Devils Choko CheeseCake
Για τους εθισμένους στην σοκολάτα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να το φάτε χωρις πολλές τύψεις χρησιμοποιήστε τα light digestive μπισκότα (και μην προσθέσετε βουτηρο, ουτε ψήσετε), light κρέμα γάλακτος, και light τυρι philadelfia...
Υλικά
-
400 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας ή απλά
-
150 γρ. βούτυρο βιτάμ
-
500 γρ. κουβερτούρα (γάλακτος ή υγείας)
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος
-
500 γρ. τυρί κρέμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάτε τα μπισκότα με τα δάκτυλά σας, τα βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε ώστε να γίνουν τρίμματα.
-
2
Λιώνετε το βούτυρο σε και το ρίχνετε στα μπισκότα. Ανακατεύετε και πιέζετε το μίγμα (που είναι στο ταψάκι) με ένα κουτάλι να γίνει ομοιόμορφό.
-
3
Ψήνετε για 5' στους 180 βαθμούς. Έπειτα το τοποθετείτε στο ψυγείο.
-
4
Σπάτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπαλάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρι).Μετά από περίπου 20 λεπτά που θα έχει λιώσει, βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.
-
5
Για καλύτερα αποτελέσματα βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες (πριν προσθέσετε την κρέμα).
-
6
Χτυπάτε το τυρί κρέμα και έπειτα το προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας που είχατε βάλει στο ψυγείο και ανακατεύετε καλά.
-
7
Αδειάζετε την κρέμα με τη σοκολάτα πάνω στη βάση των μπισκότων και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα με 1/2 ή ώσπου να πήξει.
Σχόλια (24)