Coconut cake της Μαιρούλας
Προβληματίστηκα και πειραματίστηκα, επειδή στο cheesecake δε μ΄αρέσει η βάση του μπισκότου και στο τιραμισού έχω θέμα με την παστερίωση των αβγών. Αποτέλεσμα είναι αυτή η συνταγή, που το τυρί κρέμα μπορεί και να είναι τελικά προαιρετικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να πειραματιστούμε τόσο με τα λικέρ όσο και με το γλυκό του κουταλιού. Ακόμα κι αν δεν έχουμε το ίδιο λικέρ και γλυκό μπορούμε να βάλουμε κάποια που ταιριάζουν οι γεύσεις τους. Εγώ χρησιμοποίησα λικέρ ρόδι και γλυκό κουταλιού βύσσινο και ταίριαζε πάρα πολύ !Eπίσης, μπορούμε να μη βάλουμε λικέρ στο γάλα άλλα άρωμα τριαντάφυλλο και να το συνδυάσουμε με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, που ως γεύση ταιριάζει τέλεια με την καρύδα!
https://www.youtube.com/watch?v=rn70osAY3pY
Υλικά
-
Για τη βάση
-
μπισκότα σαβαγιάρ με αλεύρι χωρίς γλουτένη (ποσότητα ανάλογα το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε)
-
3 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
-
1 σφηνάκι λικέρ φρούτων της επιλογής μας
-
Για την κρέμα
-
1 κρέμα καρύδας ή 1 μόρφατ
-
1 κουτί γάλα καρύδας
-
3 κουταλιές γλυκού στέβια (αντί ζάχαρη άχνη)
-
1 κουτί τυρί μασκαρπόνε ή Arla τυρί κρέμα χωρίς λακτόζη (προαιρετικά)
-
Για την επικάλυψη
-
γλυκό του κουταλιού (κατά προτίμηση ίδια γεύση με το λικέρ φρούτων που θα χρησιμοποιήσουμε στα μπισκότα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα καρύδας ή τη μόρφατ με το γάλα καρύδας και τη στέβια μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγύ.
-
2
Αν θέλουμε, προσθέτουμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για λίγη ακόμα ώρα.
-
3
Σ'ένα μπώλ ετοιμάζουμε ένα μείγμα με γάλα καρύδας και το λικέρ φρούτων.
-
4
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα και τα απλώνουμε σε ταψί με αποσπώμενη βάση, σε ταψί, πυρέξ ή τα κόβουμε στα δύο και τα τοποθετούμε σε ποτήρι ή μπώλ.
-
5
Προσθέτουμε πάνω στα σαβαγιάρ την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες για να σφίξει η κρέμα.
-
6
Όταν σφίξει η κρέμα προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού ως επικάλυψη.
Σχόλια