Δροσερή τέλεια σαλάτα με πατζάρι και καρύδια
Είναι μια σαλάτα διαφορετική και πολύ πολύ γευστική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια επίσης πολύ ωραία πρόταση για πατζάρια είναι να πολτοποιήσετε στο multi πατζάρια, γιαούρτι, σκόρδο, λάδι, αλάτι και ξύδι (αν θέλετε και καρύδια). Οι αναλογίες είναι θέμα προτίμησης.
Υλικά
-
3-4 πατζάρια ωμά
-
3 κουταλιές της σουπας στραγγιστό γιαούρτι
-
100-150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
-
0.5 μήλο
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλάτι και, αν θέλετε, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά καθαρίζουμε τα πατζάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε ροδέλες, τα αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αλατίζουμε. Από πάνω προσθέτουμε το γιαούρτι.
-
3
Καθαρίζουμε το μήλο και το περνάμε στον ρεντέ, στο ψιλό, σαν να ήταν καρότο.
-
4
Βάζουμε και το ψιλοκομμένο μήλο στη σαλάτα μας και από πάνω τα καρύδια και το λάδι.
Σχόλια (8)