Δίπλες!!!

Bαθμολογία: 4.7
       
 
10 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12.12.07

Περιγραφή

Μετά τα μελομακάρονα τις γιορτές, έρχονται οι παραδοσιακές δίπλες να γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας! Ιδανικές για κάθε περίσταση!

Δίπλες!!!
photo: Λίλα

Τι χρειαζόμαστε:

Για 1 φύλλο:

  • 2 αβγά
  • 1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλεύρι δυνατό

Σιρόπι:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές μέλι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Δίπλες
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε αβγά, άρωμα, ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε όσο αλεύρι παρει να γίνει εύπλαστη ζύμη
  3. Ανοίγουμε σε φύλλο
  4. Με το ειδικό ροδάκι χωρίζουμε σε λωρίδες
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές
  6. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περνάμε τις δίπλες
  7. Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο τηγάνισμα, με πιρούνα τις τυλίγουμε ή όταν ανοίξουμε το φύλλο μπορούμε να κόψουμε φιογκάκια όπως στη συνταγή "σπιτικά ζυμαρικά"! Αν θέλετε να κάνετε περισσότερες, διπλασιάστε τα υλικά. Καλές γιορτές!

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 12-12-07  
    αμαν τι μου εκανες τωρααααα!
    εδω κοιτα
    http://www.sintagespareas.gr/component/option,com_fireboard/Itemid,100
    /func,view/id,270/catid,4/

    και σημερα περασε η μανα μου κ τις εδωσα οσες συνταγες βρηκα για κουραμπιεδες μελομακαρονα κ βασιλοπιτες απο το site μας- δεν την ποσταριζες πιο μπροστα :-(
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-12-07  
    Tηλεφωνησε της...τι να σου πω? Παντως η συνταγη ειναι της γιαγιας μου και την κανει χρονια. Δως τη στη μαμα σου η...προσπαθησε να τις κανεις μονος/η (δεν ξερω αν εισαι αρρεν η θηλυ). Παντως ειναι φοβερες.
    #
    Σχόλιο από angel, 16-12-07  
    Τέλειες!Έτσι τις κάνω κι εγώ, απλά προσθέτω 2 κουτ.σούπας λάδι στη ζύμη για το φύλλο.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-12-08  
    Φανταστικες!Για να ξεφυγουμε λιγο απο το μελομακαρονο!
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 17-1-09  
    χωρις λογεια
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 9-11-09  
    #
    Σχόλιο από fly, 16-11-09  
    Φαίνονται πολύ αφράτες θα τις δοκιμάσω σίγουρα.Πόσες δίπλες βγάζει το ένα φύλλο;
    φτιάχνω και εγώ μια συνταγή αλλα το φύλλο μου γίνετε ελαστικό το ανοίγεις δηλ.και επιστρέφει στην αρχική κατάσταση (πολύ κούραση) έτσι πρέπει να είναι;
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 3-12-09  
    Συμφωνώ με την ahgel .Και εγώ βάζω λάδι (ελαιόλαδο , μια κουταλιά της σούπας για κάθε αυγό που βάζω ) και ανάλογα αυξάνω και την ποσότητα του ούζου . Γίνεται έτσι πιο ελαστική η ζύμη και πιο γευστικές . Είναι όντως πάρα πολύ καλές .
    #
    Σχόλιο από naty_p, 18-12-09  
    #
    Σχόλιο από Λενάκι76, 19-12-10  
    καλα! πρωτη φορα κανω διπλες και ηταν υπεροχες! θα ειναι και το χριστουγεννιατικο πρωινο μας, κατοχυρωθηκε!
    ευχαριστω για τη συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από tonia82, 21-12-10  
    Δεν έχω ξαναφτιάξει και μου βγήκε ένα σκληρό ζυμάρι. Πόση ζάχαρη και πόσο αλεύρι (περίπου) βάλατε? Δυνατό αλεύρι εννοείτε το σκληρό??
    #
    Σχόλιο από Chef_Giorgos, 5-12-11  
    #
    Σχόλιο από giorgaki 2009, 5-12-11  
    καταπληκτικη η συνταγη και αρκετα ευκολη αν και εγω προσθεσα λιγο λαδακι στη ζυμη και εγινε τελεια!!!!!!!!!!!!!ευχαριστω πολυ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από anastasia1, 31-12-11  
    Εγώ την κάνω από το 2009 αυτή τη συνταγή Πεταλουδίτσα μου και τόσα χρόνια είχα ξεχάσει να ψηφίσω (ντρέπομαι λιγάκι γι' αυτό το ομολογώ). 'Ομως ήρθε η ώρα να επανορθώσω σε ευχαριστώ για την τόσο εύκολη και νόστιμη συνταγή που μου έχει γίνει συνήθεια κάθε χρόνο!!! Καλές γιορτές & πάντα υγεία!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από murto, 13-12-13  
    Πεταλουδίτσα μου φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου και θα ήθελα να την φτιάξω!Πες μου όμως σε παρακαλώ πως σιροπιάζουμε τις δίπλες;Δεν έχω ξαναφτιάξει..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-12-13  
    Murto στο χλιαρο σιροπι τις ζεστες διπλες,να κολυμπησουν λιγο απ ολες τις μεριες,να σταθουν μια σταλα και τις βγαζεις...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-12-13  
    *όταν λεω δυνατο αλευρι στη συνταγή εννοω το σκληρο..Μυλοι Αγιου Γεωργιου για εμενα. Εγγυηση!
    #
    Σχόλιο από murto, 13-12-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Να εισαι καλά!
    #
    Σχόλιο από iris2132003, 16-12-13  
    μιαμμ!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 12-12-07  
    αμαν τι μου εκανες τωρααααα!
    εδω κοιτα
    http://www.sintagespareas.gr/component/option,com_fireboard/Itemid,100
    /func,view/id,270/catid,4/

