Cupcakes τα Χαρούμενα Κεκάκια

Bαθμολογία: 4.8073
       
 
109 ψήφοι
haribo, 13.04.09

Περιγραφή

Εύκολα, πολύχρωμα και γευστικά, ό,που τα πηγαίνω για δώρο κάνουν πάταγο!
Cupcakes τα Χαρούμενα Κεκάκια

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα cupcakes:
  • 120 γρ. μαργαρίνη σε κυβους
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το buttercream (γλάσο βουτύρου για διακόσμηση)
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη απο κόσκινο
  • 1 βανίλια
Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
  • τρούφα χρωματιστή, smarties κ.τ.λ.
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cupcakes και muffins
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: 15 κεκάκια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα
  2. Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα (προσοχή μην το παρακάνουμε)
  3. Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins βάζουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατα τα 2/3.
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση και στη συνέχεια τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε σχάρα για να κρυώσουν.
  5. Για να φτιάξουμε το buttercream χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Αν θέλουμε παραπάνω απο ένα χρώμα, μοιράζουμε σε μπωλάκια και προσθέτουμε εκεί το χρώμα. Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαίρι για το βούτυρο ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  6. Διακοσμούμε με την τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άλλες παραλλαγές για το buttercream: 1 κ.σ. κακάο διαλυμένο σε 1 κ.σ. καυτο νερό ή 2 κ.γλ. στιγμιάιο καφέ διαλυμένο σε 1 κ.γλ. καυτό νερό ή 2 κ.γλ. τρίμμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Σχετικές συνταγές

    168 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 21-4-09  
    Perfect :)
    #
    Σχόλιο από love to cook, 26-4-09  
    με αυτό το buttercream μπορούμε να κάνουμε και τριανταφυλάκια???
    #
    Σχόλιο από haribo, 26-4-09  
    το buttercream είναι απλά βούτυρο με ζάχαρη, δεν είναι αρκετά στερεό για να κάνεις τριανταφυλλάκια. Αυτό που απ'ότι κατάλαβα χρειάζεσαι, είναι η Ζαχαρόπαστα, το Γλάσο Ζελατίνας ή κάτι σαν αυτό: http://www.sintagespareas.gr/sintages/ftiaxno-louloudia-apo-karameles.html.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 26-4-09  
    Επειδή τα είδαμε και από κοντά, είναι τα πιο όμορφα κεκάκια που έχω συναντήσει ποτέ face-to-face! Και βλέπω ότι είναι και εύκολα!
    #
    Σχόλιο από tonia, 27-4-09  
    ΜΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΣΤΑ CUPCAKES?
    #
    Σχόλιο από haribo, 27-4-09  
    Στη συγκεκριμένη συνταγή δε βάζω γάλα, μια χαρά βγαίνουν!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-09  
    love to cook, με την κρέμα βουτύρου γίνονται και τριανταφυλλάκια, θέλεις όμως κορνέ και την ειδική μύτη.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 4-5-09  
    ναι το ξέρω αλλά κοίταξα λίγο στο Internet Και παντού στο butercream βάζουν κάτι που το λένε sortening. τί είναι αυτό?
    #
    Σχόλιο από mama, 4-5-09  
    sortening είναι η μαργαρίνη...
    Απλό βητάμ άμα βάλεις είσαι καλυμμένη!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-5-09  
    Shortening είναι ζωικό ή φυτικό λίπος, το οποίο είναι λευκό και μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου. Το χρησιμοποιούν κυρίως λόγω του χρώματός του, επειδή είναι λευκό και δεν κάνει την κρέμα κιτρινωπή. Εδώ δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο, οπότε χρησιμοποιούμε κανονικά μαργαρίνη (ή βούτυρο).
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 4-5-09  
    Κατάλευκό γίνεται το super fresco (μαργαρίνη) όταν το χτυπήσουμε στο μίξερ με την άχνη. Επίσης, στα Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ έχουν χύμα βούτυρο ζαχαροπλαστικής που είναι λευκό με ουδέτερη γεύση ιδανικό για butter cream.
    #
    Σχόλιο από haribo, 4-5-09  
    ..Τον όρο "shortening" τον χρησιμοποιούνε για οποιοδήποτε απο τα παραπάνω που αναφέρανε οι κοπέλες, δηλαδή βούτυρο και μαργαρίνη. Υπάρχει και το vegetable shortening που είναι ακριβώς αυτό που ανέφερε η Sitronella. Συνεπώς ό,που βλέπεις shortening μπορείς να αντικαταστήσεις άφοβα με κάποιο απο τα παραπάνω. Και με τη μαργαρίνη πάντως το buttercream ωραίο είναι!
    #
    Σχόλιο από dkcupcake, 28-5-09  
    αχ είναι τέλεια..εύκολα, γρήγορα και απίστευτα νόστιμα, σε ευχαριστώ για την συνταγή σου haribo...
    #
    Σχόλιο από panos140, 9-7-09  
    πολύ ωρέα!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Bambam, 12-7-09  
    Πολυ ωραια κ με καλες αναλογιες υλικων!!ευχαριστουμε πολυ!!:-)
    #
    Σχόλιο από haribo, 14-7-09  
    Τί ωραία photo, Bambam! Εγώ ευχαριστώ για την τιμή! :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 23-7-09  
    Πέντε πιρουνάκια και απο εμένα μιας που ήταν το κύριο συστατικό των icecream cupcakes που έκαναν πάταγο.Ευχαριστούμε πολύ haribo.
    #
    Σχόλιο από haribo, 24-7-09  
    Σ'ευχαριστώ, monbebe, δε ξέρεις τί χαρά μου έδωσες με τη δημιουργία σου :)
    #
    Σχόλιο από Μαρία ilia, 17-8-09  
    Η συνταγή είναι πολύ καλή.
    Όμως έχω αντικαταστήσει άπειρες φορές το vegetable shortening με μαργαρίνη ή βούτηρο δεν είναι καθόλου ίδια με την buttercream που κάνουν οι Αμερικανίδες.
    Βγαίνει πάντα πιο ρευστή η buttercream.
    Δέιτε εδώ άπειρες συνταγές για buttercream:http://www.youtube.com/watch?v=tLcCbN2I4xI

