evilia
evilia @cook_8493594
,greece

Ένα πολύ πρωτότυπο και απολαυστικό γλυκό του κουταλιού που θα σας συναρπάσει!! Η συνταγή είναι της μανούλας μου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή το διάστημα που τις καθαρίζετε να μη μείνουν έξω απο το νερό και το λεμόνι γιατί θα μαυρίσουν. Όσο πιο μεγάλες δέσπολες τόσο καλύτερα γιατί έχουν περισσότερη αντοχή και πιο όμορφη εμφάνιση. Μπορείτε να πάρετε αμύγδαλα κανονικά και να τα ρίξετε σε βραστό νερό και ξεφλουδίζουν πανεύκολα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 μεγάλα βάζα ή 4 μικρά
  1. 40 μεγάλες δέσπολες ή μούσμουλα
  2. 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  4. 4 βανίλιες φιαλίδια ή 1 βανιλέττα
  5. 1 1/2 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τις δέσπολες. Με τη βοήθεια μιας φουρκέτας, βγάζουμε προσεκτικά τους σπόρους ώστε να μη μας σπάσουν οι δέσπολες.

  2. 2

    Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε μέσα το χυμό απο ένα λεμόνι. Παίρνουμε τις δέσπολες και τις ξεφλουδίζουμε μία μία με ένα μαχαιράκι και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το νερό και το λεμόνι. Αυτό γίνεται για να μην μας μαυρίσουν.

  3. 3

    Μόλις τις καθαρίσουμε όλες, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε περίπου 5 ώρες ή ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

  4. 4

    Τις βάζουμε στη φωτιά και τις αφήνουμε ώσπου να δέσουμε το σιρόπι ελαφρά. Τις σβήνουμε απο τη φωτιά και τις αφήνουμε σκεπασμένες με μια πετσέτα για 12 ώρες.

  5. 5

    Έπειτα, προσθέτουμε τις βανίλιες, τις βάζουμε πάλι στη φωτιά και συνεχίζουμε το δέσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί.

  6. 6

    Όταν είναι έτοιμες, ρίχνουμε το χυμό απο το μισό λεμόνι.

  7. 7

    Παίρνουμε προσεκτικά μία μία δέσπολα και τη γεμίζουμε στη μέση με ένα αμύγδαλο, τις βάζουμε σε βάζα και προσθέτουμε το σιρόπι!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

Έλενα..♠️
Έλενα..♠️ @elena_corfu
Τι υπέροχο γλυκό!!! Είχαμε στο χωριό της γιαγιάς μια τεράστια!!Στη Κέρκυρα τις λέμε Νεσπολες...Για την ιστορία το λέω,🌸👌😂 Μπράβο σου 💯

Από

evilia
evilia @cook_8493594
στις
,greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα