Δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι

Bαθμολογία: 4.1111
       
 
9 ψήφοι
ASTERI, 28.05.07

Περιγραφή

Ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό και νόστιμο γλυκάκι για το καλοκαίρι.
Δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο σαβουαγιάρ
  • 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου (φράουλα)
  • 1 κούπα τσαγιού γάλα με λίγο κονιάκ
  • 1 φάκελο ζελέ φράουλα
  • φρέσκες φράουλες
  • σαντιγύ morfat
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Φράουλες
Σερβίρει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου (όπως λένε οι οδηγίες στον φάκελο) και το αφήνουμε λιγάκι να σταθεί.
  2. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ελαφρά στο μείγμα γάλακτος κονιάκ και τα βάζουμε σε ένα μακρόστενο διαφανές πυρέξ ή σε μιά βαθιά πιατέλα.
  3. Βάζουμε επάνω στα σαβουαγιάρ το άνθος αραβοσίτου στο οποίο μέσα έχουμε ανακατέψει τις φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Ετοιμάζουμε το ζελέ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε επάνω στο άνθος αραβοσίτου.
  5. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και το ζελέ.
  6. Ετοιμάζουμε την σαντυγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  7. Αφού έχει παγώσει το γλυκάκι μας, βάζουμε την σαντιγή σε κορνέ και διακοσμούμε.
  8. Εάν θέλουμε έχουμε κρατήσει και μερικές φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση του γλυκού.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 28-5-07  
    τι ειναι παλι το σαβουαγιαρ??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-5-07  
    Τα σαβαγιάρ είναι ένα είδος μπισκότου. Θα τα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, εκεί που έχει υλικά για τούρτες κλπ. Τα χρησιμοποιούν πολύ συχνά στη ζαχαροπλαστική για τούρτες και άλλα.
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 1-8-07  
    #
    Σχόλιο από Lilia, 17-9-07  
    Πολύ νόστιμο γλυκό κι αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά (μικρά και μεγάλα). Μπορείτε να αντικαταστησετε τα σαβουαγιάρ με πτι μπερ.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 18-9-07  
    Ναι..ναι και είναι και ελαφρύ.. :))
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 13-4-08  
    είναι όντως πολύ ωραία συνταγή.αντί για σαβαγιάρ βάζω μπισκότα πτι μπερ και κάνω δύο στρώσεις μπισκότα κρέμα και μετα ζελέ.τα παιδιά ξετρελαινονται
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-08  
    ειναι πολυ ωραιο αλλα μπορουμε να το φτιαξουμε και νυστισημο?δλδ να μη βαλουμε γαλα να βαλουμε σκετο κονιακ.η αυτο δινει μια αλλη γευση?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 14-4-08  
    Δεν νομιζω να μπορεις να το κανεις νηστισημο...πως θα φτιαξεις το ανθος αραβοσιτου χωρις γάλα???
    Ειναι πολυ ωραιο γλυκακι και δροσερο:)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-08  
    α ναι ειναι και η ανθος αρραβωσιτου!!!δεν το σκεφτηκα..αν και εδω μεσα ειχα δει μια αλλη συνταγη που ελεγαν να τη χτυπησεις με νερο..
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 20-5-08  
    Το έφτιαξα και ήταν πολύ δροσερό και νόστιμο γλυκάκι.Έκανα όμως κάποιες παραλαγές.
    1.Έβαλα μπισκότα πτι μπέρ σε δύο στρώσεις εναλάξ με την κρέμα.
    2.Χρησιμοποίησα άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση μπισκότου και έβαλα και λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο μέσα.
    3.Στη σαντιγύ έβαλα μέσα 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα και την χτύπησα.
    4.Ζελέ χρησιμοποίησα με γεύση μπανάνα και πριν τον βάλω πάνω από την κρέμα τον άφησα στο ψυγείο να αρχίσει να πήζει ελαφρά.Άν δεν το κάνετε αυτό και τον βάλετε χωρίς να τον παγώσετε ο ζελές θα κυλίσει κάτω από τα μπισκότα.
    5. Πάνω από την σαντιγύ στην επιφάνεια του γλυκού πασπάλισα με μπισκότο τριμμένο και λίγο σιρόπι βύσσινο.
    Έγινε καταπληκτικό....
    δοκιμάστε το έτσι και δεν θα μείνει κουταλιά....!!!!





    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-7-08  
    Δροσερότατο εύκολο και νοστιμότατο το γλυκάκι σου είναι τόσο ελαφρύ που δεν σταματάς να τρως!!!!!!
    #
    Σχόλιο από RELOS, 16-12-08  
    miam miam poli kalo!!!!
    #
    Σχόλιο από kitro, 1-5-10  
    θα ηθελα να ρωτησω χρησιμοποιουμε ανθος αραβοσιτου στιγμης ή βρασμου;
    #
    Σχόλιο από kimkim, 9-5-10  
    πολυ νοστιμο κ ευκολο γλυκακι μπραβο κ απο μενα!δεν το ειχα σκεφτει καν :)
    #
    Σχόλιο από dea, 8-6-10  
    teleio k elafri glukaki idaniko gia to kalokairaki
    #
    Σχόλιο από mary-pa, 20-12-10  
    την συνταγη αυτή την φτιάχνει μια φίλη μου από το ρεθυμνο. Αυτή προσθέτει εκτος απο κονιακ και γαλα στα σαβαγιαρ και ανθόνερο. δεν ξέρω για σας εγώ πάντως το λατρεύω.

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ellidiam, 1-8-07  
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-7-08  
    Δροσερότατο εύκολο και νοστιμότατο το γλυκάκι σου είναι τόσο ελαφρύ που δεν σταματάς να τρως!!!!!!
    #
    Σχόλιο από RELOS, 16-12-08  
    miam miam poli kalo!!!!
    #
    Σχόλιο από kitro, 1-5-10  
    θα ηθελα να ρωτησω χρησιμοποιουμε ανθος αραβοσιτου στιγμης ή βρασμου;
    #
    Σχόλιο από kimkim, 9-5-10  
    πολυ νοστιμο κ ευκολο γλυκακι μπραβο κ απο μενα!δεν το ειχα σκεφτει καν :)
    #
    Σχόλιο από dea, 8-6-10  
    teleio k elafri glukaki idaniko gia to kalokairaki

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 28-5-07  
    τι ειναι παλι το σαβουαγιαρ??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-5-07  
    Τα σαβαγιάρ είναι ένα είδος μπισκότου. Θα τα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, εκεί που έχει υλικά για τούρτες κλπ. Τα χρησιμοποιούν πολύ συχνά στη ζαχαροπλαστική για τούρτες και άλλα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-08  
    ειναι πολυ ωραιο αλλα μπορουμε να το φτιαξουμε και νυστισημο?δλδ να μη βαλουμε γαλα να βαλουμε σκετο κονιακ.η αυτο δινει μια αλλη γευση?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 14-4-08  
    Δεν νομιζω να μπορεις να το κανεις νηστισημο...πως θα φτιαξεις το ανθος αραβοσιτου χωρις γάλα???
    Ειναι πολυ ωραιο γλυκακι και δροσερο:)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-08  
    α ναι ειναι και η ανθος αρραβωσιτου!!!δεν το σκεφτηκα..αν και εδω μεσα ειχα δει μια αλλη συνταγη που ελεγαν να τη χτυπησεις με νερο..
    #
    Σχόλιο από mary-pa, 20-12-10  
    την συνταγη αυτή την φτιάχνει μια φίλη μου από το ρεθυμνο. Αυτή προσθέτει εκτος απο κονιακ και γαλα στα σαβαγιαρ και ανθόνερο. δεν ξέρω για σας εγώ πάντως το λατρεύω.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Lilia, 17-9-07  
    Πολύ νόστιμο γλυκό κι αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά (μικρά και μεγάλα). Μπορείτε να αντικαταστησετε τα σαβουαγιάρ με πτι μπερ.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 18-9-07  
    Ναι..ναι και είναι και ελαφρύ.. :))
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 13-4-08  
    είναι όντως πολύ ωραία συνταγή.αντί για σαβαγιάρ βάζω μπισκότα πτι μπερ και κάνω δύο στρώσεις μπισκότα κρέμα και μετα ζελέ.τα παιδιά ξετρελαινονται
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 20-5-08  
    Το έφτιαξα και ήταν πολύ δροσερό και νόστιμο γλυκάκι.Έκανα όμως κάποιες παραλαγές.
    1.Έβαλα μπισκότα πτι μπέρ σε δύο στρώσεις εναλάξ με την κρέμα.
    2.Χρησιμοποίησα άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση μπισκότου και έβαλα και λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο μέσα.
    3.Στη σαντιγύ έβαλα μέσα 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα και την χτύπησα.
    4.Ζελέ χρησιμοποίησα με γεύση μπανάνα και πριν τον βάλω πάνω από την κρέμα τον άφησα στο ψυγείο να αρχίσει να πήζει ελαφρά.Άν δεν το κάνετε αυτό και τον βάλετε χωρίς να τον παγώσετε ο ζελές θα κυλίσει κάτω από τα μπισκότα.
    5. Πάνω από την σαντιγύ στην επιφάνεια του γλυκού πασπάλισα με μπισκότο τριμμένο και λίγο σιρόπι βύσσινο.
    Έγινε καταπληκτικό....
    δοκιμάστε το έτσι και δεν θα μείνει κουταλιά....!!!!





    Σχετικά άρθρα

    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Φρουτένιοι πειρασμοί
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
    ΚΡΕΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti