Δανέζικα ψωμάκια
Πολυ γρήγορα και εύκολα ψωμάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή τη συνταγή την έχω περίπου 20 χρόνια από το περιοδικο Πρακτικη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τη μαγιά στο κρύο γάλα.
-
2
Προσθέτουμε αλάτι ζάχαρη και το αυγό.
-
3
Προσθέτουμε βούτυρο σε κομματάκια.
-
4
Ζυμώνουμε προσθέτοντας το αλεύρι ως να γίνει μια ζύμη λεία και ελαστική.
-
5
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μερικά λεπτά (δε πρέπει να φουσκώσει).
-
6
Ανοίγουμε σε φύλλο 20χ65 εκ αλείφουμε με χτυπημένο αυγό διπλώνουμε το φύλλο στα τρία κατά μήκος και φέρνουμε τη κάτω πλευρά πάνω.
-
7
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
-
8
Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
-
9
Κόβουμε ανά 5 εκ σε κομμάτια και τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα.
-
10
Αφήνουμε να φουσκώσουν ένα τέταρτο και ψήνουμε σε 225 βαθμούς για δέκα λεπτά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)