κύρια φωτογραφία συνταγής Δεματάκια σφολιάτας με ψαρικά

Δεματάκια σφολιάτας με ψαρικά

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Χρυσηίδα
Χρυσηίδα @xb242566
,

Μια συνταγή απο τα τεφτεριά της μαμάς!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη σας φοβίσει ο συνδυασμός ψαριού-αυγού, δοκιμάστε το. Τον έχει τον μπελά του αλλά σας αποζημιώνει γευστικά. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ψαρικά με ψιλοκομμένο κοτοπουλάκι, προσθέτοντας και μανιτάρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 1 τόνο (προτιμώ σε νερό)
  3. 1/2 πέστροφα ή σολωμό (απο τα συσκευασμένα που έχουν μέσα δύο φέτες)
  4. 1 κ.σ. βούτυρο
  5. 20 γρ. αλεύρι ή 2 κ.σ.
  6. 100 γρ. γάλα
  7. 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  8. 1/2 κόκκινη πιπεριά
  9. 1/2 κρεμμύδι
  10. 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  11. 2 αυγά σφιχτά
  12. 3 φέτες μπέικον
  13. μαιντανό
  14. αλάτι
  15. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρω με λίγο λάδι το κρεμμύδι και στη συνέχεια το καρότο, πιπεριά, καλαμπόκι. 'Οταν μαραθούν, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τον μαϊντανό, τα αφήνω να περιμένουν.

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι σοτάρω το μπέϊκον ψιλοκομμένο, ρίχνω το χυμό λεμονιού και ανακατεύω 1-2'.

  3. 3

    Σε μία κατσαρόλα ετοίμαζω μια εύκολη και λίγο σφιχτή μπεσαμέλ, βάζοντας το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύω με σύρμα.

  4. 4

    Προσθέτω στη μπεσαμέλ τα λαχανικά, το μπέϊκον και τα ψαρικά ψιλοκομμένα, όχι λιωμένα, αφού έχω στραγγίξει καλά τον τόνο.

  5. 5

    Κόβω το φύλλο σφολιάτας στα τέσσερα βάζω γέμιση και απο πάνω λεπτές ροδέλες αυγού.

  6. 6

    Κλείνω τις 4 μύτες πρός το κέντρο βρέχοντας με ελάχιστο νεράκι για να κολλήσουν, αλοίφω με αυγό και γάλα, ψήνω μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Χρυσηίδα
στις
,