Cookies σοκολάτα-μπανάνα-φουντούκι
Μαλακά μπισκότα (τύπου cookies) με σοκολάτα, μπανάνα και φουντούκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακιά και να κολλάει στο κουτάλι. Επίσης, όταν βγάλετε τα cookies απο τον φούρνο η υφή τους θα πρέπει να είναι αφρώδης, σχεδόν σαν σφουγγάρι. Μην ανησυχήσετε, θα σκληρύνουν περισσότερο όταν κρυώσουν.
Υλικά
-
1 πακέτο αλεύρι φαριναπ
-
250 γρ. βούτυρο
-
1 φλυτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι μαύρη μαλακή ζάχαρη
-
2 μεγάλα αβγά
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. baking powder
-
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
3 βανίλιες σκόνη
-
1 πακέτο σταγόνες κουβερτούρας
-
1 φλυτζάνι χοντροαλεσμένα φουντούκια
-
1 μεγάλη μπανάνα λιωμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζετε το αλεύρι με τη σόδα,την baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ.
-
2
Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
-
3
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε τα αβγά και κατόπιν τις βανίλιες.
-
4
Προσθέτουμε το μειγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθεί.
-
5
Προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα, έπειτα τις σταγόνες κουβερτούρας και τέλος τα φουντούκια. Ανακατεύουμε με σπάτουλα για να πάνε παντού στο μείγμα μας.
-
6
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη για 1 ώρα τουλάχιστον.
-
7
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
-
8
Με ένα κουτάλι πιάνουμε ζύμη και σχηματίζουμε μπαλάκια στο ταψί. Φροντίστε να τα βάλετε σε απόσταση γιατί απλώνουν.
-
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (αναλόγως τον φούρνο βέβαια), έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια