Devil's food cake

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
12 ψήφοι
Conna, 08.12.11

Περιγραφή

Τούρτα απο σοκολατένιο κέικ με γλάσσο/κρέμα σοκολάτας !!!!
Devil's food cake

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ
  • 50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 250 ml βραστό νερό
  • 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • 2 αυγά
Για το γλάσο
  • 125 ml νερό
  • 30 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 175 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 300 γρ. κουβερτούρα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β.
  2. Στρώνουμε τον πάτο απο δύο φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρί και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.
  3. Για το γλάσσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
  4. Οταν το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που εχουμε κοψει σε μικρά κομματάκια. Ανακινούμε το κατσαρολάκι ώστε να ζεσταθει η σοκολάτα μας και αφήνουμε 1 λεπτο πριν ανακατέψουμε. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μαλακό και γυαλιστερό μίγμα.
  5. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα κέικ μας, ανακατεύοντας που και που.
  6. Για το κέικ, σε ενα μπωλάκι βάζουμε το κακάο, τη μαύρη ζάχαρη και προσθέτουμε το βραστό νερό. Αναμιγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη .
  7. Σε ενα αλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπείκιν, τη σόδα και αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
  8. Στο μπωλ του μίξερ μας βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μεχρι να αφρατέψουν.
  9. Ενω συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη βανίλια, το ενα αυγό και το μισό αλεύρι. Κατόπιν βάζουμε και το δεύτερο αυγό και το υπόλοιπο αλεύρι.
  10. Προσθέτουμε τέλος το μίγμα του κακάο και ανακατεύουμε πολυ καλά.
  11. Μοιράζουμε το έτοιμο μίγμα μας στις δύο φόρμες και ψήνουμε στους 180 β. για 30 λεπτά.
  12. Οταν ψηθούν τα κεικ μας τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα βγάλουμε απο τις φόρμες.
  13. Για την συναρμολόγηση, τοποθετούμε το ένα κέικ μας σε μια πιατέλα. Τωρα πια το γλάσσο μας θα είναι σταθερό για να καλύψουμε το κέικ μας, οπότε βάζουμε περίπου το 1/3 του γλάσσου για γέμιση. Προσθέτουμε απο επάνω το δεύτερο κέικ και καλύπτουμε όλο το κέικ μας με το υπόλοιπο γλάσσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Nigella Lawson.

Σχετικές συνταγές

Τούρτα σοκολάτα 3 Τούρτα σοκολάτα 3
4.8333
       
       
(6)
Τούρτα σοκολατίνα 2 Τούρτα σοκολατίνα 2
4.75
       
       
(4)
Devil 's cake Devil 's cake
5
       
       
(3)
Σαν τούρτα σοκολάτα Σαν τούρτα σοκολάτα
5
       
       
(4)
Τούρτα Σοκολατίνα Τούρτα Σοκολατίνα
4.9286
       
       
(84)
Το κέικ του διαβόλου Το κέικ του διαβόλου
4.8
       
       
(5)
Τούρτα σοκολάτα 2 Τούρτα σοκολάτα 2
5
       
       
(3)
Λαχταριστό κέικ σοκολάτας Λαχταριστό κέικ σοκολάτας
4.9302
       
       
(43)

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από eleni_22, 10-12-11  
    ολα τα πιρουνακια γιαυτο το κολασμενο κεικ :-)!!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 10-12-11  
    Ευχαριστώ eleni_22 για τα πηρουνάκια !
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 12-12-11  
    Κωνσταντίνα μου τώρα την είδα την συνταγή αυτή! Φαίνεται κολασμένη!!! Την αποθήκευσα και θα την κάνω σύντομα! Βανιλίτσα άμα είναι σκόνη, πειράζει??? Επίσης επειδή δεν έχω 2 ταψάκια 20άρια, αν ψήσω πρώτα το ένα και μετά από μισή ώρα το άλλο μισό, λες να "ξεφουσκώσει" το δεύτερο?
    #
    Σχόλιο από Conna, 12-12-11  
    Νατασούλα μου, μπορείς να βάλεις και σκόνη βανίλια, ανακάτεψέ την όμως με τα στερεά υλικά.

    Οσο για τα ταψάκια, δεν νομίζω να σου ξεφουσκώσει περιμένοντας. Μπορείς όμως να βάλεις και όλο το μίγμα σε ένα ταψάκι (αρκει να εχει λίγο ύψος) και οταν κρυώσει να το κόψεις σε δύο πάτους. Προσεξε μονο το χρονο ψησίματος, ίσως χρειαστει ελάχιστα παραπάνω.

    Καλή σου επιτυχία οταν το φτιάξεις.
    #
    Σχόλιο από AGI, 13-12-11  
    Πολύ καλή και εύκολη συνταγή!!! Tυχαία την έκανα πρόσφατα ενώ την είχα δει στο http://www.youtube.com/watch?v=UQgtpt6U5To
    #
    Σχόλιο από Conna, 14-12-11  
    Ευχαριστώ AGI για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από katenick, 11-1-12  
    οταν δοκιμασα σκετο το γλασσο κ ενα κομματακι κεικ αγλασαριστο απογοητευτηκα...μμμ!βρε κωνσταντινα τι με εβαλες ναφτιαξω;;;ενα γλασσο που μυριζει βουτυριλα κ ενα αγλυκο κεικ...οταν ομως τα συναρμολογησα....μμμμ!!!!μπραβο βρε κοννα με τις ωραιες σου συνταγες!!!!πολυ ωραιο, με γεματη γευση,πολυ σοκολατενιο!!!θα προσθεσω κ φωτος αυριο γιατι θελω να κανω μια κατασκευη(σιγα μην εκανα απλως ενα στρογγυλο κεικ!)
    #
    Σχόλιο από Conna, 11-1-12  
    Κατερινάκι ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.

    Χαίρομαι που τελικά σου άρεσε !!

    Περιμένω την φωτογραφία σου !!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 11-1-12  
    φαινεται πιο τελειο και απο τελειο! πρεπει να ναι φανταστικο για τουρτα γενεθλιων!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 17-1-12  
    Να ρωτήσω κάτι ακόμα Κωνσταντίνα μου? Το κέικ αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν τούρτα και να το σκαλίσω ή είναι πολύ αφράτο και θα μου διαλυθεί?
    #
    Σχόλιο από Conna, 17-1-12  
    Νατάσα μου, θα μπορούσες. Ειναι αρκετά σταθερό και όχι τόσο αφράτο.
    #
    Σχόλιο από giotaskuros, 18-1-12  
    Καλησπέρα!!Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.. Όταν λες βούτυρο ανάλατο δεν εννοείς το κανονικό βιτάμ?
    #
    Σχόλιο από Conna, 18-1-12  
    giotaskuros, εγώ χρησιμοποίησα lurpak που γράφει επάνω στη συσκευασία ανάλατο. Το βιταμ εχει αλάτι. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει βιτάμ ανάλατο.
    #
    Σχόλιο από giotaskuros, 19-1-12  
    οκ ευχαριστώ πολύ,θα επιχειρήσω αύριο λοιπόν τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Conna, 19-1-12  
    Καλή σου επιτυχία !!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 13-6-12  
    Φοβερό! Εγώ έβαλα λίγα ml λιγότερο νερό και πρόσθεσα σπιτικό λικέρ βύσσινο, το οποίο αρωμάτισε απίστευτα το κέικ. Έπειτα, στο γλάσσο που έβαλα μέσα στο κέικ πρόσθεσα λίγο κερασάκι γλυκό που έφτιαξα.
    #
    Σχόλιο από Conna, 21-9-12  
    Venesk ... ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.

    Ωραιες οι αλλαγές σου.
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 22-9-12  
    Τι να πω,τώρα!!!Nigella,for ever!!
    Conna,τι συνταγή είναι αυτή!Απ'όταν είχα δει τη Lawson να τη μαγειρεύει(και να την τρώει!)σε δορυφορικό κανάλι,μαγεύτηκα.αλλά δεν το αποφάσιζα..
    Δεν είμαι οπαδός των κέικ ,αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο!!
    Αμφιβάλλω,αν θα ξαναψηθεί,στο φούρνο μου,άλλη συνταγή σοκολατένιου κέικ!
    θα το καθιερώσω και για γενέθλια!
    Μπράβο που το ανέβασες!Μόνη προσθήκη μου 1 αυγό επιπλέον,βάσει υλικών,νομίζω το ζητά..
    #
    Σχόλιο από chocomama, 27-9-12  
    Τελειο!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 27-9-12  
    Σουηδέ Μάγειρα όντως είναι φοβερή συνταγή. Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.

    Χαίρομαι που σου άρεσε chocomama και ευχαριστώ για τα πηρουνάκια !
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από eleni_22, 10-12-11  
    ολα τα πιρουνακια γιαυτο το κολασμενο κεικ :-)!!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 10-12-11  
    Ευχαριστώ eleni_22 για τα πηρουνάκια !
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 12-12-11  
    Κωνσταντίνα μου τώρα την είδα την συνταγή αυτή! Φαίνεται κολασμένη!!! Την αποθήκευσα και θα την κάνω σύντομα! Βανιλίτσα άμα είναι σκόνη, πειράζει??? Επίσης επειδή δεν έχω 2 ταψάκια 20άρια, αν ψήσω πρώτα το ένα και μετά από μισή ώρα το άλλο μισό, λες να "ξεφουσκώσει" το δεύτερο?
    #
    Σχόλιο από Conna, 12-12-11  
    Νατασούλα μου, μπορείς να βάλεις και σκόνη βανίλια, ανακάτεψέ την όμως με τα στερεά υλικά.

