Cookies με 2 είδη σοκολάτας
Η συνταγή αυτή δεν είναι δικια μου, την πηρα από την εκπομπη καφε με την Ελενη. Φτιάξετε τη συνταγή είναι τελεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν τα βγαλετε από το φουρνο θα είναι πολύ μαλακα, μην τα φοβαστε αμεσως σκληραίνουν οσο κρυώνουν.Εγω τα εφτιαξα και αρεσαν σε ολους και ειδικα στην κορη μου.
Υλικά
-
225 γρ βουτυρο
-
225 γρ ζαχαρη
-
1 κροκο αυγου
-
1 βανιλια
-
250 γρ αλευρι
-
0.5 κουταλακι σοδα μαγειρικη
-
125 γρ πικρη σοκολατα σε νιφάδες
-
125 γρ σοκολατα γαλακτος σε μικρα κομματακια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασια δωματιου και προσθετουμε λιγο λιγο τη ζαχαρη, μετα βαζουμε τον κροκο αυγου.
-
2
Κοσκινιζουμε το αλευρι και το ανακατεύουμε με τη σοδα και τη βανιλια. Τα προσθετουμε στο βουτυρο και τα χτυπαμε λιγο με το μιξερ και στη συνεχεια προσθετουμε τη σοκολατα.
-
3
Μετα πλαθουμε 2 με 3 μακροστενα σχηματα σαν μπαστουνακια και τα τυλιγουμε στο σελοφαν ένα ένα και τα βαζουμε ψυγειο για 50 λεπτα με 1 ωρα.
-
4
Μετα τα βγαζουμε από το ψυγειο, τα ξετυλίγουμε και τα κοβουμε ροδελες. Βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα, την τοποθετουμε στο ταψι και πανω σε αυτή τα κουλουρακια.
-
5
Τα ψήνουμε για 15 λεπτα στον αερα ή σε αντισταση λιγο παραπάνω.
Σχόλια (48)