Creme Brulle με καφέ
Η υπέροχη και γνωστή κρέμα σε όλους!
Υλικά
-
600 ml κρέμα γάλακτος με 40% λιπαρά(χτυπημένη σαντιγύ)
-
1 κουταλιά στιγμιαίος καφές
-
4 μεσαίοι κρόκοι αυγών
-
170 γρ συμπυκνωμένο γάλα
-
λεπτή ζάχαρη για το γλασάρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
-
2
Βάλτε τη σαντιγύ και τον καφέ σε ένα τηγάνι και αφήστε να πάρει βράση.
-
3
Σε ένα μεγάλο μπωλ,αναμείξτε τους κρόκους και το συμπυκνωμένο γάλα.
-
4
Βγάλτε την κρέμα από τη φωτιά και ανακατέψτε την σιγά σιγά με το μείγμα των αυγών.
-
5
Χύνετε το μείγμα σε 6 φλυτζάνια του καφέ.
-
6
Τοποθετήστε τα φλυτζάνια σε ένα βαθύ δίσκο ψησίματος και προσθέστε καυτό νερό έως ότου να καλυφθούν τα 2/3 των φλυτζανιών.
-
7
Καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40'.
-
8
Έπειτα αφήστε τα φλυτζάνια να κρυώσουν καλά.
-
9
Για την καραμελωμένη επιφάνεια πασπαλίστε με λίγη λεπτή ζάχαρη όλη την επιφάνεια των φλυτζανιών.
-
10
Τοποθετήστε τα στη θέση του γκριλ του προθερμασμένου φούρνου για 5-6' έως ότου πάρουν μια χρυσαφί καφέ απόχρωση.
-
11
Κρυώστε τα λίγο και σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια