Δίχρωμο ελαφρύ γλυκό ψυγείου
Ένα γλυκάκι ελαφρύ και δροσιστικό, πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι κουταλιές πρέπει να είναι καλά γεμάτες και όχι κοφτές. Εγώ συνήθως το φτιάχνω απογευματάκι και αφού παγώσει όλη νύχτα στο ψυγείο (χωρίς να το "παρενοχλήσει" κανείς) το σερβίρω την επόμενη μέρα!
Υλικά
-
1/2-1 πακέτο σαβουαγιάρ
-
λίγο γάλα
-
1 κ.σ. κονιάκ
-
Για την άσπρη κρέμα
-
1/2 λίτρο γάλα
-
1 κρόκο αβγού
-
21/2 κ.σ. corn flower
-
1 βανίλια
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
Για την σοκολατένια κρέμα
-
1 λίτρο γάλα
-
7 κ.σ. corn flower
-
1 κ.γ. κακάο
-
1 κ.γ. σοκολάτα σκόνη
-
4 κ.σ. ζάχαρη
-
150 γρ. κουβερτουρα κομματάκια
-
σοκολατένια τρούφα για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω το γάλα με το κονιάκ και βουτάω ελαφρά τα σαβουαγιάρ. Τα στρώνω στη βάση ενός μέτριου πυρέξ.
-
2
Για την άσπρη κρέμαΣε λίγο από το γάλα διαλύω το corn flower και ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα. Κτυπάω τον κρόκο μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα ενώνω με το μείγμα του corn flower.
-
3
Έπειτα βάζω λίγο από το ζεστό γάλα(να μην έχει ζεσταθεί υπερβολικά)στο μείγμα και ανακατεύω με σύρμα. Βάζω το μείγμα στο γάλα ανακατευοντας με σύρμα πάνω από το ζεστό μάτι, μέχρι να πήξει. Ρίχνω την άσπρη κρέμα στο πυρέξ.
-
4
Περιμένω 30 λεπτά περίπου να κρυώσει η άσπρη κρέμα και μετά ετοιμάζω την σοκολατένια κρέμα.
-
5
Για τη σοκολατένια κρέμαΔιαλύω το corn flower σε λίγο από το γάλα και το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνω. Στο μείγμα του corn flower βάζω τη ζάχαρη, το κακάο και τη σοκολάτα σκόνη χτυπώντας με σύρμα.
-
6
Βάζω λίγο από το ζεστό γάλα χτυπώντας με σύρμα. Βάζω το μείγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύωντας με σύρμα πάνω από το μάτι μέχρι να πήξει.
-
7
Όταν πήξει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω την κουβερτούρα ανακατευωντας καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα.
-
8
Ρίχνω την σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ και αφού κρυώσει, ρίχνω την τρούφα και το βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Σχόλια (4)