Cookies με πίτουρο βρώμης
Νόστιμα, θρεπτικά και πανεύκολα. Οι δόσεις είναι με γραμμάρια και με φλυτζάνια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε σχέση με τα αρωματικά μπορείται να κάνετε όποιο συνδιασμό σας αρέσει, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε σταφίδες, κομμάτια σοκολάτας κα.Επειδή δεν είχα μπέικιν και είναι Κυριακή (κλειστά μαγαζιά) έκανα αντικατάσταση του με 1 και 1/4 κουταλάκι σόδα με ελάχιστο ξύδι.
Υλικά
-
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 και 3/4 φλ. τσαγιού)
-
170 ml νερό (3/4 φλ. τσαγιού)
-
150 γρ. πίτουρο βρώμης (1 και 1/4 φλ. τσαγιού)
-
100 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
-
100 γρ. μέλι (5 κ.σ.)
-
100 γρ μαύρη ζάχαρη (2/3 φλ. τσαγιού)
-
50 γρ. ελαιόλαδο
-
20 γρ. μπέικιν πάουντερ (5 κ.σ.)
-
4 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
-
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά, μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές μείγμα.
-
2
Στρώνω σε ταψί λαδόκολα και με ένα μικρό κουταλάκι αραδιάζω μικρές κουταλίες με απόσταση μεταξύ τους.
-
3
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 10-15 λεπτά.
-
4
'Οταν τα βγάλω από τον φούρνο είναι κάπως μαλακά, αλλά μετά από λίγα λεπτά σκληραίνουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια