κύρια φωτογραφία συνταγής Devil's cake από τον Στέλιο Παρλιάρο
bitter5
bitter5 @cook_8458667
,

Πρόκειται για ένα κέικ αμερικάνικης προέλευσης και αποτελείται από στρώσεις αφράτου κέικ και σοκολατένιας ή λευκής κρέμας. Όσοι αγαπάτε τη σοκολάτα θα το λατρέψετε!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο το περιοδικό του Στέλιου Παρλιάρου "Γλυκές ιστορίες" τεύχος 14, του Σεπτεμβρίου. Η συνταγή είναι από τον Γρηγόρη Γαστεράτο και εκτελεσμένη βήμα βήμα με εικόνες απο τον Στέλιο Παρλίαρο. Είναι μοναδική συνταγή! Θα τη λατρέψετε! Αν βάλετε το κέικ σε πιο μικρή φόρμα μπορείτε να την κόψετε σε 3 δίσκους και έτσι θα έχει περισσότερες στρώσεις σοκολάτας. Ελπίζω να την δοκιμάσετε!! Περιμένω την γνώμη σας!! Απολαύστε το!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 Minutes
12 μερίδες
  1. Για το κέικ
  2. 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για τη φόρμα
  3. 30 γρ. κορν φλάουερ
  4. 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  5. 1/4 κ.γ. αλάτι
  6. 140 γρ. κακάο
  7. 230 γρ. βούτυρο αγελάδος τεμαχισμένο και λίγο ακόμη για τη φόρμα, λιωμένο
  8. 400 γρ. ζάχαρη
  9. 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  10. 120 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
  11. Για την επικάλυψη (και γέμιση)
  12. 125 γρ. νερό
  13. 175 γρ. βούτυρο αγελάδος
  14. 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο ψιλοκομμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τεμαχισμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

  3. 3

    Κοσκινίζουμε το αλέυρι, το κορν φλάουερ, το μπεικιν πάουντερ και το κακάο και προσθέτουμε και το αλάτι.

  4. 4

    Οταν πια έχουμε προσθέσει όλα τα αυγά στον κάδο του μίξερ και το μείγμα έχει αφρατέψει αρκετά και έχει πάρει ένα υπόλευκο χρώμα, σταματάμε το χτύπημα.

  5. 5

    Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τα κοσκινισμένα υλικα.

  6. 6

    Προσθέοτυμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Τοποθετούμε σε χαμηλή λειτουργία το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μειγμα καλά.

  7. 7

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τον πυθμένα και τα τοιχώματα μίας φόρμας ή ενός ταψιού διαμέτρου 24-25 εκ.

  8. 8

    Απλώνουμε το μείγμα του κέικ στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες το ξεφορμάρουμε.

  9. 9

    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο τεμαχισμένο. Ανάβουμε τις εστίες σε μετρια φωτιά.

  10. 10

    Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, το αδειάζουμε από πάνω.

  11. 11

    Περιμένουμε ένα λεπτό να μαλακώσει η κουβερτύρα και την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μία παχύρευστη σοκολατένια κρέμα.

  12. 12

    Αδείαζουμε την κρέμα σε ένα επιπέδο ταψί για να κρυώσει.

  13. 13

    Κόβουμε το κρύο κείκ οριζοντίως με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού (ή με οδοντικό νήματο περνάτε γύρω από το κέικ, να είναι μπόλικο, και τραβάτε τις δύο άκρες πρός τα πίσω στην αντίθετη κατεύθυνση) σε ίσου πάχους δίσκους.

  14. 14

    Απλώνουμε την μισή από την επικάλυψη επάνω στο πρώτο δίσκο του κείκ και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο κέικ.

  15. 15

    Τέλος απλώνουμε στην επιφάνεια και στα τοιχώματα την υπόλοιπη επικάλυψη. 

Αντιδράσεις

Από

bitter5
bitter5 @cook_8458667
στις
,