Δροσερό Τσιζ Κέικ Λεμόνι
Ένα δροσερό γλυκό για όλες τις ώρες! Μπαίνει και στην κατάψυξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μοσχοβολάει λεμόνι! Δοκιμάστε το!
Υλικά
-
Για τη βάση
-
250 γρ. μπισκότα digestive αλεσμένα στο multi
-
125 γρ. βούτυρο Όλυμπος
-
Για την κρέμα
-
400 γρ. τυρί κρέμα
-
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
-
3 φύλλα ζελατίνης
-
ξύσμα από 2 λεμόνια
-
χυμό από 2 λεμόνια
-
Για το σιρόπι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
ξύσμα από 2 λεμόνια (στο χοντρό μέρος του τρίφτη)
-
2 φύλλα ζελατίνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να φτιάξουμε την βάση, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και στρώνουμε τον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ ή τσέρκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει για να βάλουμε ύστερα το σιρόπι και την κρέμα.
-
2
Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ καλά το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο και το ξύσμα.
-
3
Παράλληλα, σε ένα μπωλ με κρύο νερό (και κανα δυο παγάκια) βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5΄να μαλακώσουν.
-
4
Ύστερα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μισό χυμό λεμονιού και το ζεσταίνουμε. Τέλος ρίχνουμε να διαλυθούν τις ζελατίνες με μια δυο κουταλιές νερό. Δεν το αφήνουμε να βράσει και να πήξει τελείως. Το κατεβάζουμε απ' το μάτι και ρίχνουμε τον άλλο μισό χυμό λεμόνι.
-
5
Στο μίξερ, που ακόμα δουλεύει, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και το αφήνουμε να χτυπηθεί ακόμα λίγα λεπτά.
-
6
Τέλος βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 30'.
-
7
Για το σιρόπι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια μουλίαζουμε τα φύλλα ζελατίνης, όπως και πριν και τα ρίχνουμε στο μισό σιρόπι.
-
8
Με το άλλο μισό σιρόπι, ραντίζουμε τη βάση, αφού έχει κρυώσει, και χωρίς να πέσουν τα τρίμματα λεμονιού (τα κρατάμε για διακόσμηση).
-
9
Ρίχνουμε την κρέμα που είναι τώρα αρκετά παχύρευστη πάνω από τη βάση και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Τέλος ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι (που έχει κι αυτό κρυώσει) και διακοσμούμε με τα τρίμματα λεμονιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)