κύρια φωτογραφία συνταγής Δάκτυλα
interliza
interliza @cook_8450441
,ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακή συνταγή.. λέγονται δάκτυλα από το σχήμα που παίρνουν όταν τα πατήσουμε με το πηρούνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνονται πολύ εύκολα και είναι πεντανόστιμα. Εαν περισσέψει ζύμη την ανοίγουμε σε μικρές πιτούλες και τις τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο και ή τις ρίχνουμε στο σιρόπι ή απλά ρίνουμε λίγη ζάχαρη ή μέλι και κανέλα. Νομίζω περιττεύει να μετρήσουμε τις θερμίδες ...φωνάζουν από μόνες τους!!!Επειδή φτιάχνονται πολλά¨"δάκτυλα" μπορούμε να κάνουμε τη μισή δόση. Εδώ στην Κύπρο το γλυκό αυτό δεν λείπει σχεδόν ποτέ από κανένα πάρτυ ...Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν !!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70-80 κομμάτια
  1. Ζύμη
  2. 3 φλυντζάνια αλεύρι
  3. 2 κρόκους (προαιρετικά)
  4. 1 φλυντζάνι νερό
  5. 6-8 κ.σ λάδι
  6. Γέμιση
  7. 1 φλυντζάνι αμύγδαλα λεπτοαλεσμένα
  8. 1-2 κ.σ ζάχαρη
  9. 1 κ.σ κανέλα
  10. 2 κ.σ ανθόνερο
  11. Σιρόπι
  12. 2 φλ. ζάχαρη
  13. 1 1/2 φλ. νερό
  14. 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  15. 1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας
  16. Λάδι για τηγάνισμα ...

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση και στη συνέχεια τη ζύμη με τον γνωστό τρόπο.

  3. 3

    Παίρνουμε από τη ζύμη και ανοίγουμε αρκετά λεπτό φύλλο το οποίο κόβουμε σε κομμάτια 8χ10 εκατοστά περίπου.

  4. 4

    Βάζουμε 1 κ.γ από τη γέμιση στο φυλλο που κόψαμε και τυλίγουμε σε ρολό και πατάμε στις 2 άκρες με πηρούνι.

  5. 5

    Αφού τελειώσουν τα υλικά μας τότε ξεκινούμε το τηγάνισμα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και απο τις δυο πλευρές.

  6. 6

    Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι.

  7. 7

    Βγάζουμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε σουρωτήρι και στη συνέχεια στην πιατέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522
Τα δάχτυλα είναι γλυκό με εξαιρετική γεύση! Συγχαρητήρια για τη συνταγή!

Από

interliza
interliza @cook_8450441
στις
,ΚΥΠΡΟΣ