    και σημερα περασε η μανα μου κ τις εδωσα οσες συνταγες βρηκα για κουραμπιεδες μελομακαρονα κ βασιλοπιτες απο το site μας- δεν την ποσταριζες πιο μπροστα :-(
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-12-07  
    Tηλεφωνησε της...τι να σου πω? Παντως η συνταγη ειναι της γιαγιας μου και την κανει χρονια. Δως τη στη μαμα σου η...προσπαθησε να τις κανεις μονος/η (δεν ξερω αν εισαι αρρεν η θηλυ). Παντως ειναι φοβερες.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-12-08  
    Φανταστικες!Για να ξεφυγουμε λιγο απο το μελομακαρονο!
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 17-1-09  
    χωρις λογεια
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 9-11-09  
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 3-12-09  
    Συμφωνώ με την ahgel .Και εγώ βάζω λάδι (ελαιόλαδο , μια κουταλιά της σούπας για κάθε αυγό που βάζω ) και ανάλογα αυξάνω και την ποσότητα του ούζου . Γίνεται έτσι πιο ελαστική η ζύμη και πιο γευστικές . Είναι όντως πάρα πολύ καλές .
    #
    Σχόλιο από naty_p, 18-12-09  
    #
    Σχόλιο από Λενάκι76, 19-12-10  
    καλα! πρωτη φορα κανω διπλες και ηταν υπεροχες! θα ειναι και το χριστουγεννιατικο πρωινο μας, κατοχυρωθηκε!
    ευχαριστω για τη συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από Chef_Giorgos, 5-12-11  
    #
    Σχόλιο από giorgaki 2009, 5-12-11  
    καταπληκτικη η συνταγη και αρκετα ευκολη αν και εγω προσθεσα λιγο λαδακι στη ζυμη και εγινε τελεια!!!!!!!!!!!!!ευχαριστω πολυ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από anastasia1, 31-12-11  
    Εγώ την κάνω από το 2009 αυτή τη συνταγή Πεταλουδίτσα μου και τόσα χρόνια είχα ξεχάσει να ψηφίσω (ντρέπομαι λιγάκι γι' αυτό το ομολογώ). 'Ομως ήρθε η ώρα να επανορθώσω σε ευχαριστώ για την τόσο εύκολη και νόστιμη συνταγή που μου έχει γίνει συνήθεια κάθε χρόνο!!! Καλές γιορτές & πάντα υγεία!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-12-13  
    *όταν λεω δυνατο αλευρι στη συνταγή εννοω το σκληρο..Μυλοι Αγιου Γεωργιου για εμενα. Εγγυηση!
    #
    Σχόλιο από murto, 13-12-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Να εισαι καλά!
    #
    Σχόλιο από iris2132003, 16-12-13  
    μιαμμ!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από fly, 16-11-09  
    Φαίνονται πολύ αφράτες θα τις δοκιμάσω σίγουρα.Πόσες δίπλες βγάζει το ένα φύλλο;
    φτιάχνω και εγώ μια συνταγή αλλα το φύλλο μου γίνετε ελαστικό το ανοίγεις δηλ.και επιστρέφει στην αρχική κατάσταση (πολύ κούραση) έτσι πρέπει να είναι;
    #
    Σχόλιο από tonia82, 21-12-10  
    Δεν έχω ξαναφτιάξει και μου βγήκε ένα σκληρό ζυμάρι. Πόση ζάχαρη και πόσο αλεύρι (περίπου) βάλατε? Δυνατό αλεύρι εννοείτε το σκληρό??
    #
    Σχόλιο από murto, 13-12-13  
    Πεταλουδίτσα μου φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου και θα ήθελα να την φτιάξω!Πες μου όμως σε παρακαλώ πως σιροπιάζουμε τις δίπλες;Δεν έχω ξαναφτιάξει..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-12-13  
    Murto στο χλιαρο σιροπι τις ζεστες διπλες,να κολυμπησουν λιγο απ ολες τις μεριες,να σταθουν μια σταλα και τις βγαζεις...

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από angel, 16-12-07  
    Τέλειες!Έτσι τις κάνω κι εγώ, απλά προσθέτω 2 κουτ.σούπας λάδι στη ζύμη για το φύλλο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
    Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios
    Αγαπημένες συνταγές litsazao
    Ένα βιβλίο 121 αγαπημένων συνταγών, του/της litsazao
    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel