Cupcakes

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
18 ψήφοι
foniko mpiskoto, 27.10.11
Cupcakes
photo: Λυδια Φωκα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cupcakes και muffins
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:


  1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα με περίπου μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
  2. Μοιράστε το μίγμα στις 12 θήκες cupcake και ψήστε σε ένα προ-θερμασμένο φούρνο στους 180° για 14-18'. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο σας και το αν χρησιμοποιείτε υποβοήθηση ανεμιστήρα ή όχι.
  3. Αντισταθείτε την επιθυμία να τα παραψήσετε. Από τη στιγμή που θα τα βγάλετε από το φούρνο θα συνεχίσουν να ψήνονται για περίπου 1' ακόμη έτσι κι αλλιώς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για το cupcake λεμονιού: Προσθέστε στο μίγμα ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού.

Για το cupcake σοκολάτας: Αντικαταστήστε 25g αλευριού με σκόνη κακάο.

Η συνταγή είναι από το cupcakesgringreek.gr

 

Σχετικές συνταγές

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tsitsinoyla, 28-10-11  
    μιαμ μιαμ!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Πολύτροπος, 28-10-11  
    Πέντε πηρουνάκια για το "ευφάνταστο" και το εύκολο της συνταγής. Να υποθέσω ότι μπορούμε να προσθέσουμε βανιλέττα ή διάφορα άλλα επιπρόσθετα χωρίς να χαλάσει η συνταγή;; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από foniko mpiskoto, 2-11-11  
    να σου πω την αληθια δεν εχω δοκιμασει κατι τετιο γιατι τα εχω φτιαξει μονο 1 φορα.. (ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΥΣΙΚΑ!!!!)

    σας ευχαριστο για τα καλα σας λογια και τα πιρουνακια
    #
    Σχόλιο από bessy_k, 27-11-11  
    Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που τα έκανα δεν μου φούσκωσαν σχεδόν καθόλου γι' αυτό την δεύτερη φορά έβαλα και λίγο μπέϊκιν. Αλλά παραφούσκωσαν και μου έκατσαν!!!! Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος για να πάρουν όγκο???? Πάντως από γεύση τέλεια! Δοκίμασα και με πορτοκάλι!
    #
    Σχόλιο από foniko mpiskoto, 4-12-11  
    αχ τι να σου πω τωρα δεν ξερω βλεπεις δεν ανω γλυκα πολυ συχνα...οταν τα ευτιαξα μια χαρα μου βγηκαν
    #
    Σχόλιο από Helpa, 8-1-12  
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 8-1-12  
    πολυ ευκολα και πεντανοστιμα...απλα κατα τα δικα μου γουστα αν δεν ειναι σοκολατας θελουν περιπου 20 γρ.λιγοτερη ζαχαρη...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από bbessy, 13-1-12  
    Απίστευτα έυκολη συνταγή και ΝΟΣΤΙΜΌΤΑΤΗ...... μόλις τα έβγαλα από τον φούρνο.....έβαλα και 1 βανίλια....και μοσχοβολάνε
    Μπράβο και 5 πιρουνάκια από εμένα
    #
    Σχόλιο από lisa17, 21-1-12  
    Πάρα πολύ ωραία και πανεύκολα! Εγώ έκανα μία παραλλαγή: προσέθεσα στο μείγμα και ψιλοκομμένα φουντούκια, καθώς και σταγόνες σοκολάτας, γιατί έτσι σκέτα δεν θα μου άρεσαν! Έγιναν πάρα πολύ ωραία!


