Coconut lemon cake
Ένα τραγανό κέικ καρύδας - λεμονιού!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βγαίνει αρκετά τραγανό το κέικ μας λόγω της καρύδας.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
2 φλ. αλεύρι φαρινάπ
-
1-1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
50 γρ. καρύδα τριμμένη
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
2 αυγά
-
Για το γλάσο λεμονιού
-
100 γρ. τυρί κρέμα
-
50 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2-3 κουταλιές μαργαρίνη
-
ξύσμα απο 1 λεμόνι
-
λίγη τριμμένη καρύδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο μίξερ πρώτα τα στερεά και στη συνέχεια τα υγρά υλικά.
-
2
Αναμειγνύουμε και απλώνουμε σε μια φόρμα, αφού πρώτα τη βουτυρώσουμε.
-
3
Ψήνουμε για όσο χρειαστεί στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο.
-
4
Ετοιμάζουμε το γλάσο αναμειγνύοντας τα υλικά στο μπλέντερ.
-
5
Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το επικαλύπτουμε με το γλάσο.
-
6
Καλή απόλαυση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια