Άντζη1971
Άντζη1971 @cook_8476502
Κέρκυρα,

Εύκολα πιροσκί στη στιγμή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χυλός πρέπει να βγαίνει σχετικά σφιχτός...σαν αρκετά παχύρευστο μέλι...και να τοποθετείται σε σκεύος τύπου ποτήρι ώστε να διευκολύνει στην χρήση.Η ποσότητα των υλικών που δίνω είναι για 20 τμχ. εκ των οποίων τα μισά είναι σκέτα με λουκάνικο και τ άλλα μισά έχουν και τυράκι.Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις... Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του καλό θα ήταν να μειωθεί στο μισό το b.p.Επίσης ο ίδιος χυλός θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί και με άλλα υλικά...π.χ. λαχανικά ζεματισμένα, γαρίδες προβρασμένες, κομμάτια τυριού π.χ μοτσαρέλας - κασέρι, εναλλάξ κομάτια τυριού με κομάτια λουκάνικου κ.τ.λ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
20 τμχ
  1. Χυλός
  2. 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 30 γρ. ζάχαρη
  4. 1/2 κ.γ. αλάτι
  5. 2 κ.γ. baking powder
  6. 1/3 κ.γ. σόδα σκόνη
  7. 200 ml. γάλα
  8. *προαιρετικά πιπέρι
  9. Γέμιση
  10. 5 φέτες τυρί (μαλακό, αυτό που βρίσκεται σε ατομικά σελοφάν) κομένες στα δύο
  11. Άλλα που χρειάζομαι
  12. οδοντογλυφίδες
  13. λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σκουπίζω τα λουκανικάκια από τυχόν υγρασία και τα περνάω σε οδοντογλυφίδες.Στα μισά περνάω από μια λουρίδα τυράκι και το κολάω πιέζοντας με τα δάχτυλα.Ετοιμάζω τον χυλό μου ανακατεύοντας πρώτα τα στερεά υλικά (αλεύρια, ζάχαρη, αλάτι, b.p., σόδα).Ενώνω τα υγρά υλικά μου χτυπώντας ελαφρά(γάλα, αυγά).Ενώνω τα 2 μείγματα ανακατεύοντας καλά ώσπου να χω ένα λείο μείγμα.Αφήνω να σταθεί ο χυλός μου λιγάκι...

  2. 2

    Βουτάω το κάθε ξυλάκι μου στο χυλό μέχρι να καλυφτεί εντελώς.Τα τηγανίζω σε σκεύος με μπόλικο καλά ζεσταμένο λάδι για περίπου 1΄από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

  3. 3

    Πριν τα σερβίρω τα αφήνω να σταθούν για μερικά λεπτά σε πιάτο με αποροφητικό χαρτί.

Αντιδράσεις

Από

Άντζη1971
Άντζη1971 @cook_8476502
στις
Κέρκυρα,