    http://www.youtube.com/watch?v=-lGYsmDA7wc

    http://www.youtube.com/watch?v=hNaOzUl3o4o
    #
    Σχόλιο από haribo, 20-8-09  
    Maria Ilia, είναι λογικό να βγαίνει πιο ρευστή η buttercream με μαργαρίνη ή βούτυρο απ'ότι με το shortening, καθώς τα πρώτα υπερτερούνε σε περιεκτικότητα σε νερό. Επίσης το βουτ. λυώνει σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ'οτι το sh. και αυτό το κάνει πιο ευπαθές σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Παρ'ολα αυτά, ψηφίζω έτσι και αλλιώς βούτυρο, ακόμα και αν είχα εδώ στην Ελλάδα την επιλογή του shortening, μόνο και μόνο για τη γεύση του, η οποία σαφώς και υπερτερεί :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    107 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 21-4-09  
    Perfect :)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 26-4-09  
    Επειδή τα είδαμε και από κοντά, είναι τα πιο όμορφα κεκάκια που έχω συναντήσει ποτέ face-to-face! Και βλέπω ότι είναι και εύκολα!
    #
    Σχόλιο από dkcupcake, 28-5-09  
    αχ είναι τέλεια..εύκολα, γρήγορα και απίστευτα νόστιμα, σε ευχαριστώ για την συνταγή σου haribo...
    #
    Σχόλιο από panos140, 9-7-09  
    πολύ ωρέα!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Bambam, 12-7-09  
    Πολυ ωραια κ με καλες αναλογιες υλικων!!ευχαριστουμε πολυ!!:-)
    #
    Σχόλιο από haribo, 14-7-09  
    Τί ωραία photo, Bambam! Εγώ ευχαριστώ για την τιμή! :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 23-7-09  
    Πέντε πιρουνάκια και απο εμένα μιας που ήταν το κύριο συστατικό των icecream cupcakes που έκαναν πάταγο.Ευχαριστούμε πολύ haribo.
    #
    Σχόλιο από haribo, 24-7-09  
    Σ'ευχαριστώ, monbebe, δε ξέρεις τί χαρά μου έδωσες με τη δημιουργία σου :)
    #
    Σχόλιο από Μαρία ilia, 17-8-09  
    Η συνταγή είναι πολύ καλή.
    Όμως έχω αντικαταστήσει άπειρες φορές το vegetable shortening με μαργαρίνη ή βούτηρο δεν είναι καθόλου ίδια με την buttercream που κάνουν οι Αμερικανίδες.
    Βγαίνει πάντα πιο ρευστή η buttercream.
    Δέιτε εδώ άπειρες συνταγές για buttercream:http://www.youtube.com/watch?v=tLcCbN2I4xI

