louzi
louzi @cook_8450603

Αφράτα και πολύ νόστιμα!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
24-30 cupcakes
  1. 3/4 φλ. βούτυρο
  2. 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 3/4 φλ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
  4. 1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
  5. 3/4 κουταλάκι baking powder
  6. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  7. 2 φλ. ζάχαρη
  8. 2 κουταλάκια βανίλια
  9. 1 1/2 φλ. γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήστε το βούτυρο και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Βάλτε σε φόρμα για μικρά κέικ 24-30 θήκες 6,5 εκατοστών. Σε μεσαίο δοχείο ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.

  2. 2

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μεγάλο δοχείο χτυπήστε το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη ζάχαρη, χτυπώντας. Ξεκολλήστε τα υλικά από τα τοιχώματα και χτυπήστε. Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά. Προσθέστε τη βανίλια, το μείγμα αλευριού και το γάλα στο μείγμα βουτύρου χτυπώντας. Χτυπήστε για ακόμη 20 δευτερόλεπτα.

  3. 3

    Γεμίστε με την ζύμη κάθε θήκη έως τη μέση ή έως τα 3/4. Με ένα κουτάλι στρώστε την επιφάνεια των cupcakes.

  4. 4

    Ψήστε για 18-22 λεπτά. Κρυώστε τα cupcakes για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από τις φόρμες και αφήστε να κρυώσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

eleni antoniou
eleni antoniou @eleniantoniou
Υπέροχη συνταγή. Μήπως γίνονται και βανίλιας? Εάν αφαιρέσω το κακάο? Στην ίδια ποσότητα? Επίσης πόσα γραμμάρια περίπου είναι ο βουτηρος?

Από

louzi
louzi @cook_8450603
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα