Creme brulee με κακάο
Είναι από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Σοκολάτα".
Υλικά
-
375 γραμμ. κρέμα γάλακτος
-
260 γραμμ. ζάχαρη
-
5 κρόκοι
-
50 γραμμ. κακάο κοσκινισμένο
-
125 γραμμ. γάλα
-
ζάχαρη για το κάψιμο (περίπου 50 γραμμ.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το κακάο.
-
2
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν ασπρίσουν ρίχνουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και φιλτράρουμε.
-
3
Γεμίζουμε ατομικές φορμίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί με νερό, που να φτάνει στα 3/4 του ύψους των μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
-
4
Λίγο πριν σερβίρουμε και αφού η κρέμα έχει κρυώσει πολύ καλά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την καίμε στο γριλ για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)