    http://www.youtube.com/watch?v=-lGYsmDA7wc

    http://www.youtube.com/watch?v=hNaOzUl3o4o
    #
    Σχόλιο από haribo, 20-8-09  
    Maria Ilia, είναι λογικό να βγαίνει πιο ρευστή η buttercream με μαργαρίνη ή βούτυρο απ'ότι με το shortening, καθώς τα πρώτα υπερτερούνε σε περιεκτικότητα σε νερό. Επίσης το βουτ. λυώνει σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ'οτι το sh. και αυτό το κάνει πιο ευπαθές σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Παρ'ολα αυτά, ψηφίζω έτσι και αλλιώς βούτυρο, ακόμα και αν είχα εδώ στην Ελλάδα την επιλογή του shortening, μόνο και μόνο για τη γεύση του, η οποία σαφώς και υπερτερεί :)
    #
    Σχόλιο από Μαρία ilia, 6-9-09  
    " από VICKY B., 04.05.09
    Κατάλευκό γίνεται το super fresco (μαργαρίνη) όταν το χτυπήσουμε στο μίξερ με την άχνη. Επίσης, στα Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ έχουν χύμα βούτυρο ζαχαροπλαστικής που είναι λευκό με ουδέτερη γεύση ιδανικό για butter cream."

    VICKY πραγματικά το συγκεκριμένο βούτηρο γίνεται κατάλευκό και το βρίσκουμε και σε χύμα το οποίο μοιάζει κατά πολύ στην σύστασή του το shortening(του οποίου η γεύση του θυμίζειγράσσο)
    Μπράβο VICKY
    Γίνεται πολύ καλό το buttercream!
    Το μόνο μου πρόβλημά είναι ότι νιώθω πάντα την ζάχαρη στα δόντια!
    #
    Σχόλιο από haribo, 7-9-09  
    Μαρία Ilia, ο λόγος που νοιώθεις τη ζάχαρη άχνη στα δόντια είναι επειδή η βιομηχανική ζάχαρη άχνη περιέχει 3% κόρν φλάουρ. Το κορν φλάουρ το προσθέτουνε γιατί διαφορετικά η ζάχαρη σβωλιάζει απορροφώντας την υγρασία, αλλα το άσχημο είναι οτι όταν παραμένει ωμή, δίνει αυτήν την άσχημη αίσθηση στο στόμα που είναι ομολογουμένως ελαφρώς ενοχλητικό. Εγώ προσωπικά δε χρησιμοποιώ άχνη, αλλά χτυπάω κανονική ζάχαρη στο multi για μερικά λεπτά για να "λεπτύνουν" οι κόκκοι και να ενσωματωθούν πιο εύκολα στο βούτυρο, το αποτέλεσμα δεν είναι ιδανικό, αλλα σίγουρα είναι πιο νόστιμο. Δοκίμασέ το έτσι και πες μου τη γνώμη σου, ελπίζω να βοήθησα!

    #
    Σχόλιο από Μαρία ilia, 7-9-09  
    Ευχαριστώ haribo,
    δίνω και εγώ μία συνταγή απο το site:
    allrecires.com
    INGREDIENTS (Nutrition)
    1/2 cup shortening
    1/2 cup butter, softened
    1 teaspoon vanilla extract
    4 cups confectioners' sugar
    2 tablespoons milk

    DIRECTIONS
    In a large bowl, cream together the butter, shortening, and vanilla. Blend in the sugar, one cup at a time, beating well after each addition. Beat in the milk, and continue mixing until light and fluffy. Keep icing covered until ready to decorate.

    Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια της Lonna Brown ότι δηλαδή το βούτηρο είναι υπέρ αρκετό και χρησιμοποιήσα και εγώ δυόμιση κούπες ζάχαρη άχνη.

