Isiliel
Isiliel @cook_8468548
Kifissia, Attiki, Greece,Ελλάδα

Αν βαρεθήκατε τη γνωστή βραστή εκδοχή της πατζαροσαλάτας, αυτή θα σας ενθουσιάσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή βρήκα εδώ , αλλά αντικατέστησα τον μαϊντανό με άνηθο. Πιστεύω πως ταιριάζει καλύτερα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 2 πατζάρια βρασμένα
  2. Χυμό από μισό πορτοκάλι
  3. 0.5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. λίγο άνηθο
  5. 1 κ.γ. μέλι
  6. 1/2 κ.γ. ξύδι
  7. 1 κ.σ. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε φέτες τα 2 πορτοκάλια και τα 2 πατζάρια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

  2. 2

    Από πάνω ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και άνηθο.

  3. 3

    Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το λάδι, το μέλι το ξύδι και το χυμό από το μισό πορτοκάλι και χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ, ή με το χέρι.

  4. 4

    Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και απολαμβάνουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

common
common @cook_8455107
Δεν ήμουν πολύ σίγουρη για τον συνδιασμό πορτοκάλι-κρεμμύδι, και προτίμησα να βάλω φυστίκια Αιγίνης και να παραλείψω κρεμμύδι και άνηθο, κρατώντας όμως τα υπόλοιπα υλικά και τις αναλογίες. Βγήκε μια γευστικότατη και δροσερή σαλάτα. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και την αυθεντική συνταγή, και θα βαθμολογήσω τότε.

Από

Isiliel
Isiliel @cook_8468548
στις
Kifissia, Attiki, Greece,Ελλάδα