    Οσο για τα ταψάκια, δεν νομίζω να σου ξεφουσκώσει περιμένοντας. Μπορείς όμως να βάλεις και όλο το μίγμα σε ένα ταψάκι (αρκει να εχει λίγο ύψος) και οταν κρυώσει να το κόψεις σε δύο πάτους. Προσεξε μονο το χρονο ψησίματος, ίσως χρειαστει ελάχιστα παραπάνω.

    Καλή σου επιτυχία οταν το φτιάξεις.
    #
    Σχόλιο από AGI, 13-12-11  
    Πολύ καλή και εύκολη συνταγή!!! Tυχαία την έκανα πρόσφατα ενώ την είχα δει στο http://www.youtube.com/watch?v=UQgtpt6U5To
    #
    Σχόλιο από Conna, 14-12-11  
    Ευχαριστώ AGI για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από katenick, 11-1-12  
    οταν δοκιμασα σκετο το γλασσο κ ενα κομματακι κεικ αγλασαριστο απογοητευτηκα...μμμ!βρε κωνσταντινα τι με εβαλες ναφτιαξω;;;ενα γλασσο που μυριζει βουτυριλα κ ενα αγλυκο κεικ...οταν ομως τα συναρμολογησα....μμμμ!!!!μπραβο βρε κοννα με τις ωραιες σου συνταγες!!!!πολυ ωραιο, με γεματη γευση,πολυ σοκολατενιο!!!θα προσθεσω κ φωτος αυριο γιατι θελω να κανω μια κατασκευη(σιγα μην εκανα απλως ενα στρογγυλο κεικ!)
    #
    Σχόλιο από Conna, 11-1-12  
    Κατερινάκι ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.

    Χαίρομαι που τελικά σου άρεσε !!

    Περιμένω την φωτογραφία σου !!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 11-1-12  
    φαινεται πιο τελειο και απο τελειο! πρεπει να ναι φανταστικο για τουρτα γενεθλιων!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 17-1-12  
    Να ρωτήσω κάτι ακόμα Κωνσταντίνα μου? Το κέικ αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν τούρτα και να το σκαλίσω ή είναι πολύ αφράτο και θα μου διαλυθεί?
    #
    Σχόλιο από Conna, 17-1-12  
    Νατάσα μου, θα μπορούσες. Ειναι αρκετά σταθερό και όχι τόσο αφράτο.
    #
    Σχόλιο από giotaskuros, 18-1-12  
    Καλησπέρα!!Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.. Όταν λες βούτυρο ανάλατο δεν εννοείς το κανονικό βιτάμ?
    #
    Σχόλιο από Conna, 18-1-12  
    giotaskuros, εγώ χρησιμοποίησα lurpak που γράφει επάνω στη συσκευασία ανάλατο. Το βιταμ εχει αλάτι. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει βιτάμ ανάλατο.
    #
    Σχόλιο από giotaskuros, 19-1-12  
    οκ ευχαριστώ πολύ,θα επιχειρήσω αύριο λοιπόν τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Conna, 19-1-12  
    Καλή σου επιτυχία !!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 21-9-12  
    Venesk ... ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.

    Ωραιες οι αλλαγές σου.
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 22-9-12  
    Τι να πω,τώρα!!!Nigella,for ever!!
    Conna,τι συνταγή είναι αυτή!Απ'όταν είχα δει τη Lawson να τη μαγειρεύει(και να την τρώει!)σε δορυφορικό κανάλι,μαγεύτηκα.αλλά δεν το αποφάσιζα..
    Δεν είμαι οπαδός των κέικ ,αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο!!
    Αμφιβάλλω,αν θα ξαναψηθεί,στο φούρνο μου,άλλη συνταγή σοκολατένιου κέικ!
    θα το καθιερώσω και για γενέθλια!
    Μπράβο που το ανέβασες!Μόνη προσθήκη μου 1 αυγό επιπλέον,βάσει υλικών,νομίζω το ζητά..
    #
    Σχόλιο από chocomama, 27-9-12  
    Τελειο!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 27-9-12  
    Σουηδέ Μάγειρα όντως είναι φοβερή συνταγή. Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.

    Χαίρομαι που σου άρεσε chocomama και ευχαριστώ για τα πηρουνάκια !
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 28-9-12  
    Kωνσταντινα μου,
    ξετρελαθηκαν ολοι
    κολασηηηηηηηηηηη !!!!!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Venesk, 13-6-12  
    Φοβερό! Εγώ έβαλα λίγα ml λιγότερο νερό και πρόσθεσα σπιτικό λικέρ βύσσινο, το οποίο αρωμάτισε απίστευτα το κέικ. Έπειτα, στο γλάσσο που έβαλα μέσα στο κέικ πρόσθεσα λίγο κερασάκι γλυκό που έφτιαξα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ
    Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της chrisa4
    Κέικ - Τάρτες
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της july88
    κεικ
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou