mamaka
mamaka @cook_8453194

Νόστιμα μπισκότα για μικρούς και μεγάλους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20-30 μπισκότα
  1. 130 γρ. βούτυρο μαλακό
  2. 1 1/2 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
  3. 1 φλ. αλεύρι
  4. 100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βάζετε σε δυο ταψιά λαδόκολλα.

  2. 2

    Χτυπάτε σε ένα μπολ τα 100γρ. από το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να απρίσουν και να αφρατέψουν.

  3. 3

    Προσθέτετε σιγά σιγά την βανίλια και τους κρόκους, χτυπώντας συνεχώς.

  4. 4

    Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

  5. 5

    Αδειάζετε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι κατά προτίμηση και το αδειάζετε σε "κύματα" μήκος περίπου 6 εκ. πάνω στα ταψιά με τη λαδόκολλα.

  6. 6

    Ψήνετε για 12 λεπτά περίπου ή ως ότου ροδίσουν.

  7. 7

    Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ξεκολλάτε και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά στην σχάρα.

  8. 8

    Με την μέθοδο μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα με το υπόλοιπο βούτυρο (30γρ) και ανακατεύετε ως που να ενωθεί η σοκολάτα με το βούτυρο.

  9. 9

    Βουτάτε τη μια πλευρά του κάθε μπισκότου ως τη μέση στη σοκολάτα και το ακουμπάτε πάλι στη λαδόκολλα μέχρι να πήξει η σοκολάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
Σε μπέν μαρί λιώνω την σοκολάτα με το υπόλοιπο βούτυρο ή προσθέτω και άλλη ζάχαρη την λιώνω με το βούτυρο και μετά ρίχνω την σοκολάτα???Δεν καταλαβαίνω!!!

Από

mamaka
mamaka @cook_8453194
στις