κύρια φωτογραφία συνταγής Δροσερή αγγουροσαλάτα με φέτα και βασιλικό
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Πριν φύγω ταξιδάκι εξωτικό, να σας κεράσω κάτι...

Λίγα μυστικά ακόμα

χαμηλών υδατανθράκων

Η συνταγή είναι δικής μου επινόησης και αποτέλεσε άριστο συνοδευτικό για μια απλή ομελέτα με τυριά και καπν.γαλοπούλα... Μπορεί να συνοδέψει άριστα και ψητά κρεατικά ή/και τηγανητά κολοκυθάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 3 μικρά αγγουράκια (ή 1 μεγάλο, προτιμήστε όμως τα μικρά αν βρείτε, γιατί έχουν λιγότερα σπόρια)
  2. 6 φύλλα βασιλικό
  3. 1/2 σκελίδα σκόρδο
  4. 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας
  5. 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  6. 1 κ.σ. τυρί κρέμα (π.χ. Φιλαδέλφεια)
  7. 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. λίιιγο αλάτι
  10. 1/2 κ.γ. πάπρικα
  11. 100 γρ.φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα αγγουράκια αν είναι βιολογικά (αλλιώς τα καθαρίζουμε από τη φλούδα).

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε σκόρδο, φύλλα βασιλικού και λιαστές ντομάτες και τα ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη μαγιονέζα και το κρημ τσηζ (δουλεύοντας να ενωθούν καλά).

  3. 3

    Προσθέτουμε τα αγγουράκια και τη φέτα κομμένα όλα σε κυβάκια και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια αν θέλουμε.