Δίχρωμη καρυδόπαστα
Μία συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη από την εκπομπή "Μπουκιά και συχώριο". Είναι ουσιαστικά καρυδόπαστα και ραβανί μαζί και είναι καταπληκτική η διχρωμία όταν το σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνετε πολύ αφράτο και μην φοβηθείτε αν το δείτε να φουσκώνει πάρα πολύ μέσα στο φούρνο όσο ψήνεται. Το σιρόπι είναι από το βιβλίο του Τσελεμεντέ για καρυδόπιτα, γιατί θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλό και δεν το αλλάζω.
Υλικά
-
9 αυγά χωρισμένα
-
9 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
-
3 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
-
2 κ.σ. χοντρό σιμιγδάλι
-
4 κ.σ. τριμμένο καρύδι
-
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γλ. ξύσμα από λεμόνι- πορτοκάλι
-
1 βανίλια
-
1 κ.γλ. κανέλλα
-
βούτυρο για το ταψί
-
τριμμένη φρυγανιά για το ταψί
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
4 κούπες ζάχαρη
-
4 κούπες νερό
-
1 φλ. κονιάκ
-
χυμό 1/2 λεμονιού
-
1 ξυλάκι κανέλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού χωρίσετε τα αυγά, χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μίξερ για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το ξύσμα, τη βανίλια και το μπέικιν.
-
2
Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μπολ και ανακατεύετε στο πρώτο το καρύδι και την κανέλλα και στο δεύτερο το σιμιγδάλι.
-
3
Χτυπάτε τ` ασπράδια σε μαρέγκα και τη χωρίζετε στα δύο. Ανακατεύετε απαλά κάθε μισό της μαρέγκας με τα δύο μείγματα.
-
4
Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί και πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Στρώνετε καλά πρώτα το μείγμα με το καρύδι και την κανέλλα και μετά το μείγμα με το σιμιγδάλι.
-
5
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά.
-
6
Μόλις βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο, και μέχρι αυτό να κρυώσει, βράζετε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το κονιάκ, για 5 λεπτά. Μόλις το αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε και το κονιάκ.
-
7
Ρίχνετε κουταλιά- κουταλιά το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό και το αφήνετε 1-2 ώρες μέχρι να το κόψετε και το σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια