κύρια φωτογραφία συνταγής Δίπλες!!!
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Μετά τα μελομακάρονα τις γιορτές, έρχονται οι παραδοσιακές δίπλες να γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας! Ιδανικές για κάθε περίσταση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο τηγάνισμα, με πιρούνα τις τυλίγουμε ή όταν ανοίξουμε το φύλλο μπορούμε να κόψουμε φιογκάκια όπως στη συνταγή "σπιτικά ζυμαρικά"! Αν θέλετε να κάνετε περισσότερες, διπλασιάστε τα υλικά. Καλές γιορτές!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 φύλλο Για
  2. 1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ
  3. Λίγη ζάχαρη
  4. Αλεύρι δυνατό
  5. Σιρόπι
  6. 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  7. 1 φλιτζάνι νερό
  8. 3 κουταλιές μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε αβγά, άρωμα, ζάχαρη

  2. 2

    Προσθέτουμε όσο αλεύρι παρει να γίνει εύπλαστη ζύμη

  3. 3

    Ανοίγουμε σε φύλλο

  4. 4

    Με το ειδικό ροδάκι χωρίζουμε σε λωρίδες

  5. 5

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές

  6. 6

    Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περνάμε τις δίπλες

  7. 7

    Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

georgia
georgia @cook_9935501
καλησπέρα να ρωτήσω κάτι θέλω να κάνω τη ζύμη τη μια μέρα και να τις τηγανίσω την επομένη μπορώ να διατηρήσω τη ζύμη στο ψυγείο η θα χαλάσει; ευχαριστώ

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις