Devil's food cake

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Conna
Conna @cook_8469098
,

Τούρτα απο σοκολατένιο κέικ με γλάσσο/κρέμα σοκολάτας !!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Nigella Lawson.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. Για το κέικ
  2. 50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
  3. 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  4. 250 ml βραστό νερό
  5. 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
  6. 150 γρ. ζάχαρη
  7. 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  9. 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  10. 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  11. Για το γλάσο
  12. 125 ml νερό
  13. 30 γρ. ζάχαρη μαύρη
  14. 175 γρ. βούτυρο ανάλατο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β.

  2. 2

    Στρώνουμε τον πάτο απο δύο φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρί και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.

  3. 3

    Για το γλάσσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.

  4. 4

    Οταν το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που εχουμε κοψει σε μικρά κομματάκια. Ανακινούμε το κατσαρολάκι ώστε να ζεσταθει η σοκολάτα μας και αφήνουμε 1 λεπτο πριν ανακατέψουμε. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μαλακό και γυαλιστερό μίγμα.

  5. 5

    Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα κέικ μας, ανακατεύοντας που και που.

  6. 6

    Για το κέικ, σε ενα μπωλάκι βάζουμε το κακάο, τη μαύρη ζάχαρη και προσθέτουμε το βραστό νερό. Αναμιγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  7. 7

    Σε ενα αλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπείκιν, τη σόδα και αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

  8. 8

    Στο μπωλ του μίξερ μας βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μεχρι να αφρατέψουν.

  9. 9

    Ενω συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη βανίλια, το ενα αυγό και το μισό αλεύρι. Κατόπιν βάζουμε και το δεύτερο αυγό και το υπόλοιπο αλεύρι.

  10. 10

    Προσθέτουμε τέλος το μίγμα του κακάο και ανακατεύουμε πολυ καλά.

  11. 11

    Μοιράζουμε το έτοιμο μίγμα μας στις δύο φόρμες και ψήνουμε στους 180 β. για 30 λεπτά.

  12. 12

    Οταν ψηθούν τα κεικ μας τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα βγάλουμε απο τις φόρμες.

  13. 13

    Για την συναρμολόγηση, τοποθετούμε το ένα κέικ μας σε μια πιατέλα. Τωρα πια το γλάσσο μας θα είναι σταθερό για να καλύψουμε το κέικ μας, οπότε βάζουμε περίπου το 1/3 του γλάσσου για γέμιση. Προσθέτουμε απο επάνω το δεύτερο κέικ και καλύπτουμε όλο το κέικ μας με το υπόλοιπο γλάσσο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (29)

eleni_22
eleni_22 @cook_8485518
ολα τα πιρουνακια γιαυτο το κολασμενο κεικ :-)!!!!

Από

Conna
Conna @cook_8469098
στις
,