    #
    Σχόλιο από nastemma, 7-9-09  
    τα εφτιαξα μολις πριν λιγο και ειναι πολυ νοστιμα!εβαλα κ σταγονες σοκολατας μεσα...τα διακοσμησα με ζαχαροπαστα κ βγηκαν πανεμορφα!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 19-9-09  
    Oπως και να τα στολισεις,η ζαχαροπαστα η κρεμα βουτυρου γινονται αναρπαστα.
    Παρα πολυ ωραια!!
    #
    Σχόλιο από annouka, 23-9-09  
    Πεντανόστιμα κεκάκια και όντως πολύ χαρούμενα. Εγώ τα έκανα με super fresco και έβαλα μέσα κακάο και επάνω χρωματιστή τρούφα. Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 30-10-09  
    Εγώ εφτιαξα την κανονική δόση για κεικ και το μοίρασα σε 10 ατομικά SANITAS και ένα μακρόστενο. Την κρέμα την έφτιαξα με SUPER FRESCO και την χρωμάτισα. Εγιναν ανάρπαστα. Μπράβο σου!!
    #
    Σχόλιο από sakis2010, 15-12-09  
    Από τά λίγα που είδα και διάβασα ειναι εύκολα και νόστιμα.Μπράβο uploader θα τα φτειάξω το σάββατο για τα μικρά που θα ανταλάξουν και δώρα με τα ξαδέρφια.
    υ.γ. μόνο τα αυγά μας το χαλάνε να ήταν και νηστίσιμα. :)
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 10-1-10  
    Απλά φανταστικά δεν υπαρχουν λογια σε ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 15-4-10  
    Έκανα τη συνταγή για το κέικ μόνο και διακόσμησα όπως θα δείτε από τη φωτό με ζαχαρόπαστα. Έβαλα γέμιση νουτέλα. Δυστυχώς δεν ήταν όπως ακριβώς τα φανταζόμουν σε γεύση. Αν και χτύπησα αρκετά καλά το μίγμα, ένιωθα πολύ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Ίσως άλλη φορά μου βγουν καλύτερα...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    53 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από love to cook, 26-4-09  
    με αυτό το buttercream μπορούμε να κάνουμε και τριανταφυλάκια???
    #
    Σχόλιο από haribo, 26-4-09  
    το buttercream είναι απλά βούτυρο με ζάχαρη, δεν είναι αρκετά στερεό για να κάνεις τριανταφυλλάκια. Αυτό που απ'ότι κατάλαβα χρειάζεσαι, είναι η Ζαχαρόπαστα, το Γλάσο Ζελατίνας ή κάτι σαν αυτό: http://www.sintagespareas.gr/sintages/ftiaxno-louloudia-apo-karameles.html.
    #
    Σχόλιο από tonia, 27-4-09  
    ΜΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΣΤΑ CUPCAKES?
    #
    Σχόλιο από haribo, 27-4-09  
    Στη συγκεκριμένη συνταγή δε βάζω γάλα, μια χαρά βγαίνουν!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-09  
    love to cook, με την κρέμα βουτύρου γίνονται και τριανταφυλλάκια, θέλεις όμως κορνέ και την ειδική μύτη.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 4-5-09  
    ναι το ξέρω αλλά κοίταξα λίγο στο Internet Και παντού στο butercream βάζουν κάτι που το λένε sortening. τί είναι αυτό?
    #
    Σχόλιο από mama, 4-5-09  
    sortening είναι η μαργαρίνη...
    Απλό βητάμ άμα βάλεις είσαι καλυμμένη!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-5-09  
    Shortening είναι ζωικό ή φυτικό λίπος, το οποίο είναι λευκό και μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου. Το χρησιμοποιούν κυρίως λόγω του χρώματός του, επειδή είναι λευκό και δεν κάνει την κρέμα κιτρινωπή. Εδώ δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο, οπότε χρησιμοποιούμε κανονικά μαργαρίνη (ή βούτυρο).
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 4-5-09  
    Κατάλευκό γίνεται το super fresco (μαργαρίνη) όταν το χτυπήσουμε στο μίξερ με την άχνη. Επίσης, στα Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ έχουν χύμα βούτυρο ζαχαροπλαστικής που είναι λευκό με ουδέτερη γεύση ιδανικό για butter cream.
    #
    Σχόλιο από haribo, 4-5-09  
    ..Τον όρο "shortening" τον χρησιμοποιούνε για οποιοδήποτε απο τα παραπάνω που αναφέρανε οι κοπέλες, δηλαδή βούτυρο και μαργαρίνη. Υπάρχει και το vegetable shortening που είναι ακριβώς αυτό που ανέφερε η Sitronella. Συνεπώς ό,που βλέπεις shortening μπορείς να αντικαταστήσεις άφοβα με κάποιο απο τα παραπάνω. Και με τη μαργαρίνη πάντως το buttercream ωραίο είναι!
    #
    Σχόλιο από Σοφάκι!, 20-8-09  
    einai a3iolatreyta..!!!ta exw agaphsei..!!!8a ta ftia3w sthn giorth moy gia toys filoys moy sthn sxolh,kai oxi mono..!!exw mono mia erwthsoyla,ta xrwmata zaxaroplastikhs poy 8a mporoysa na ta brw..?eyxaristw poly!!
    #
    Σχόλιο από haribo, 21-8-09  
    Σοφάκι, χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείς να βρείς:
    1) στα Vefa's House
    2) σε ζαχαροπλαστείο (πας με μικρά άδεια μπουκαλάκια και αν έχουν την καλοσύνη σου δίνουν)
    3) στα Carreffour -αν και δεν τα προτιμώ λόγω ποιότητας
    και 4) μέσω παραγγελίας on-line, εγώ παίρνω ό,τι θέλω απο Αγγλία και τα έχω στα χέρια μου μέσα σε λίγες μέρες. Για αναζήτηση: στο google.co.uk "food coloring e-buy"
    Αν τα φτιάξεις, βάλε μας και φωτογραφία!;)
    #
    Σχόλιο από Σοφάκι!, 22-8-09  
    eisai teleia!!ta brhka se s/mtlk ta xrwmata..8a ta ftia3w ayrio..kai 8a er8ei kai mia filh moy na ta kanoyme mazi!an moy petyxoyn fsk kai 8a anebasw fwto..!!seyxaristw kai pali haribo..!!!eimai 20 xronwn kai exw en8ousiastei san 5xrono..!!h pio xaroymenh syntagh glykou ever!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 5-9-09  
    Συγχαρητήρια!!! Φαίνονται πολύ ωραία... Θα τα φτιάξω σύντομα.. Μια ερωτησούλα μόνο: Μαργαρίνη σε κύβους εννοείς βιτάμ??
    #
    Σχόλιο από haribo, 7-9-09  
    Μαργαρίτα Ροβ, ναι, και το βιτάμ μαργαρίνη είναι, αλλα χρησιμοποίησε αυτό που είναι σε ορθογώνια συσκευασία και όχι το άλλο που λέει "soft" και είναι σε στρογγυλή. Αφού το ζυγίσεις, το κόβεις σε κύβους και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει λιγάκι.
    #
    Σχόλιο από martinaki, 18-11-09  
    Τι να πω; Ήταν φανταστικά, τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση!! Οι καλεσμένοι μας ξετρελάθηκαν και φυσικά δεν έμεινε ΟΥΤΕ ένα! Από τις καλύτερες συνταγές ever!

