Devil's food cake
Τούρτα απο σοκολατένιο κέικ με γλάσσο/κρέμα σοκολάτας !!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Nigella Lawson.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
-
100 γρ. ζάχαρη μαύρη
-
250 ml βραστό νερό
-
125 γρ. βούτυρο ανάλατο
-
150 γρ. ζάχαρη
-
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
-
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
-
2 αυγά
-
Για το γλάσο
-
125 ml νερό
-
30 γρ. ζάχαρη μαύρη
-
175 γρ. βούτυρο ανάλατο
-
300 γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β.
-
2
Στρώνουμε τον πάτο απο δύο φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρί και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.
-
3
Για το γλάσσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
-
4
Οταν το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που εχουμε κοψει σε μικρά κομματάκια. Ανακινούμε το κατσαρολάκι ώστε να ζεσταθει η σοκολάτα μας και αφήνουμε 1 λεπτο πριν ανακατέψουμε. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μαλακό και γυαλιστερό μίγμα.
-
5
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα κέικ μας, ανακατεύοντας που και που.
-
6
Για το κέικ, σε ενα μπωλάκι βάζουμε το κακάο, τη μαύρη ζάχαρη και προσθέτουμε το βραστό νερό. Αναμιγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
-
7
Σε ενα αλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπείκιν, τη σόδα και αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
-
8
Στο μπωλ του μίξερ μας βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μεχρι να αφρατέψουν.
-
9
Ενω συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη βανίλια, το ενα αυγό και το μισό αλεύρι. Κατόπιν βάζουμε και το δεύτερο αυγό και το υπόλοιπο αλεύρι.
-
10
Προσθέτουμε τέλος το μίγμα του κακάο και ανακατεύουμε πολυ καλά.
-
11
Μοιράζουμε το έτοιμο μίγμα μας στις δύο φόρμες και ψήνουμε στους 180 β. για 30 λεπτά.
-
12
Οταν ψηθούν τα κεικ μας τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα βγάλουμε απο τις φόρμες.
-
13
Για την συναρμολόγηση, τοποθετούμε το ένα κέικ μας σε μια πιατέλα. Τωρα πια το γλάσσο μας θα είναι σταθερό για να καλύψουμε το κέικ μας, οπότε βάζουμε περίπου το 1/3 του γλάσσου για γέμιση. Προσθέτουμε απο επάνω το δεύτερο κέικ και καλύπτουμε όλο το κέικ μας με το υπόλοιπο γλάσσο.
Σχόλια (29)