Cookies με βρώμη
Νόστιμα cookies (μπισκότα) με καρύδια, αμύγδαλα σταφίδες κ.ά.
Υλικά
-
1 φλ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
-
1 φλ. λευκή ζάχαρη
-
1 φλ. καστανή ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1 κ.γ. βανίλια
-
2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
-
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 1/2 κ.γ. κανέλα
-
3 φλ. βρώμη
-
προαιρετικάχοντροκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας κ.ά. (σύνολο 1 φλυτζάνι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με την λευκή και καφέ ζάχαρη σε ένα μπολ.
-
2
Χτυπάμε ένα - ένα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μίγμα, προσθέτουμε την βανίλια και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
-
3
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μίγμα, τέλος προσθέτουμε την βρώμη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά.
-
4
Προαιρετικά προσθέτουμε ότι άλλο υλικό θέλουμε (πχ. χοντροκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας, κλπ.).
-
5
Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να ομογενοποιηθεί.
-
6
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, επάνω-κάτω χωρίς αέρα.
-
7
Λαδώνουμε μία λαμαρίνα ή απλώνουμε σε αυτή μια λαδόκολλα.
-
8
Παίρνουμε λίγη ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού, τις αφήνουμε επάνω στην λαδόκολλα και τις πατάμε για να πάρουν το σχήμα μπισκότου αφήνοντας κενή απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν και απλώσουν.
-
9
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά (μαλακά) έως 12 λεπτά (τραγανά) στον προθερμασμένο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, πριν τα αραδιάσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Σχόλια (7)