Δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι
Ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό και νόστιμο γλυκάκι για το καλοκαίρι.
Υλικά
-
1 πακέτο σαβουαγιάρ
-
2 φακέλους άνθος αραβοσίτου (φράουλα)
-
1 κούπα τσαγιού γάλα με λίγο κονιάκ
-
1 φάκελο ζελέ φράουλα
-
φρέσκες φράουλες
-
σαντιγύ morfat
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου (όπως λένε οι οδηγίες στον φάκελο) και το αφήνουμε λιγάκι να σταθεί.
-
2
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ελαφρά στο μείγμα γάλακτος κονιάκ και τα βάζουμε σε ένα μακρόστενο διαφανές πυρέξ ή σε μιά βαθιά πιατέλα.
-
3
Βάζουμε επάνω στα σαβουαγιάρ το άνθος αραβοσίτου στο οποίο μέσα έχουμε ανακατέψει τις φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
4
Ετοιμάζουμε το ζελέ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε επάνω στο άνθος αραβοσίτου.
-
5
Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και το ζελέ.
-
6
Ετοιμάζουμε την σαντυγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
-
7
Αφού έχει παγώσει το γλυκάκι μας, βάζουμε την σαντιγή σε κορνέ και διακοσμούμε.
-
8
Εάν θέλουμε έχουμε κρατήσει και μερικές φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση του γλυκού.
Σχόλια (14)