    Η βασική συνταγή (100 γρ. ζάχαρη-αλεύρι-βούτυρο και τα 2 αυγά) ήταν πολύ καλή!!
    #
    Σχόλιο από foniko mpiskoto, 26-2-12  
    Σασ ευχαριστο για τα καλα σας λογια και τη φοτογραφια.
    συγγνομι που δεν εχω μπει τοσο καιρο αλλα ειχα δουλιες!
    ωραια φοτο σας ευχαριστο
    #
    Σχόλιο από akylina, 29-2-12  
    Αυτή η συνταγή είναι αντιγραφή από τα Liz's Cupcakes και δεν εχει αλλάξει ούτε καν τη σύνταξη, τα γράξει έτσι ακριβώς! Σας παραθέτω τη σελίδα http://cupcakesgringreek.blogspot.com/2009/10/cupcakes_27.html
    #
    Σχόλιο από tragano sokolataki, 3-3-12  
    φανταστικά πολύ νόστιμα ! και πολύ έυκολα
    #
    Σχόλιο από bessy_k, 3-3-12  
    Τα ξαναέκανα και τελικά βρήκα τον τρόπο!! Έβαλα βιτάμ λιωμένο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου... Επίσης πρόσθεσα και μια βανίλια καθώς και λίγο λικέρ κουμκουάτ (βέβαια μετά θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι). Πάντως πλέον είναι τα αγαπημένα μου!!!!
    #
    Σχόλιο από tragano sokolataki, 3-3-12  
    αυτη η συνταγη ηταν στο newsbeast.gr επεισεις! τωρα το θημιθικα
    #
    Σχόλιο από Σοκολάτααααα, 20-8-12  
    Παρα πολυ καλή συνταγή!
    #
    Σχόλιο από glikoula, 22-9-12  
    Πολύ ωραία συνταγή. Σε μερικά έβαλα και μερέντα και έγειναν τελεια.
    #
    Σχόλιο από Angela Pap, 21-11-12  
    Τα έκανα χθες βράδυ και δεν έμεινε ούτε ένα. Μόνο που η ζύμη μου βγήκε πολύ σφιχτή και πρόσθεσα και 1/2 φλιτζάνι περίπου χυμό πορτοκαλιού. Απλά υπέροχη και πολύ γρήγορη συνταγή!!!! Η μικρή μου κόρη -4 χρονών- έφαγε 5 μόλις βγήκαν από τον φούρνο!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 5-2-13  
    Πάντα πετυχημένα
    #
    Σχόλιο από hel_del, 11-2-13  
    Πολύ ωραία κι ευκολη συνταγή! Οι αναλογίες που έχεις δώσει είναι, κατά τη γνώμη μου, οι ιδανικές! Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα, μόνο που χτύπησα τ'ασπράδια σε μαρέγκα και τα πρόσθεσα μετά το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά! Φουσκώσαν και γίναν πολύ αφράτα.
    Τέλος, μοίρασα τη ζύμη στα δύο κι έβαλα ξύσμα λεμονιού και τζίντζερ στο ένα μισό και λικέρ Bailey's στο άλλο. Γευστικότατα!!! Η κατάλληλη συνταγή για πειραματισμούς!!!
    #
    Σχόλιο από vasilia gen, 3-3-13  
    εγω πλεον στα κεεικ εχω σταματισει να βαζω βουτυρο,αντι για βουτυρο βαζω ελαιολαδο και γινονται πολυ ωραι σας το προτεινο (δεν βγαινουν και τοσοοο γλυκα για αυτο αν τα θελετε πιο γλυκα βαλτε λιγη ζαχαρη ακομα)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tsitsinoyla, 28-10-11  
    μιαμ μιαμ!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Πολύτροπος, 28-10-11  
    Πέντε πηρουνάκια για το "ευφάνταστο" και το εύκολο της συνταγής. Να υποθέσω ότι μπορούμε να προσθέσουμε βανιλέττα ή διάφορα άλλα επιπρόσθετα χωρίς να χαλάσει η συνταγή;; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από foniko mpiskoto, 2-11-11  
    να σου πω την αληθια δεν εχω δοκιμασει κατι τετιο γιατι τα εχω φτιαξει μονο 1 φορα.. (ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΥΣΙΚΑ!!!!)

