Doritos (Τσιπς Καλαμποκιού)
Λαχταριστά νάτσος που μοιάζουν με τα doritos του εμπορίου. Ιδανικό σνάκ για μικρά αλλά και...μεγάλα παιδιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται κρύα ή ζεστά. Ιδανικά με λιωμένο τυρί της αρεσκείας σας. Η συνταγή doritos είναι αφιερωένη στην Dorita
Υλικά
-
125 γρ καλαμποκάλευρο
-
125 γρ αλεύρι σταρένιο για ζυμωτό ψωμί
-
1 κουτ σούπας ξύδι
-
1 κουτ. γλ. αλάτι
-
1/2 κουτ. γλ. πάπρικα
-
125 ml ζεστό νερό
-
5 κσ. ελαιόλαδο
-
προαιρετικά χονδρό αλάτι και γλυκιά πάπρικα για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το ξύδι, το αλάτι, το λάδι, την πάπρικα και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
-
2
Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη, πάχους 1-2 χιλ.
-
3
Κόβουμε τα doritos σε τριγωνάκια ανάλογα με το μέγεθος που μας αρέσει.
-
4
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι και γλυκιά πάπρικα.
-
5
Ψήνουμε περίπου 15-20 λεπτά στους 220 μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)