Δίπλες!!!
Μετά τα μελομακάρονα τις γιορτές, έρχονται οι παραδοσιακές δίπλες να γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας! Ιδανικές για κάθε περίσταση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο τηγάνισμα, με πιρούνα τις τυλίγουμε ή όταν ανοίξουμε το φύλλο μπορούμε να κόψουμε φιογκάκια όπως στη συνταγή "σπιτικά ζυμαρικά"! Αν θέλετε να κάνετε περισσότερες, διπλασιάστε τα υλικά. Καλές γιορτές!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε αβγά, άρωμα, ζάχαρη
-
2
Προσθέτουμε όσο αλεύρι παρει να γίνει εύπλαστη ζύμη
-
3
Ανοίγουμε σε φύλλο
-
4
Με το ειδικό ροδάκι χωρίζουμε σε λωρίδες
-
5
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές
-
6
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περνάμε τις δίπλες
-
7
Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!
Σχόλια (20)