κύρια φωτογραφία συνταγής Creme Brulee
Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν το κάψιμο να γίνει λίγο πριν το σερβίρισμα. Δεν πρέπει να αφήσουμε την creme στο ψυγείο μαζί με την καμένη ζάχαρη γιατί υγροποιείταο κα δεν είναι τραγανή. Eυχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 250 γρ. φρέσκο γάλα
  2. 165 γρ. ζάχαρη
  3. 1 κλωναράκι βανίλια
  4. μαύρη ζάχαρη για το κάψιμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε στη φωτιά την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας το οποίο έχουμε σκίσει κάθετα.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.

  3. 3

    Ρίχνουμε μέσα σε αυτούς το ζεστό μίγμα της κρέμας.

  4. 4

    Ανακατεύουμε καλά, για να έχουμε καλή ομογενοποίηση, και αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας.

  5. 5

    Καθαρίζουμε το εσωτερικό της με ένα μαχαίρι έτσι ώστε οι κόκκοι να πεσουν στο μίγμα.

  6. 6

    Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ (μόνο τα 2 εκ. αυτών για να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο).

  7. 7

    Τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170oC για 30 λεπτά περίπου.

  9. 9

    Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

  10. 10

    Τα καίμε με φλόγιστρο ή στο γκρίλ σε ψηλή θερμοκρασία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
την είχα κάνει περυσι την πρωτοχρονιά (αγόρασα το φλόγιστρο μόνο για αυτή τη δουλειά), εμένα μου άρεσε πολύ, λατρεύω και τη creme brulee, σε όλους τους υπόλοιπους όμως τους μυριζαν τα αυγά αρκετά, μπορεί βέβαια να εφταιγε και η χορτασίλα των ημερών μετά από τόσα γλυκά. Θα την ξανακάνω σιγουρα απλά σε μικρότερη ποσοτητα

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις