστε το μαζί με την κρεμα γάλακτος στη σούπα. Ανακατέψτε πάνω στη φωτιά, ώσπου να ζεσταθεί καλά η σούπα χωρίς να βράσει.
-
5
Πασπαλίστε τη με μαϊντανό και σερβίρετέ την
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (24)