Cupcakes σοκολάτας με oreo
Cupcakes με διπλή γέμιση από mini oreo και κάλυψη με βουτυρόκρεμα!!
Υλικά
-
Για τα κέικ
-
3/4 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/4 φλ. καλαμποκέλαιο
-
2 φλ. ζάχαρη
-
3 μεγάλα αυγά
-
2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 3/4 φλ. αλεύρι
-
1 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
1/4 κ.γλ. αλάτι
-
1 φλιτζάνι γάλα
-
24 mini 0reo
-
Βουτυρόκρεμα για διακόσμηση
-
4 φλ. άχνη
-
1/4 φλ. γάλα
-
1 βανίλια
-
1/4 φλ. ζεστό νερό
-
150 γρ. μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη μαργαρίνη, το λάδι και τη ζάχαρη καλά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά 1-1,τη βανίλια χτυπώντας καλά 4'.
-
2
Σε μπολ ενώνουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν, σόδα και αλάτι.
-
3
Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα στο μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
-
4
Ρίχνουμε από 1 κ.σ. μείγμα κέικ σε ατομικά φορμάκια,τοποθετούμε ένα μπισκοτάκι,
-
5
Απάνω ρίχνουμε άλλη 1 κ.σ. μείγμα και πάλι μπισκοτάκι,τελειώνουμε με 1 κουταλιά μείγμα κέικ.
-
6
Ψήνουμε τα Cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20-30 λεπτά.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα.
-
8
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη καλά,προσθέτουμε το γάλα,νερό και βανίλια, χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό και αφράτο μείγμα.
-
9
Καλύπτουμε τα κεκάκια μας με αρκετή βουτυρόκρεμα και απολαμβάνουμε.
Σχόλια (3)