    Μια απορία μόνο: το buttercream όταν τα έβαζα εκτός ψυγείου μου μαλάκωνε πολύ....έτσι γίνεται; Τα έβαλα στο ψυγείο και τα έβγαλα μισή ώρα πριν τα προσφέρω.
    #
    Σχόλιο από haribo, 20-11-09  
    Martinaki, το βούτυρο και η μαργαρίνη μαλακώνουν σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε καλά έκανες και τα έβαλες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το buttercream
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 3-12-09  
    πολυ καλη η συνταγη κ πρωτη φορα μ αυτην εφτιαξα βουτυροκρεμα κ το ευχαριστηθηκα!λεω να τα φτιαξω στη βαφτιση της μπεμπας για γλυκακι!λες να ναι καλη ιδεα τοτε να τα βαλω σε πολυ πιο μικρο cup?σ ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 9-12-09  
    Τα έφτιαξα χτες, πράγματι ήταν νόστιμα και εύκολα, τη buttercream την έφτιαξα με lurpak και βγήκε άψογη, το μόνο μελανό σημείο ήταν ότι μου βγήκαν μόνο 8 κεκάκια και όχι 15, γιατί??Τί έκανα λάθος??
    #
    Σχόλιο από harabutterfly, 9-12-09  
    Κι εγω χτες τα εφτιαξα αλλα για να τα χρησιμοποιησω στα icecream cupcakes.Στη ζυμη προσθεσα και σταγονες σοκολατας γαλακτος ενω η βουτυροκρεμα εγινε τελεια.Βεβαια και εμενα λιγοτερα μου βγηκαν - 12!Λεω να σας στειλω και φωτο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από arisgarcon, 8-1-11  
    Αν υπηρχαν 10 πηρουνάκια θα σου τα χάριζα ολα!Τα κεκακια βγηκαν υπεροχα!την συνταγη να πω την αλήθεια ξεκίνησα να την κάνω και μετά διαπίστωσα οτι είχα μόνο ένα αυγό!υπέθεασα οτι δεν πειράζει και έβαλα μισό φλυτζανάκι του καφέ γάλα και 1 μόνο αυγουλάκι!βγήκαν τέλεια.Επίσης όταν τα έψησα για 20 λεπτά μου φάνηκε λίγο αλλα μετά τα άφησα να κρυώσουν εντελώς και σφίξανε!Οσο αναφορά την διακόσμηση επειδή τα διακοσμήσαμε μαζί με μια φίλη μου που είναι πολύ της υγιεινής διατροφής φτιάξαμε μια σαντιγύ λάιτ!Στο τέλος μας άρεσαν τόσο πολύ που νομίζαμε οτι τα είχαμε αγοράσει!!Μπραβο τέλεια συνταγή.Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από sandy24, 14-4-11  
    Πάρα πολύ ωραία μου βγήκαν!!!Πολύ καλή η συνταγή σου! Μόνο που οι δοσολογίες που δίνεις δεν βγαίνουν με τίποτα 15 κεκάκια..εγώ έβαλα διπλή δόση και έβγαλα 17 όχι πολυ μεγάλα..και στην δεύτερη δόση πρίν ρίξω το αλεύρι έβαλα και 2 κουταλιές κακάο και έκανα τα μισά σοκολατένια!!Θα ανεβάσω και φωτο αύριο!!
    #
    Σχόλιο από familyclub, 30-8-11  
    Τέλεια !!! Πολύ ωραία !!!