    σας ευχαριστο για τα καλα σας λογια και τα πιρουνακια
    #
    Σχόλιο από bessy_k, 27-11-11  
    Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που τα έκανα δεν μου φούσκωσαν σχεδόν καθόλου γι' αυτό την δεύτερη φορά έβαλα και λίγο μπέϊκιν. Αλλά παραφούσκωσαν και μου έκατσαν!!!! Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος για να πάρουν όγκο???? Πάντως από γεύση τέλεια! Δοκίμασα και με πορτοκάλι!
    #
    Σχόλιο από foniko mpiskoto, 4-12-11  
    αχ τι να σου πω τωρα δεν ξερω βλεπεις δεν ανω γλυκα πολυ συχνα...οταν τα ευτιαξα μια χαρα μου βγηκαν
    #
    Σχόλιο από Helpa, 8-1-12  
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 8-1-12  
    πολυ ευκολα και πεντανοστιμα...απλα κατα τα δικα μου γουστα αν δεν ειναι σοκολατας θελουν περιπου 20 γρ.λιγοτερη ζαχαρη...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από bbessy, 13-1-12  
    Απίστευτα έυκολη συνταγή και ΝΟΣΤΙΜΌΤΑΤΗ...... μόλις τα έβγαλα από τον φούρνο.....έβαλα και 1 βανίλια....και μοσχοβολάνε
    Μπράβο και 5 πιρουνάκια από εμένα
    #
    Σχόλιο από foniko mpiskoto, 26-2-12  
    Σασ ευχαριστο για τα καλα σας λογια και τη φοτογραφια.
    συγγνομι που δεν εχω μπει τοσο καιρο αλλα ειχα δουλιες!
    ωραια φοτο σας ευχαριστο
    #
    Σχόλιο από akylina, 29-2-12  
    Αυτή η συνταγή είναι αντιγραφή από τα Liz's Cupcakes και δεν εχει αλλάξει ούτε καν τη σύνταξη, τα γράξει έτσι ακριβώς! Σας παραθέτω τη σελίδα http://cupcakesgringreek.blogspot.com/2009/10/cupcakes_27.html
    #
    Σχόλιο από tragano sokolataki, 3-3-12  
    φανταστικά πολύ νόστιμα ! και πολύ έυκολα
    #
    Σχόλιο από bessy_k, 3-3-12  
    Τα ξαναέκανα και τελικά βρήκα τον τρόπο!! Έβαλα βιτάμ λιωμένο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου... Επίσης πρόσθεσα και μια βανίλια καθώς και λίγο λικέρ κουμκουάτ (βέβαια μετά θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι). Πάντως πλέον είναι τα αγαπημένα μου!!!!
    #
    Σχόλιο από tragano sokolataki, 3-3-12  
    αυτη η συνταγη ηταν στο newsbeast.gr επεισεις! τωρα το θημιθικα
    #
    Σχόλιο από Σοκολάτααααα, 20-8-12  
    Παρα πολυ καλή συνταγή!
    #
    Σχόλιο από glikoula, 22-9-12  
    Πολύ ωραία συνταγή. Σε μερικά έβαλα και μερέντα και έγειναν τελεια.
    #
    Σχόλιο από Angela Pap, 21-11-12  
    Τα έκανα χθες βράδυ και δεν έμεινε ούτε ένα. Μόνο που η ζύμη μου βγήκε πολύ σφιχτή και πρόσθεσα και 1/2 φλιτζάνι περίπου χυμό πορτοκαλιού. Απλά υπέροχη και πολύ γρήγορη συνταγή!!!! Η μικρή μου κόρη -4 χρονών- έφαγε 5 μόλις βγήκαν από τον φούρνο!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 5-2-13  
    Πάντα πετυχημένα
    #
    Σχόλιο από hel_del, 11-2-13  
    Πολύ ωραία κι ευκολη συνταγή! Οι αναλογίες που έχεις δώσει είναι, κατά τη γνώμη μου, οι ιδανικές! Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα, μόνο που χτύπησα τ'ασπράδια σε μαρέγκα και τα πρόσθεσα μετά το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά! Φουσκώσαν και γίναν πολύ αφράτα.
    Τέλος, μοίρασα τη ζύμη στα δύο κι έβαλα ξύσμα λεμονιού και τζίντζερ στο ένα μισό και λικέρ Bailey's στο άλλο. Γευστικότατα!!! Η κατάλληλη συνταγή για πειραματισμούς!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΠΙΔΙΟΝ, 8-11-13  
    πολυ νοστιμα... εκανα δυο παραλλαγες... εκανα 2πλη δοση στα μισα εβαλα απο ενα κουταλακι μερεντα στο κεντρο πριν το ψησιμο, και στα υπολοιπα χρωματιστη τρουφα... πολυ ευκολη συνταγη και νοστιμη....
    #
    Σχόλιο από mary_1, 30-1-14  
    Πολύ νόστιμα και αφράτα (κοσκίνισα για καλό και για κακό το αλεύρι), αλλά μικρούλια... κι έτσι δεν φτάνει μόνο ένα... Από πάνω τα συνόδευσα με τη βουτυρόκρεμα καρύδας που υπάρχει στο site και είναι εκπληκτική!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από lisa17, 21-1-12  
    Πάρα πολύ ωραία και πανεύκολα! Εγώ έκανα μία παραλλαγή: προσέθεσα στο μείγμα και ψιλοκομμένα φουντούκια, καθώς και σταγόνες σοκολάτας, γιατί έτσι σκέτα δεν θα μου άρεσαν! Έγιναν πάρα πολύ ωραία!


    Η βασική συνταγή (100 γρ. ζάχαρη-αλεύρι-βούτυρο και τα 2 αυγά) ήταν πολύ καλή!!
    #
    Σχόλιο από vasilia gen, 3-3-13  
    εγω πλεον στα κεεικ εχω σταματισει να βαζω βουτυρο,αντι για βουτυρο βαζω ελαιολαδο και γινονται πολυ ωραι σας το προτεινο (δεν βγαινουν και τοσοοο γλυκα για αυτο αν τα θελετε πιο γλυκα βαλτε λιγη ζαχαρη ακομα)
    #
    Σχόλιο από desbar, 10-7-13  
    Mou αρεσαν πάρα πολύ πραγματικά ήταν πολύ απλή και εύκολη συνταγή με υλικά που πάντα έχουμε στο σπίτι απλά δε μου φούσκωσαν όσο θα ήθελα και θα ήθελα να είναι και λίιιιγο πιο γλυκά. Α! έβαλα και μπανάνα που είχα πατήσει σε πουρέ και λίγο μερέντα στη μέση και έγιναν πολύ ωραία!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
    muffins-κεικ
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της κωσταντινα
    bessy κέικ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της bbessy
    to try
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της pinkcupcake
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της ** Anty **