Cookies με βρώμη, σταφίδες, μήλο και κανέλα
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν κρυώσουν είναι τραγάνα απ΄ έξω και αφράτα από μέσα.
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
-
1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
-
2 φλ. ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
-
1 φλ. μαύρες σταφίδες
-
1 μήλο κόκκινο κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
1 βανίλια
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
κανέλα τριμμένη
-
1 φλ. νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε ξανά. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη λιωμένη μαργαρίνη και το νερό. Πλάθουμε καλά τη ζύμη.
-
2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Σε λαμαρίνες απλώνουμε χαρτί αντικολλητικό. Με ένα μεγάλο κουτάλι αδειάζουμε τη ζύμη. Η ζύμη απλώνει και τα διαστήματα πρέπει να είναι αρκετά ώστε να μην κολλήσουν τα cookies μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Το τελευταίο πεντάλεπτο ανάβουμε την κάτω αντίσταση του φούρνου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια