Δέσπολες ή μούσμουλα γλυκό του κουταλιού
Ένα πολύ πρωτότυπο και απολαυστικό γλυκό του κουταλιού που θα σας συναρπάσει!! Η συνταγή είναι της μανούλας μου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή το διάστημα που τις καθαρίζετε να μη μείνουν έξω απο το νερό και το λεμόνι γιατί θα μαυρίσουν. Όσο πιο μεγάλες δέσπολες τόσο καλύτερα γιατί έχουν περισσότερη αντοχή και πιο όμορφη εμφάνιση. Μπορείτε να πάρετε αμύγδαλα κανονικά και να τα ρίξετε σε βραστό νερό και ξεφλουδίζουν πανεύκολα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τις δέσπολες. Με τη βοήθεια μιας φουρκέτας, βγάζουμε προσεκτικά τους σπόρους ώστε να μη μας σπάσουν οι δέσπολες.
-
2
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε μέσα το χυμό απο ένα λεμόνι. Παίρνουμε τις δέσπολες και τις ξεφλουδίζουμε μία μία με ένα μαχαιράκι και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το νερό και το λεμόνι. Αυτό γίνεται για να μην μας μαυρίσουν.
-
3
Μόλις τις καθαρίσουμε όλες, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε περίπου 5 ώρες ή ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
-
4
Τις βάζουμε στη φωτιά και τις αφήνουμε ώσπου να δέσουμε το σιρόπι ελαφρά. Τις σβήνουμε απο τη φωτιά και τις αφήνουμε σκεπασμένες με μια πετσέτα για 12 ώρες.
-
5
Έπειτα, προσθέτουμε τις βανίλιες, τις βάζουμε πάλι στη φωτιά και συνεχίζουμε το δέσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί.
-
6
Όταν είναι έτοιμες, ρίχνουμε το χυμό απο το μισό λεμόνι.
-
7
Παίρνουμε προσεκτικά μία μία δέσπολα και τη γεμίζουμε στη μέση με ένα αμύγδαλο, τις βάζουμε σε βάζα και προσθέτουμε το σιρόπι!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)