    Να σας δώσω μια ιδέα, που μπορεί να έχει ξαναπεί κάποιος, αλλα δεν την είδα πουθενά... έριξα στην βουτυρόπαστα δύο σταγόνες γεύση φράουλα... έγινε μούρλια κι έσπασε λίγο την βουτυρίλα...
    Θα βάλω φωτό στο φόρουμ !
    #
    Σχόλιο από nantina, 28-9-11  
    πολυ εύκολη και γρήγορη συνταγή!Εγώ έβαλα και τριμμένο φουντούκι και κουβερτούρα στο εσωτερικό.
    #
    Σχόλιο από FloKr, 17-2-12  
    Τέλεια! Τα εφτιαξα πριν λίγο και βγήκαν υπέροχα! Για τη βουτυρόκρεμα χρησιμοποίησα και λίγο τυρί κρεμα! Το κεκάκι πολυ αφράτο! Πεντανόστιμο! http://fl-awlessart.blogspot.com/2012/02/cupcakes.html
    #
    Σχόλιο από DeeDee, 18-4-12  
    Πρωτη φορα εκανα cupcakes. Τα εφτιαξα για το Πασχα και εκανα και δευτερη φουρνια τελικα επειδη αρεσαν πολυ σε ολους. Την πρωτη φορα εβαλα κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης στη ζυμη κι εγιναν λιγο ροζ και την δευτερη τα εκανα με αρωμα λεμονι. Επειδη η ζαχαροκρεμα δεν μας αρεσει πολυ, τα εκανα με σαντυγι. Υπεροχα!!!! Θα βαλω και φωτογραφιες. Ευχαριστουμε για την συνταγη. Πανευκολη και νοστιμοτατη!!
    #
    Σχόλιο από ιουστινα, 30-8-12  
    πολυ αφρατα και ελαφρια!!!χρησιμοποιω αυτη σαν βασικη συνταγη και αλλαζω απλα το γλασσο απο πανω(η βουτυροκρεμα μας πεφτει βαρυα!!!)!!!συνηθως βαζω ζαχαροπαστα ή νουτελα!!!και σκετα ομως τα τρωμε ανετα!!!!!
    #
    Σχόλιο από salvajita, 19-12-12  
    Είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α!!!Πραγματικά έκλεψαν τις εντυπώσεις!Έφτιαξα σήμερα 4 δόσεις(ήθελα 48 κομμάτια).H παραλλαγή μου ήταν ότι έβαλα αλεύρι φαρίνα αντί γ.ο.χ. και στη buttercream, καθότι την ήθελα λιγότερο γλυκιά έβαλα στα 500 γραμ. βούτυρο, 300 γραμ. τυρί κρέμα και 550 γραμ. άχνη (έγινε βουτυροτυρόκρεμα...)και χρωμάτισα με food colours.Φανταστική γεύση-ανέβασα φωτογραφίες!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της ** Anty **
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της bagia
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της giotak1
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της Χρύσα 18