Δίχρωμα Βιεννέζικα Μπισκότα
Νόστιμα μπισκότα για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
-
130 γρ. βούτυρο μαλακό
-
1/3 φλ. άχνη ζάχαρη
-
1 1/2 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
-
1 φλ. αλεύρι
-
100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βάζετε σε δυο ταψιά λαδόκολλα.
-
2
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα 100γρ. από το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να απρίσουν και να αφρατέψουν.
-
3
Προσθέτετε σιγά σιγά την βανίλια και τους κρόκους, χτυπώντας συνεχώς.
-
4
Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
-
5
Αδειάζετε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι κατά προτίμηση και το αδειάζετε σε "κύματα" μήκος περίπου 6 εκ. πάνω στα ταψιά με τη λαδόκολλα.
-
6
Ψήνετε για 12 λεπτά περίπου ή ως ότου ροδίσουν.
-
7
Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ξεκολλάτε και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά στην σχάρα.
-
8
Με την μέθοδο μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα με το υπόλοιπο βούτυρο (30γρ) και ανακατεύετε ως που να ενωθεί η σοκολάτα με το βούτυρο.
-
9
Βουτάτε τη μια πλευρά του κάθε μπισκότου ως τη μέση στη σοκολάτα και το ακουμπάτε πάλι στη λαδόκολλα μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
Σχόλια (28)