κύρια φωτογραφία συνταγής Δίχρωμη τούρτα πανακότας
lisa17
lisa17 @cook_8468692

Ένας υπέροχος συνδυασμός από πανακότα βανίλιας και πανακότα σοκολάτας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή προέρχεται από την εκπομπή "Νηστικοί Πράκτορες" του star και είναι ελαφρά παραλλαγμένη. Είναι λίγο χρονοβόρα αλλά αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. φρέσκο γάλα
  2. 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  3. 6 φύλλα ζελατίνης (12 γρ.)
  4. 2 βανιλάκια
  5. 1 φλυτζάνι τρίμμα κουβερτούρας
  6. 1 κουταλιά της σούπας κακάο άγλυκο
  7. σιρόπι της αρεσκείας μας (για τη διακόσμηση)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη μισή ποσότητα ζελατίνης μέχρι να μαλακώσει (τρία φύλλα).

  2. 2

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή κρέμα (300 γρ.) με το μισό γάλα (100 γρ.) και τη μισή ζάχαρη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις δύο βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις 3 μαλακωμένες ζελατίνες καλά στραγγισμένες, ανακατεύουμε το μίγμα και το μεταφέρουμε σε φόρμα από σιλικόνη ή σε φόρμα του κέικ που την έχουμε στρώσει με πλαστική μεμβράνη (για να ξεφορμαριστεί εύκολα).Βάζουμε το πρώτο στρώμα της πανακότας στο ψυγείο να πήξει για 2-3 ώρες.

  4. 4

    Όταν πήξει η πανακότα βανίλια, ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τα 100 γρ. γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη τριμμένη σοκολάτα και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ομογενοποιημένο μίγμα.

  5. 5

    Μαλακώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό,τα στραγγίζουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.

  6. 6

    Βγάζουμε το πρώτο στρώμα της πανακότας από το ψυγείο και προσθέτουμε το στρώμα της σοκολάτας το οποίο όμως ΔΕΝ πρέπει να είναι καυτό (να είναι τόσο ζεστό ώστε να είναι υδαρές, όχι παραπάνω- εν ανάγκη το αφήνουμε να κρυώσει). Ξαναβάζουμε στο ψυγείο και παγώνουμε τη τούρτα πανακότα για 2-3 ώρες.

  7. 7

    Για να την ξεφορμάρουμε την τούρτα μας πιο εύκολα βυθίζουμε τη φόρμα μας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

  8. 8

    Διακοσμούμε με σιρόπι της αρεσκείας μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Sol81
Sol81 @cook_8455186
Τέλειο, απλά έβαλα 4 φύλλα ζελατίνης στην άσπρη κρέμα και 3 στην καφέ, και τελικά τα 4΄δώσανε καλύτερη υφή. Ευχαριστούμε

Από

lisa17
lisa17 @cook_8468692
στις