Δροσερό γλυκό με πορτοκαλάδες
Ένα ωραίο δροσερό γλυκό για την άνοιξη και το καλοκαίρι!!! Δοκιμάστε το και περιμένω τα σχόλια σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για τα μπισκότα σαβαγιάρ μπορείτε να βάλετε ένα - ένα στην φόρμα ή δυο διπλά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την πορτοκαλάδα, 3 1/2 κρέμες γιώτης, 6 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα (αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε).
-
2
Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα πορτοκάλι και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε την κρέμα με το γάλα.
-
3
Δηλαδή ανακατεύουμε το γάλα, 2 1/2 κρέμες γιώτης και 4 κουταλιές ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνουν μια κρέμα (αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε).
-
4
Ρίχνουμε την μισή δόση κρέμα πορτοκάλι στον πάτο της φόρμας από πάνω μια στρώση σαβαγιάρ (ελαφρά βρεγμένα σε κονιάκ) από πάνω την κρέμα με το γάλα πάλι σαβαγιάρ και τέλος την υπόλοιπη δόση κρέμα πορτοκάλι.
-
5
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και όταν πήξει το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα!!!
Σχόλια (8)