Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Είναι από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Σοκολάτα".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
6-8 μπολ
  1. 375 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  2. 260 γραμμ. ζάχαρη
  3. 50 γραμμ. κακάο κοσκινισμένο
  4. 125 γραμμ. γάλα
  5. ζάχαρη για το κάψιμο (περίπου 50 γραμμ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το κακάο.

  2. 2

    Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν ασπρίσουν ρίχνουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και φιλτράρουμε.

  3. 3

    Γεμίζουμε ατομικές φορμίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί με νερό, που να φτάνει στα 3/4 του ύψους των μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

  4. 4

    Λίγο πριν σερβίρουμε και αφού η κρέμα έχει κρυώσει πολύ καλά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την καίμε στο γριλ για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

alessandra
alessandra @cook_8450437
τι εννοεις φιλτραρουμε?σχετικα ευκολη μου φαινεται.και πιστευα οτι ηταν πιο πολυκλοκη

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,