Δροσερή σαλάτα με φασόλια και ζυμαρικά
Μία σαλάτα εμπνευσμένη από το Μεξικό αλλά με ελληνικές νότες.... Ό,τι μου ήρθε στο κεφάλι τέλοσπάντων!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά η συγκεκριμένη σαλάτα μπορεί να φτιαχτεί με άπειρες παραλλαγές τόσο βασικά υλικά της όσο και στα υλικά της σως. Ανυπομονώ να διαβάσω τις εκδοχές σας.Η σαλάτα μας μπορεί να λειτουργήσει ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι ή να φαγωθεί ως κυρίως γεύμα. Ανάλογα, σερβίρει 2-4 άτομα.
Υλικά
-
Για τη σαλάτα
-
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα καλά
-
1/2 πακέτο κοντόσχημα ζυμαρικά βρασμένα al dente και σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
-
1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε κυβάκια
-
2 κ.σ. καλαμπόκι
-
1-2 κ.σ. ελιές σε φετάκια
-
10 ντοματάκια κομμένα στα 4
-
φέτα όση μας αρέσει τριμμένη
-
αλάτι-πιπέρι
-
Για τη σως
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
-
λίγη ρίγανη
-
χυμό μισού λεμονιού
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε βράζοντας και στραγγίζοντας τα ζυμαρικά. Για να κρυώσουν πιο γρήγορα, εγώ τα ξεπλένω με κρύο νερό.
-
2
Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα, τοποθετούμε τα υλικά της σαλάτας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά αλλά με μαλακές κινήσεις.
-
3
Σε ένα δοχείο με καπάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά της σως και ανακινούμε καλά να ενωθούν.
-
4
Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας τη σως και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
5
Τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες και σερβίρουμε.
Σχόλια (2)