Cupcake στο λεπτό
Κεκάκια σε 15' μόλις λεπτά, για τον καφέ, για το πρωινό και το κολατσιό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να κάνετε τα κεκάκια σας σοκολατένια, κάντε την ίδια ακριβώς συνταγή χωρίς βανίλια και στη θέση της 25 γρ. κακάο. Για να κάνετε το ΓΛΑΣΟ των cupcake σοκολάτας θα χρειαστεί να λιώσετε σε μπεν μαρί 25γρ. σοκολάτα γάλακτος και να ανακατέψετε με 50γρ. μασκαρπόνε. Απλώστε τη στα κρύα κεκάκια και στολίστε με καρύδια pecan!
Υλικά
-
ΖΥΜΗ
-
50 γρ. βούτυρο (ανάλατο)
-
50 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια(σκόνη)
-
100 γρ. λευκή σοκολάτα
-
125 ml ξινή κρέμα
-
βατόμουρα (για γαρνιτούρα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, χτυπήστε σε ένα μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και το απόσταγμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν.
-
2
Στη συνέχεια, κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το στο μείγμα αργά αργά ενώ το πλάθετε με τα χέρια σας.
-
3
Τοποθετήστε τα σε θήκες ειδικές για κεκάκια και βάλτε τα στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
-
4
Για το γλάσο, λιώστε τη σοκολάτα σε ενα μπεν μαρί και αφού την αφήσετε να κρυώσει προσθέστε την ξινή κρέμα. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να δέσει.
-
5
Διακοσμήστε τα κρύα κεκάκια με το γλασο και τα τεμαχισμένα βατόμουρα.
Σχόλια (11)