nirvana-gr
nirvana-gr @cook_8462014

Νόστιμα cookies (μπισκότα) με καρύδια, αμύγδαλα σταφίδες κ.ά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
40 - 50 μπισκότα
  1. 1 φλ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  2. 1 φλ. λευκή ζάχαρη
  3. 1  κ.γ. βανίλια
  4. 2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
  5. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 1 1/2  κ.γ. κανέλα
  8. 3 φλ. βρώμη
  9. προαιρετικάχοντροκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας κ.ά. (σύνολο 1 φλυτζάνι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με την λευκή και καφέ ζάχαρη σε ένα μπολ.

  2. 2

    Χτυπάμε ένα - ένα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μίγμα, προσθέτουμε την βανίλια και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.

  3. 3

    Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μίγμα, τέλος προσθέτουμε την βρώμη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά.

  4. 4

    Προαιρετικά προσθέτουμε ότι άλλο υλικό θέλουμε (πχ. χοντροκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας, κλπ.).

  5. 5

    Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να ομογενοποιηθεί.

  6. 6

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, επάνω-κάτω χωρίς αέρα.

  7. 7

    Λαδώνουμε μία λαμαρίνα ή απλώνουμε σε αυτή μια λαδόκολλα.

  8. 8

    Παίρνουμε λίγη ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού, τις αφήνουμε επάνω στην λαδόκολλα και τις πατάμε για να πάρουν το σχήμα μπισκότου αφήνοντας κενή απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν και απλώσουν.

  9. 9

    Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά (μαλακά) έως 12 λεπτά (τραγανά) στον προθερμασμένο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, πριν τα αραδιάσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

tahitian
tahitian @artist_ea
Nοστιμα,ακομα και αψητα!Εβαλα και λιγο κακαο στο αλευρι!Μιση δοση,μου'βγαλε καμια δεκαπενταρια μπισκοτα!

Από

nirvana-gr
nirvana-gr @cook_8462014
στις