dancecook
dancecook @dancecook

Μια light εκδοχή για τα φημισμένα donuts για τους λάτρεις του γλυκού αλλά που προσέχουν και τη σιλουέτα τους! Η πρωτότυπη συνταγή ανήκει στην Κατερίνα Κωνσταντοπούλου, εγώ την έχω τροποποίησει!

Λίγα μυστικά ακόμα

1) Για να έχουν σχήμα donuts, αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο, κόβουμε τη ζύμη με ένα ποτήρι ή ένα κουπ πατ διαμέτρου 6εκ. και με ένα καπάκι από μπουκάλι κάνουμε την ρύπα στη μέση! Διαφορετικά μπορείτε απλά να κόψετε τη ζύμη με ένα κουπ πατ και να τα ψήσετε έτσι!!! (στρογγυλά)2)Αν τα θέλετε γεμιστά, λίωνετε την σοκολάτα της επιθυμίας σας, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και nutella/merenda, την τοποθετείτε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τρυπώντας τα donuts τα γεμίζετε! Για το στόλισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής , τρούφα , ζάχαρη, σοκολάτα .. κ.λ.π. (χρωματιστή ζάχαρη φτίαχνετε ανακατεύοντας ζάχαρη με λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής ) Enjoy!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 Minutes
περίπου 10 Donuts
  1. 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  2. 1 αυγό (περίπου 50γρ.)
  3. 1 βανίλια
  4. 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  7. 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
  8. 110 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύω στο μίξερ,σε μέτρια ταχύτητα, το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ύστερα προσθέτω τη βανίλια και το γιαούρτι.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλάτι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλέυρι και ανακατεύω. Τα μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

  3. 3

    Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλακι ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη (περίπου να έχει πάχος 4-5 χιλ.)

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 10 με 12 λεπτά!

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

WhoAmI
WhoAmI @cook_8462340
Μόλις τα έφτιαξα και έχω να πω τα εξής:
1ον. Χρειάστηκα τουλάχιστον το διπλάσιο αλεύρι για να γίνει μια ζύμη που ανοίγει με τον πλάστη.
2ον. Φούσκωσαν πολύ ωραία και χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά ψήσιμο.
3ον. Δεν είναι αρκετά αφράτα όπως τα ντόνατς που ξέρουμε, είναι πιο ψωμένια.
Συμπέρασμα: Νόστιμα στη γεύση (με επικάλυψη μερέντας ή ζάχαρης τα έφτιαξα) αλλά πολύ διαφορετικά από αυτά που ξέρουν οι γευστικοί μας κάλυκες ως ντόνατς.
Τέσσερα πιρουνάκια από εμένα.

Από

dancecook
dancecook @dancecook
στις
~ Trust me I'm a chef! ~
Δες περισσότερα